x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    27 Oct 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului "Bachus 2007" a inceput ieri la Focşani.

VRANCEA. Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului "Bachus 2007" a inceput ieri la Focşani. Peste 20 de firme producătoare de vinuri din ţară, dar şi de peste hotare şi-au expus standurile in Piaţa Unirii. Pănă măine, focşănenii se pot delecta cu spectacole susţinute de Sofia Vicoveanca, Laura Lavric, Andra, dar şi cu mititei, pastramă de oaie şi, evident, vin. Festivalul a fost deschis de Zeul Vinului, Bachus. (Dana Lepadat)

15:12 - VREME REA
TÃ...RGU SECUIESC
. Accesul pe o parte a unei străzi a fost interzis de poliţişti după ce in zonă a fost identificată o geantă suspectă.
CEAŢÃ.... O cursă TAROM, care venea de la Tărgu-Mureş nu a putut ateriza la Sibiu unde trebuia să facă escală din cauza ceţii.


15:17 - DESCOPERIRE
ALBA. O campanie pentru promovarea carierei militare a fost lansată in piaţa centrală a oraşului Cămpeni in acorduri de tulnice şi trompete. Sute de tineri au asistat la o paradă militară şi la exerciţii demonstrative susţinute de elevi ai Colegiului Militar Naţional "Mihai Viteazul" din Alba-Iulia. (L. Dobrater)
PATRIMONIU. O nouă brăţară dacică din aur a fost descoperită in Romănia, autorităţile incercănd in prezent să o recupereze, a declarat pentru Mediafax Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii şi Cultelor. Aceasta ar fi cea de-a 12-a brăţară dacică din aur, care ar putea fi recuperată in următoarea perioadă.


LUCRÃ...RI - Restricţii in traficul bucureştean
Strada Ştirbei Vodă se inchide de astăzi, de la ora 22:00, pănă măine după-amiază, pe tronsonul cuprins intre trăzile Schitu Măgureanu şi Ion Cămpineanu. Restricţia este cauzată de lucrările de reabilitare a carosabilului. De ieri s-a inchis şi Strada Turmelor din Sectorul 2, intre Str. Maşina de Păine şi Şos. Colentina pănă la 18 noiembrie.


LOTO 6/49 - Miza de măine: 4 milioane de euro
Impătimiţii de Loto 6/49 se vor bate măine pentru un premiu de circa 4 milioane de euro la categoria I a jocului. Acesta este fondul de căştiguri estimat de Loteria Romănă, după ce, duminica trecută, s-au reportat peste 12,4 milioane de lei. Ultima oară, un norocos din Călăraşi a ghicit toate cele şase numere la sfărşitul lunii august 2007 şi a căştigat 10,45 milioane de euro brut. Acesta a fost cel mai mare premiu din istoria Loteriei Romăne. (L.F.)


MEŞTERI - +Tărg la Muzeul Satului
Sărbătoarea Sfăntului Dumitru e prilej de tărg la Muzeul Satului, tărg ce ţine pănă măine. Meşterii i-au ademenit pe vizitatori cu ornamenete pentru pomul de Crăciun făcute din pănuşi de porumb, icoane pictate pe sticlă, lemn, dar şi pe agate şi ametiste, dar şi haine, chimire şi mărgele, turtă dulce şi sugiuc. "Acum e vremea mai urătă, dar sperăm că in trei zile vom face vănzare", a spus Mihaela Bădescu, o pictoriţă de icoane care vine de zece ani la tărgurile
de la Muzeu. (Irina Munteanu)

CAZUL ELODIA - Obiectele din răpă, recunoscute

Martorii audiaţi ieri in cazul dispariţiei avocatei braşovene Elodia Ghinescu au identificat unele dintre obiectele descoperite la Răşnov ca aparţinănd familiei Cioacă-Ghinescu. Printre cei care au dat declaraţii la Parchetul Tribunalului Braşov a fost şi menajera cuplului. Potrivit procurorului Marius Iacob, anchetatorii au realizat ieri şi un nou plan de căutări impreună cu Jandarmeria. Poliţistul Cristian Cioacă, soţul acuzat de uciderea avocatei, va fi reaudiat săptămăna viitoare.Â




COVASNA - Cisternă cu motorină răsturnată
O cisternă cu 26 de tone de motorină s-a răsturnat in noaptea de joi spre vineri pe DN11, pe raza comunei Breţcu din judeţul Covasna, o parte din motorină imprăştiindu-se pe şosea. Şeful Gărzii de Mediu Covasna, Kovacs Istvan, a declarat că administratorul firmei in proprietatea căreia se află cisterna riscă o amendă de aproximativ 20.000 de lei. Potrivit sursei citate, legea prevede o amendă de aproximativ 20.000 RON, dar valoarea amenzii e stabilită după ce se stabileşte gradul de vinovăţie.


FOCŞANI - Deşeurile electrice, colectate de CUP
Focşănenii pot depozita deşeuri de echipamente electrice şi electronice in faţa blocului sau a casei in ziua de 3 noiembrie, urmănd ca societatea CUP RA Focşani să le colecteze şi să le transporte la punctul de colectare special amenajat. "In afara acestei date, transportul deşeurilor electrice şi electronice la punctul de colectare revine in sarcina deţinătorului de deşeuri electrice", se arată intr-un comunicat al Primăriei Focşani.


DECIZIE - Tudor Sişu, judecat in libertate
Căntăreţul de hip-hop Tudor Sişu, judecat intr-un proces pentru trafic de droguri, a fost eliberat ieri din Penitenciarul Jilava. Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul procurorilor şi a confirmat decizia Tribunalului de acum o săptămănă, prin care s-a constatat că nu se mai impune arestul preventiv in cazul artistului. El va rămăne totuşi cu interdicţia de a părăsi ţara. Sişu a fost reţinut in 2006 alături de alţi 15 traficanţi, dar opt dintre aceştia fuseseră eliberaţi anterior. Gruparea este acuzată că a distribuit pe piaţa bucureşteană circa 40 de kilograme de heroină.

×
Subiecte în articol: observator