x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    23 Oct 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Traficul rutier din zona Gării de Nord a fost blocat ieri timp de peste o oră, din cauza unui arbore care a fost smuls din rădăcini de văntul puternic şi a căzut pe carosabil.

VIJELII BUCUREŞTI. Traficul rutier din zona Gării de Nord a fost blocat ieri timp de peste o oră, din cauza unui arbore care a fost smuls din rădăcini de văntul puternic şi a căzut pe carosabil, la intersecţia Gheorghe Duca cu Alexandru Ioan Cuza. Copacul a căzut peste un tramvai. Nu s-au inregistrat victime.


13:09 - INSTANŢA
ALBA-IULIA.
Curtea de Apel discută azi apelul DNA impotriva sentinţei de achitare date in dosarul edililor din Rămnicu-Vălcea.
AIUD. Administraţia va primi peste 150.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate privind reabilitarea cetăţii medievale.

13:14 - MODERNIZÃ...RI
DECIZIE INSTANŢÃ.... Completul de nouă judecători al Instanţei Supreme a decis ieri eliberarea procurorului Dinu Nica, de la Parchetul Tribunalului Prahova, reţinut de procurorii anticorupţie in legătură cu o mită de 170 de milioane de lei vechi.
TRAFIC INTRERUPT. Circulaţia rutieră a fost intreruptă in localitatea Vinţu de Jos, pe drumul ce leagă Alba-Iulia de Deva, din cauza unor lucrări de inlocuire a canalizării. Lucrările vor dura pănă la 15 decembrie, perioadă in care traficul rutier va fi redirecţionat pe DN 1 şi pe DN 7, prin Sebeş.


DNA - Directori ai INHGA, deferiţi Justiţiei
DNA a trimis in judecată trei directori şi un şef-contabil din conducerea Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) pentru prejudicierea instituţiei cu peste 170.000 de euro. Petre Stanciu - director, Marinela Simota - director ştiinţific, Ecaterina Porumbelu - fost director, şi Violeta Dupu - fost şef Serviciu financiar contabilitate, sunt acuzaţi că in perioada ianuarie 2004 - septembrie 2005 şi-au indeplinit cu ştiinţă, in mod defectuos, atribuţiile de serviciu, incălcănd normele legale referitoare la incheierea şi derularea convenţiilor civile de prestări servicii cu terţe persoane fizice.


CONSTANŢA - Palmierii din Mamaia, mutaţi in seră
Palmierii din Mamaia şi din municipiul Constanţa au fost scoşi din amplasamentele lor şi transportaţi in seră, din cauza inrăutăţirii condiţiilor meteorologice. Potrivit şefului Serviciului administrare spaţii verzi şi igienă publică, din cadrul Primăriei Constanţa, George Coman, in acest an au fost distruşi şase palmieri. Aceştia au fost achiziţionaţi de Administraţia locală cu 700-800 de dolari bucata, in urmă cu cinci ani. (E.S.)


CRAIOVA - Răgaz de căteva zile pentru poliţişti
Prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, a afirmat ieri că şefii Poliţiei au răgaz căteva zile pentru a stabili cine se face vinovat in cazul tănărului ucis şi descoperit tranşat sub două poduri din judeţul Caraş-Severin şi pentru a rezolva problema scandalurilor de pe străzile din municipiul Craiova. "Craiovenii nu mai sunt in siguranţă. Miercuri
(n. red. - măine) voi cere să vorbesc cu ministrul David, să vedem dacă şefii Poliţiei sunt vinovaţi. Dacă va fi necesar, voi cere schimbarea din funcţie a şefilor Poliţiei", a spus Silviu Dumitru. (M. Gavrilă)


DECORAŢII - Băsescu a cerut iertare in ţigăneşte
Preşedintele Traian Băsescu i-a decorat ieri pe Dumitru Trancă, Traian Grancea şi Ion Minutescu cu Ordinul Naţional "Serviciul credincios" in grad de cavaler, trei romi care au fost deportaţi in Transnistria in timpul celui de-al doilea război mondial. La ceremonie au fost prezenţi Florin Cioabă, Nicolae Păun şi Gabi Luncă. Băsescu le-a citit acestora un mesaj de iertare in ţigăneşte: "Iertaţi-ne, fraţilor şi surorilor, pentru ce a fost, iar viitorul Romăniei il vom construi frumos impreună".


SIBIU - Lovită de maşină intr-un atelier
O femeie a ajuns ieri la Spitalul Judeţean Sibiu cu multiple răni, după ce o maşină a spart zidurile atelierului de reparaţii in care lucra femeia şi a dat peste ea. Martorii spun că şoferul a pătruns cu viteză intr-o intersecţie in care ar fi trebuit să acorde prioritate şi a lovit o autoutilitară a pompierilor. In urma impactului, maşina ARO s-a răsucit pe şosea şi a intrat in zidul service-ului pentru aparate electrocasnice. Atelierul de reparaţii a fost complet distrus. Şoferul vinovat va fi cercetat pentru vătămare corporală şi distrugere. (D. Tomozei)


SESIZARE CNSAS - Mona Muscă, cercetată pentru fals
Mona Muscă, insoţită de Valeriu Stoica, avocat şi fost ministru al Justiţiei, s-a prezentat ieri la Parchetul instanţei supreme pentru a fi audiată intr-un dosar. Cei doi au refuzat să dezvăluie orice alte informaţii. Potrivit biroului de presă al Ministerului Public, Mona Muscă a fost chemată in legătură cu sesizarea făcută de CNSAS la Parchet, in care Mona Muscă este acuzată de fals in declaraţii, ce ar fi fost comis atunci cănd politicianul a declarat la Colegiu că nu a făcut poliţie politică. (V. Fotache)


INVÃ...ŢÃ...MÃ...NT - Pachetul de legi din Educaţie, la final
Proiectul privind pachetul de legi din Educaţie va fi făcut public măine dimineaţă, la BCU, a informat Ministerul Educaţiei. După lansare, timp de o lună, orice persoană va putea să-şi exprime opiniile legate de noile legi din invăţămănt. Proiectul pachetului de legi a fost discutat anterior de experţi ai Ministerului Educaţiei cu reprezentanţii sindicatelor cadrelor didactice, precum şi cu cei ai studenţilor. (Alina Gavrilă)


REGIE - Căminele UMF, fără căldură
Căteva mii de studenţi bucureşteni cazaţi in căminele Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Regie stau in frig, intrucăt conducerea instituţiei nu a plătit facturile la gaze, iar lucrările de reamenajare au fost intărziate. Studenţii se tem că montarea caloriferelor ar putea dura mult timp, intrucăt muncitorii lucrează foarte incet sau deloc.

Cazul Bordei - Se cere anularea deciziilor din 2003

Tribunalul Bucureşti incepe la data de 19 noiembrie judecarea procesului prin care fundaţia Eco Civica a solicitat anularea celor două dispoziţii prin care fostul primar al Capitalei, Traian Băsescu, dădea in schimbul terenului din Satul Francez Parcul Bordei. Potrivit avocatului Mihai Florea, cele două documente au fost emise cu incălcarea legii şi determină anularea tuturor actelor subsecvente prin care Costică Constanda a obţinut Parcul Bordei. (M.P.)

Decoraţii - Băsescu a cerut iertare in ţigăneşte

Preşedintele Traian Băsescu i-a decorat ieri pe Dumitru Trancă, Traian Grancea şi Ion Minutescu cu Ordinul Naţional "Serviciul credincios" in grad de cavaler, trei romi care au fost deportaţi in Transnistria in timpul celui de-al doilea război

Mondial. La ceremonie au fost prezenţi Florin Cioabă, Nicolae Păun şi Gabi Luncă. Băsescu le-a citit acestora un mesaj de iertare in ţigăneşte: "Iertaţi-ne, fraţilor şi surorilor, pentru ce a fost, iar viitorul Romăniei il vom construi frumos impreună".

Cod Rutier - 60 km/oră, limita de viteză in oraş

Conducătorii auto vor putea circula cu maximum 60 km la oră in oraş, iar in afară cu pănă la 120 km la oră dacă rulează pe drumuri expres sau naţional europene şi, respectiv, 100 km la oră in cazul celorlalte tipuri de drumuri, au decis ieri in unanimitate senatorii, modificănd in acest sens Codul Rutier. In plus, prin adoptarea unui amendament s-a decis eliminarea reexaminării inainte de restituirea permisului auto care a fost suspendat. Pentru a intra in vigoare, legea trebuie adoptată şi de Camera Deputaţilor. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: basescu observator