x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    31 Oct 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Un perete al celebrei Gări Regale din Sinaia este demolat in aceste zile de angajaţii CFR. Decizia in acest sens a fost luată pentru că structura este şubredă

DEMOLARE. Un perete al celebrei Gări Regale din Sinaia este demolat in aceste zile de angajaţii CFR. Decizia in acest sens a fost luată pentru că structura este şubredă, iar o bucată care s-a desprins recent din clădire a spart parbrizul unui camion care circula pe DN1. Gara Regală este cunoscută, printre altele, pentru că este locul in care a fost asasinat in 1933 premierul I.G. Duca. (Laura Calciu)

14:48 - Arest

CLUJ. Curtea de Apel Cluj a decis ca fiul căntăreţei de muzică populară Valeria Peter Predescu, Nicolae Valeriu, să rămănă in arest.


REŢINERE. Doi transfugi suspecţi că fac parte din partidul rebelilor kurzi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră la Negru Vodă.

Salvat - 14:53

PROTEST. Sindicaliştii din energie au pichetat Palatul Victoria şi sediul Autorităţii Naţionale de Reglementare in domeniul Energiei, nemulţumiţi de furnizarea de energie scumpă consumatorilor casnici şi IMM-urilor şi acuzănd că energia ieftină este păstrată "pentru preferaţi".


BUZĂU. Un copil de trei ani a fost găsit de poliţişti abandonat in casa unde locuia cu mama sa, in condiţii mizere, lăngă un dulap plin cu chimicale, sumar imbrăcat şi cu doar căteva bucăţi dintr-o păine la indemănă. Mama neglijentă, in vărstă de 21 de ani, s-a ales cu dosar penal. (M.B.)

SURPĂRI - Restricţii in trafic pe Valea Oltului

Circulaţia rutieră pe DN 7, pe sensul Sibiu - Rămnicu Vălcea a fost ingreunată aseară din cauza surpărilor de teren determinate de ploile abundente din ultimele zile, a anunţat centrul Infotrafic din IGPR. Mai multe pietre au căzut pe şosea in zona kilometrului 206. Poliţia Rutieră le recomandă şoferilor să circule cu atenţie sporită atăt din cauza restricţiilor de trafic, căt şi din cauza pericolului unor noi surpări.

CĂMPIA TURZII - MIG 21 Lancer, avariat de o pasăre

Un avion MIG 21 Lancer de la Baza 71 Aeriană Cămpia Turzii a fost avariat ieri in urma impactului cu un obiect neidentificat. Primele indicii oferite de sistemele video de la bordul aeronavei arată că "probabil" o pasăre a spart cupola aparatului şi a desprins o bucată de fuselaj. Pilotul a finalizat chiar şi aşa misiunea in condiţii bune.

GUVERN - Ordonanţă pentru protecţia animalelor

Guvernul va promova o ordonanţă de urgenţă prin care să introducă sancţiuni mai dure impotriva persoanelor care chinuiesc animale, dacă dezbaterile din Parlament asupra proiectelor de lege privind protecţia animalelor trenează, a anunţat ieri premierul Tăriceanu. El a primit la Palatul Victoria o petiţie semnată de 200.000 de persoane care au reclamat abuzuri asupra animalelor.

TAROM - Noi zboruri de la Cluj şi de la Sibiu

Compania TAROM a introdus, pentru perioada cuprinsă intre 28 octombrie 2007 şi 29 martie 2008, noi zboruri. Astfel, TAROM va zbura de pe aeroportul din Cluj către Barcelona, incepănd cu 24 noiembrie, şi către aeroportul londonez Gatwick, de la 3 decembrie. De asemenea, compania va opera de la 31 octombrie trei curse pe săptămănă spre Viena, cu plecarea de pe aeroportul din Sibiu. O noutate o constituie şi reintroducerea zborului Bucureşti - Satu Mare incepănd cu 29 octombrie.

BANI PENTRU BONE - Proiectul de lege, gata intr-o lună

Pănă la sfărşitul lunii viitoare ar putea fi gata proiectul de lege privind acordarea de bani părinţilor care vor să angajeze bone. Proiectul va fi elaborat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului impreună cu Centrul de Cercetare a Bunăstării şi Sănătăţii din Finlanda şi va prevedea acreditarea unor persoane ca "bone" pentru a putea participa in acest program. Copiii ar putea fi ingrijiţi la domiciliul părinţilor sau al bonelor, dar nu este exclusă nici infiinţarea unor creşe. (C.P.)

Dineu inaugural al Rotiserilor

Activănd deja in peste 120 de ţări, cea mai importantă confrerie gastronomică din lume a pătruns şi in Romănia. Astăzi, la Athénée Palace Hilton din Bucureşti are loc dineul inaugural al Chaine de Rôtisseurs, Baillage Romănia. Reunind gurmanzi şi gurmeţi, profesionişti din domeniul restauraţiei şi "amatori" care ştiu să aprecieze o măncare bună şi un vin bun, Chaine de Rôtisseurs şi-a propus să exploreze "marea bucătărie" a lumii, dar şi bucătăria romănească, pe care să o situeze la locul cuvenit intre gastronomiile celorlalte popoare. (T.C.)

SENAT - Liber la locuinţe pentru militari

Plenul Senatului a respins ieri cererea de reexaminare a preşedintelui Băsescu la legea privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apărare de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au in administrare. In urma respingerii cererii preşedintelui, proiectul de lege permite instituţiilor publice din sistemul amintit să văndă angajaţilor săi unele locuinţe de serviciu, chiar dacă titularul contractului de inchiriere s-a transferat in interes de serviciu in altă structură din cadrul sistemului de apărare. (Dana Piciu)

CRAIOVA - Muncitori intoxicaţi la Uzina Daewoo

Şase muncitori ai Fabricii de Automobile Daewoo de la Craiova s-au intoxicat cu fum in urma unui incendiu care s-a produs ieri la o instalaţie tehnologică a secţiei de vopsitorie. Oamenii au fost duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţe, iar starea lor a fost stabilizată. "Nu au fost stabilite pănă acum cauzele care au dus la producerea incendiului", a declarat reprezentantul pompierilor doljeni, George Vălceleanu. (Mihai Gavrilă)

×
Subiecte în articol: observator