x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    24 Oct 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Bogdan Iurascu/

Crescătorii de bovine au continuat şi ieri protestele din faţa Ministerului Agriculturii, intrucăt nu au fost mulţumiţi de soluţiile oferite de autorităţi, in urma discuţiilor avute.

PROTEST. Crescătorii de bovine au continuat şi ieri protestele din faţa Ministerului Agriculturii, intrucăt nu au fost mulţumiţi de soluţiile oferite de autorităţi, in urma discuţiilor avute. Principala revendicare a sindicaliştilor a fost acordarea unei subvenţii şi pentru crescătorii care deţin pănă la trei vaci, deoarece, in prezent, subvenţiile din sectorul zootehnic sunt acordate doar fermierilor.

10:23 - PROGRAM
RUTIER. Traficul intre Arad şi Timişoara se desfăşura greu in urma unor operaţiuni de recuperare a unui camion răsturnat pe cămp.
TIMIŞOARA. ANL a recepţionat 68 de apartamente in cadrul programului de construcţii locuinţe pentru medici rezidenţi, destinate inchirierii.


10:28 - ACCIDENT
HUNEDOARA.
Un bărbat in vărstă de 57 de ani a murit pe loc, după ce a căzut cu camionul de la o inălţime de peste zece metri, pe halda de zgură de pe platforma siderurgică din Hunedoara. O echipă a ITM Hunedoara face cercetări in acest caz pentru a stabili imprejurările exacte ale accidentului.
VASLUI. Peste 1.000 de asistenţi maternali care nu au mai primit de patru luni alocaţiile de hrană pentru copiii luaţi in plasament ameninţă că vor da in judecată Direcţia pentru Protecţia Copilului, aflăndu-se in imposibilitatea de a-i mai intreţine pe minori. Autorităţile se scuză că nu au bani.



CNA - OTV, avertizat cu reducerea licenţei
CNA l-a atenţionat ieri pe Dan Diaconescu că postul pe care il conduce este la un pas de reducere la jumătate a valabilităţii licenţei. "Ar mai urma incă o intrerupere de trei ore, apoi injumătăţirea licenţei", a declarat Răsvan Popescu, preşedintele CNA. Totodată, Consiliul a amendat emisiunea "Lumea de azi... lumea de măine" cu suma de 5.000 de lei şi "Dan Diaconescu direct" - cazul avocatei Elodia Ghinescu - cu 10.000 de lei.


DOLJ - Se caută romăni cu palmele crăpate
Sute de persoane se aflau ieri de la primele ore ale dimineţii la Casa Studenţilor din Craiova pentru a participa la selecţia organizată de două firme spaniole pentru munca in agricultură. Cele două firme au pus la dispoziţia locuitorilor din judeţele Dolj, Olt, Mehedinţi, Gorj şi Vălcea, prin Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă din Craiova, 202 locuri de muncă in agricultură. Principala condiţie pentru selecţie a fost aspectul fizic: romănii trebuie să fie nici graşi, nici slabi, să aibă faţa bătută de vănt şi palmele crăpate.


BACÃ...U - Un paznic a fost incendiat
Paznicul unei zone de distracţii pentru copii din parcul central al Bacăului a fost internat cu arsuri grave pe tot corpul după ce luni, in jurul orei 21:00, o persoană necunoscută a aruncat o sticlă incendiară asupra rulotei in care paznicul se adăpostea. Deocamdată nu se cunoaşte nici autorul incendierii şi nici motivul atacului.


INVÃ...ŢÃ...MÃ...NT - Reduceri pentru bursieri
Elevii şi studenţii romăni care au burse de studiu in străinătate vor beneficia şi ei de tarife reduse cu 50% pentru transportul in comun in tot timpul anului calendaristic, au decis ieri deputaţii.
Astfel, pe perioada vacanţelor, şi nu numai, aceştia vor avea aceleaşi facilităţi ca şi elevii şi studenţii din ţară. Legea mai prevede ca cei care urmează una din formele de invăţămănt acreditat sau autorizat să beneficieze de tarife reduse cu 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole. (C.V.)


RECHIZITORIU - Afaceri cu bilete la ordine false
DIICOT a dispus ieri trimiterea in judecată a trei persoane acuzate că ar fi introdus in ţară şi ar fi incercat să pună in circulaţie 178.000 de bilete la ordin falsificate, in valoare de 370 de milioane de dolari, aparent emise de o bancă americană falimentară din 1996. Gheorghe Bădescu, Boşneag Buran şi Viorel Romanescu sunt acuzaţi de constituirea unui grup de crimă organizată şi fals de monedă, iar pe numele lui Jovanovic Krunislav, "creierul" afacerii, s-a emis un mandat european de arestare in lipsă. (M.P.)

ASIGURĂRI AUTO - Procedură mai simplă

Camera Deputaţilor a adoptat modificarea Legii asigurărilor privind formularul constatării amiabile. In cazul accidentelor de circulaţie din care rezultă numai pagube materiale inştiinţarea asiguratorilor se va putea face şi in baza unui formular tipizat, in care se consemnează datele de identificare ale conducătorilor auto, ale vehiculelor implicate, ale poliţelor de asigurare. Formularul este identic in toată Europa şi poate să fie utilizat de asigurat indiferent de locul unde se produce accidentul. (D. Ivan)


EVALUARE - BOR, nemulţumităde CNSAS
Biserica Ortodoxă Romănă (BOR) se arată nemulţumită de metoda de lucru a CNSAS, afirmănd că "CNSAS, prin verdictele sale sumare, pripite şi tendenţioase, nu poate, in starea şi structura actuală, să evalueze in mod nepărtinitor, nepartinic şi obiectiv activitatea clericilor ortodocşi din timpul dictaturii comuniste". Comisia de istorici ai BOR, infiinţată in februarie 2007, va continua cercetările in această privinţă şi va aduce periodic la cunoştinţa publicului rezultatele sale.


JUSTIŢIE - Amănare in cazul Ion Antonescu
Instanţa supremă discută in decembrie recursul impotriva achitării pentru unele crime de război a mareşalului Ion Antonescu, a guvernatorului Transnistriei, Gheorghe Alexianu, a şefului Gărzii de Fier, Horia Sima, şi a altor 18 membri ai guvernului din 1940. Fiul lui Alexianu a redeschis cazul şi a obţinut anul trecut la Curtea de Apel Bucureşti achitarea celor 21 pentru colaborarea Romăniei cu Germania la agresiunea Rusiei Sovietice, pe motiv că Protocolul secret 3 al Pactului Ribbentrop - Molotov nu a fost cunoscut de instanţă in 1946. (Miruna Pasă Petru)


MARAMUREŞ - DN 1C, blocat de o cisternă răsturnată
DN 1C a fost blocat ieri intre Pasul Mesteacăn şi localitatea Valea Chioarului de o cisternă răsturnată, care transporta ulei auto. Conform poliţiştilor, una dintre roţile cisternei s-a blocat, iar şoferul a tras foarte tare spre dreapta, intrănd in şanţul de pe marginea drumului. Pentru căteva ore, pe DN 1C s-a circulat pe un singur fir, dar traficul a fost reluat in mod normal după intervenţia poliţiştilor. In urma accidentului, din cisternă nu s-a scurs nici un pic de ulei şi nici nu s-au inregistrat victime. (Vasile Dale)

×
Subiecte în articol: observator