x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    15 Oct 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR/

Pasionaţii de sport au participat ieri, in ciuda frigului, la Crosul Petrom care avut ca punct de plecare Piaţa Charles de Gaulle.

CROS. Pasionaţii de sport au participat ieri, in ciuda frigului, la Crosul Petrom care avut ca punct de plecare Piaţa Charles de Gaulle. Alergătorii (printre care s-au numărat şi persoane cu dizabilităţi)
au participat la cele trei categorii de concurs: juriori, seniori si veterani. Crosul s-a desfăşurat pe traseul Piaţa Charles de Gaulle - Bulevardul Aviatorilor - Piaţa Victoriei - Bulevardul Kiseleff - Bulevardul Constantin Prezan - Bulevardul Aviatorilor.


12:52 - PROBLEME
HUNEDOARA. Peste 4.500 de familii din Simeria, Uroi şi Cărpeniş au rămas fără gaz metan din cauza unor probleme tehnice.
MÃ...SURÃ.... Portul Constanţa Sud fluvial a fost inchis, ieri,
din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

12:57 - DECIZIE
NÃ...SÃ...UD. Cei 11 palmieri care au infrumuseţat in timpul verii centrul oraşului Năsăud au fost duşi, in acest sfărşit de săptămănă, in sere, pentru a fi feriţi de ingheţ, autorităţile locale luănd decizia de a muta plantele exotice după ce au fost prognozate temperaturi sub zero grade.
CONSTANŢA. Două persoane din Constanţa sunt cercetate de poliţişti după ce au falsificat reţete medicale pentru a-şi procura
aproximativ 250 de comprimate dintr-un medicament cu conţinut halucinogen, pentru consumul propriu, transmite Mediafax.


ALBA-IULIA / Uz de armă pentru oprirea unui fugar
Un adolescent de 17 ani, autorul unei tălhării asupra unei studente din Alba-Iulia, a fost prins sămbătă seara de poliţişti. Studenta, in vărstă de 21 de ani, se deplasa pe jos fiind urmărită şi acostată de un tănăr. Ameninţănd-o cu un cuţit, acesta i-a smuls din mănă telefonul mobil, după care a trăntit-o la pămănt, fugind de la locul faptei. După o urmărire ca-n filme, oamenii legii au fost nevoiţi să facă uz de armă pentru a-l opri pe fugar. Tănărul a fost reţinut 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de tălhărie. (L.D.)


ACCIDENT - Maşină suspendată intre gard şi stălp
Patru persoane au fost rănite, din care trei grav, intr-un accident rutier produs ieri in municipiul Cămpulung Moldovenesc. In urma incidentului, maşina in care se aflau aceştia a fost proiectată intre un gard şi un stălp al reţelei telefonice, rămănănd suspendată. Potrivit poliţiştilor, accidentul s-ar fi produs din cauza vitezei, şoferul pierzănd controlul asupra volanului a proiectat prin parbriz in afara autoturismului.


CONSTANŢA SUD - Accident provocat de o navă cu balast
O navă incărcată cu balast s-a lovit de un cheu in Portul Constanţa Sud in noaptea de sămbătă spre duminică, in timpul manevrei de acostare, incidentul fiind fără victime sau poluare, transmite Mediafax. Cazul a fost preluat de ofiţerii din cadrul biroului cercetare al Căpităniei Zonale Constanţa pentru investigaţii. (E.S.)


FÃ...LTICENI - Incendiu pe acoperişul unui bloc
Pompierii din Fălticeni au intervenit in noaptea de sămbătă spre duminică timp de o oră şi jumătate pentru a stinge un incendiu izbucnit pe acoperişul unui bloc din municipiu, transmite Mediafax. In urma incendiului au ars 120 mp de şarpantă din lemn şi invelitoarea din azbest, dar şi diverse materiale, deşeuri din lemn, textile sau carton, depozitate de cei patru proprietari ai podului. Pompierii au acţionat timp de 93 de minute pentru stingerea incendiului, pagubele fiind estimate la 5.000 de lei.
Â

POIANA BRAŞOV - Zăpadă de 2 cm pe Vărful Postăvarul

Stratul de zăpadă a atins in noaptea de sămbătă spre duminică la altitudinea de peste 1.700 metri, pe Vărful Postăvarul din Poiana Braşov, o grosime de doi centimetri, iar la Bălea Lac şi Păltiniş, stratul de zăpadă măsoară cinci centimetri, transmite Mediafax. Potrivit meteorologului Ovidiu Cămpean din cadrul Centrului meteorologic Transilvania Sibiu, "vremea se va menţine rece azi şi măine (duminică şi luni - n.r.), urmănd ca apoi să se incălzească treptat şi să nu mai avem temperaturi sub 0 grade Celsius pentru o perioadă".

CFR - Intărzieri pe ruta Bucureşti - Braşov

Toate trenurile care au circulat sămbătă şi ieri intre Bucureşti şi Braşov au inregistrat intărzieri din cauza unui fir de inaltă tensiune care a căzut peste linia ferată intre staţiile Floreşti şi Cămpina. Ieri,in urma lucrărilor efectuate, circulaţia feroviară intre Bucureşti şi Braşov fusese reluată. In total, incepănd de sămbătă după amiază şi pănă ieri, 15 trenuri care au circulat pe ruta respectivă au inregistrat intărzieri de aproximativ

1.400 de minute. (Nina Marcu)



RĂMNICU-VĂLCEA / Elev de 14 ani, găsit spănzurat
Un băiat in vărstă de 14 ani din Rămnicu Vălcea a fost găsit sămbătă noaptea spănzurat cu cureaua de la pantaloni de creanga unui copac, iar părinţii nu işi pot explica gestul copilului, care a lăsat un bilet, dar nu precizează motivele. In mesaj, victima spunea că-i pare rău şi că vrea ca telefonul său mobil să-i fie lăsat unui prieten şi că doreşte ca fratele său să nu se lase de invăţătură. In urma cercetărilor poliţiştilor, pe corpul băiatului nu s-au găsit urme de violenţă. (Alexandra Chivu)


CRAIOVA - Impuşcături in cartierul Brestei
Mai mulţi tineri din Craiova s-au impuşcat sămbătă seară in cartierul Brestei, chiar in apropierea unui supermarket. Cantemir Mitre, unul dintre participanţii la scandalul din cartierul George Enescu, unde mai mulţi tineri au tras 17 focuri de armă in direcţia unui tănăr de 17 ani, a fost agresat de doi bărbaţi. Scandalul s-a iscat de la un conflict mai vechi, cei doi agresori fiind bătuţi in urmă cu căteva zile de nişte prieteni ai lui Cantemir Mitre. Acesta este al cincilea scandal care are loc in Craiova in ultimele două luni şi in care se folosesc arme de foc. (M.G.)




×
Subiecte în articol: observator sămbătă