x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    25 Oct 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

38 de localităţi din 12 judeţe au fost afectate de recentele ploi abundente, potrivit unui bilanţ al Ministerului Internelor.



FURTUNI. 38 de localităţi din 12 judeţe au fost afectate de recentele ploi abundente, potrivit unui bilanţ al Ministerului Internelor. Şapte persoane au fost evacuate, 41 de case şi 77 de gospodării - inundate. Furtunile au blocat traficul in municipiile Buzău şi Galaţi, iar sute de gospodării au rămas izolate in mai multe judeţe.


12:13 - AUDIERE
CONSTANŢA.
Primarul Radu Mazăre a fost chemat la Parchetul de pe lăngă Curtea de Apel in legătură cu vănzarea unui teren in 2002.
BUCEGI. Cei doi turişti blocaţi la cabana Vărful Omu, din cauza viscolului de săptămăna trecută, au plecat spre Bucureşti.


12:18 - DOCUMENTE
BANI. Taxa pentru paşapoartele electronice va putea fi achitată şi prin intermediul prefecturilor, potrivit unei noi proceduri adoptate de Guvern. Executivul a aprobat şi o notă prin care preţul permiselor auto ar putea creşte de la 45 la 50 de lei, dacă se obţine avizul Ministerului Economiei şi Finanţelor.
TOP. Bucureştiul este al patrulea oraş din regiunea central şi est-europeană intr-un clasament al situaţiei economice şi devine treptat principalul centru financiar şi de afaceri din Europa de Sud-Est, potrivit unui top realizat de administratorul de fonduri imobiliare LaSalle Investment Management.


CSM - Justiţia, cu uşile deschise
"Ziua europeană a justiţiei civile", sărbătorită anual la 25 octombrie, va fi marcată azi atăt de procurorii Parchetului instanţei supreme, căt şi de Consiliul Superior al Magistraturii prin invitarea cetăţenilor la sediul instanţelor şi parchetelor, incepănd cu ora 9:00. Elevi, studenţi, auditori de justiţie, orice persoană interesată de activitatea celor două instituţii vor putea afla azi informaţii de la magistraţii şi grefierii special desemnaţi pe post de "ghid".
(Violeta Fotache)


MOMENTAN - Fără bariere in Centrul Istoric
Reabilitarea Centrului Istoric al Capitalei este un proiect care s-a poticnit din cauza multor probleme care au apărut pe parcurs. De căteva zile, paznicii şi barierele care impiedicau accesul maşinilor pe Smărdan şi pe Lipscani au dispărut, aşa că şoferii au profitat de acest lucru. Primăria Sectorului 3 nu mai vrea să asigure paza zonei, problema fiind pasată la Capitală. Aşa că in căteva zile pe cele două străzi or să apară alţi paznici şi alte bariere. (M.A.C.)


BUCUREŞTI - Ovidiu Bălan, implicat in accident
Prezentatorul tv Sorin Ovidiu Bălan a fost implicat ieri intr-un accident rutier pe Strada Hristo Botev din Capitală. Incidentul s-a produs din vina unui şofer care conducea cu viteză foarte mare. El a pierdut controlul volanului şi a acroşat mai multe maşini, printre care şi Audi-ul prezentatorului. Nimeni nu a fost rănit. (M.R.)


AGRICULTURÃ... - Negocieri direct cu ministrul
Liderii crescătorilor de taurine au inceput ieri după-amiază negocierile cu ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, după trei zile de proteste in faţa ministerului. Mărul discordiei: valoarea subvenţiilor pentru zootehnie. Protestatarii au discutat şi marţi cu secretarul de stat din minister Gheorghe Albu, insă au respins propunerea acestuia de majorare a subvenţiilor, considerănd-o prea mică. După ce ieri protestatarii s-au infiinţat iar in faţa ministerului inarmaţi cu bidoane de lapte, piei de vacă şi un coşciug inscripţionat "zootehnia", Cioloş i-a chemat la negocieri. Â


CAZUL PORTBAGAJUL - Popa s-a predat după patru ani
Ştefan Popa, unul dintre personajele implicate in cazul Portbagajul, s-a predat ieri poliţiştilor. Popa se ascundea de autorităţi din 2003, cănd fusese condamnat de instanţa supremă la şapte ani de inchisoare pentru răpirea şi agresarea lui Valentin Răducan. Acesta fusese sechestrat de un grup de persoane, fiind bănuit de furtul a 500.000 de dolari din maşina omului de afaceri Mihai Bucurenciu. Popa susţine că este victima unui abuz din partea Curţii Supreme, care l-a condamnat după ce Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel il achitaseră.


PROPRIETATEA - Adoptare tacită in Senat
Ordonanţa de urgenţă care modifică modul de funcţionare a Fondului Proprietatea a intrat ieri in adoptare tacită la Senat. Ordonanţa pentru accelerarea procedurii de acordare a despăgubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv prevede că cei care solicită despăgubiri materiale de pănă la 500.000 de lei vor putea primi banii in două tranşe, iar cei care solicită sume mai mari vor fi despăgubiţi prin acţiuni la Fondul Proprietatea. Totodată, Guvernul a decis ca fondurile pentru aceste despăgubiri să fie suplimentate cu 33 de milioane de lei. (Dana Piciu)


ORDONANŢÃ... - Datorii recuperate mai uşor
Comercianţii au la indemănă o procedură mai simplă şi mai rapidă pentru recuperarea datoriilor necontestate, după ce Guvernul a adoptat ieri o ordonanţă de urgenţă privind combaterea intărzierii plăţilor rezultate din contractele comerciale, a afirmat ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu. Prevederile se aplică creanţelor certe, lichide şi exigibile ce reprezintă obligaţii de plată rezultate din contractele comerciale şi se referă nu doar la raporturile dintre comercianţi, ci şi la cele dintre aceştia şi autorităţile publice. (V.F.)


PRAHOVA - Deţinut evadat din penitenciar

Un deţinut care a evadat marţi după-amiază din secţia exterioară a Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Ploieşti, aflată in localitatea Moara Nouă, este căutat de zeci de poliţişti şi jandarmi. Constantin Ţompi, recidivist, era condamnat la un an de inchisoare pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. Fugarul are 25 de ani, este din Bucureşti, are 1,65 m, 54 kg, ochi căprui, păr negru, sprăncene arcuite, frunte ingustă, nas drept, faţă triunghiulară şi tatuaje pe ambele braţe. (Claudia Popescu)

×
Subiecte în articol: observator