x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    22 Oct 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Ziua Armatei Romăne a fost sărbătorită in avans in acest week-end.

EVENIMENT. Ziua Armatei Romăne a fost sărbătorită in avans in acest week-end. O slujbă religioasă şi un ceremonial militar au fost oficiate la Monumentul Ostaşului Romăn din Carei. Evenimentul a fost marcat şi la Bucureşti prin organizarea de către Ministerul Apărării a celei de-a doua ediţii a MIL FEST 2007. Au fost programate prezentări de tehnică militară şi demonstraţii, dar şi concerte ale fanfarelor militare.


10:47 - ACCIDENT
PLOIEŞTI.
Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei au fost rănite intr-un accident de circulaţie petrecut pe centura de est a Ploieştiului.
SOLICITARE. Ministrul Internelor, Cristian David, a cerut Poliţiei Rutiere să ia toate măsurile pentru ca traficul să nu fie afectat de vreme.

10:52 - ACŢIUNE
PROTEST.
Greenpeace Romănia a organizat un protest inedit la supermarketul Carrefour Orhideea din Bucureşti. Zece activişti Greenpeace au confiscat păinea modificată genetic (MG) din rafturile magazinului, protestănd astfel pentru că produsele nici măcar nu sunt etichetate ca modificate genetic.
ANCHETÃ.... Un cetăţean ucrainean a fost prins la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici in timp ce incerca să treacă graniţa cu documente bulgăreşti false. El se afla in trenul rapid "Dacia", care circula pe ruta Bucureşti - Viena, şi a declarat autorităţilor că a plătit 750 de euro pentru actele false.

Loto 6/49 - Nici un căştigător la categoria I
Numerele căştigătoare la extragerea Loto 6/49 de aseară sunt: 27, 42, 21, 43, 11, 16. Marele premiu a rămas incă necăştigat, reportul ajungănd la suma de 3.695.766,09 euro. La categoria a II-a, 15 persoane au căştigat căte 6.150,67 euro. Alte 743 persoane sunt mai bogate cu căte 186,26 euro. Numărul extras la noroc este 1864366.


INSOMAR - Romănii nu ştiu data euroalegerilor
Un sondaj INSOMAR, realizat in perioada 10-17 octombrie, arată că 74% dintre respondenţi nu ştiu că la data de 25 octombrie se vor desfăşura euroalegerile. 12,8% au indicat o dată incorectă, doar 13,4% răspunzănd corect. Sondajul mai arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PD ar fi votat de 42% dintre cetăţeni, PSD de 19%, PNL de 13%. In jurul pragului electoral de 5% se situează PNG, PRM şi UDMR, iar PC şi PLD tind să capitalizeze căte trei procente din totalul celor rămase. Nivelul credibilităţii preşedintelui Băsescu se menţine la 53%. (G.A.)



BUCUREŞTI - PITEŞTI / Poliţist bulgar mort intr-un accident
Un poliţist bulgar a decedat sămbătă pe Autostrada Piteşti - Bucureşti intr-un accident rutier. Miteu Mitcov, de 35 de ani, conducea un autoturism pe care tocmai il cumpărase din Germania. El a adormit la volan şi s-a izbit frontal de un tir. Trupul neinsufleţit al poliţistului bulgar a fost scos cu ajutorul maşinii de descarcerare.


PETROŞANI - Maşina Andei Adam, izbită de un parapet
Maşina cu care se intorceau in Capitală Anda Adam şi alţi patru tineri, de la un concert ţinut sămbătă seară in municipiul Hunedoara, a intrat ieri intr-un parapet de beton, pe raza localităţii Băniţa din judeţ. Toţi pasagerii au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă, starea lor nefiind gravă. Solista a suferit o contuzie la genunchi şi şi-a luxat două degete de la măna dreaptă. Din primele verificări a reieşit că autoturismul Chevrolet Captiva a fost scăpat de sub control din cauza vitezei şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile.


GIURGIU - Vărul lui Pepe, mort in accident rutier
Tănărul Franco Pascu de 17 ani, vărul cunoscutului latin lover Pepe, a murit ieri-dimineaţă intr-un accident rutier petrecut pe raza localităţii Mihăileşti, judeţul Giurgiu. Fordul Mondeo condus de Silviu Dănuţ B din Bucureşti a derapat intr-o curbă la stănga, răsturnăndu-se in afara părţii carosabile. In urma impactului au murit patru dintre cei şapte tineri aflaţi in autoturism: trei in faţa şi patru pe bancheta din spate. Pepe ne-a confirmat aseară, indurerat, că este vorba despre vărul lui. (Vasile Arcanu)


ANPC - 27 de grădiniţe inchise temporar
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a dispus inchiderea a 27 de grădiniţe in urma unor controale efectuate la nivel naţional. Potrivit inspectorilor, achitarea unei sume de bani de părinţi astfel incăt cei mici să beneficieze de educare, instruire şi hrană in spaţii special amenajate obligă grădiniţele să ofere servicii corespunzătoare. Au fost verificaţi 478 de operatori economici şi s-au constatat abateri la 282 din aceştia. 211 grădiniţe au primit avertismente şi 71, amenzi contravenţionale.


SÃ...NÃ...TATE - 3 milioane de romăni, la control
In iulie şi august, trei milioane de persoane s-au prezentat la medicul de familie şi s-au efectuat aproxiamtiv nouă milioane de analize prin programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei. "S-au descoperit afecţiuni de care omul nu ştia. Diabet, boli cardiologice, gastrice sau hepatice. Este important pentru pacient dacă o afecţiune este descoperită cu o săptămănă inainte", a spus Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.


DECLARAŢIE - Stolojan nu ştie că are dosar la DNA
Liderul PLD, Theodor Stolojan a declarat sămbătă că nu a fost informat de DNA cu privire la existenţa vreunui dosar pe numele său. El a reacţionat astfel la afirmaţia procurorului-şef al secţiei a II-a din cadrul DNA, Doru Ţuluş, potrivit căruia un asemenea caz este in lucru. Ţulus a precizat că este vorba despre o lucrare deschisă in urma unui memoriu depus in vara acestui an cu privire la o hotărăre de Guvern din anul 1991, pe care Stolojan ar fi semnat-o in calitate de premier. "Nu merită discutat. Orice ar fi fost, din 1991 şi crimele s-au prescris pănă acum. Lucrarea nu este la mine", ne-a declarat Ţuluş.

×
Subiecte în articol: observator