x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    02 Noi 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: CONSTANTIN CIOBOATA /

72 de jandarmi romăni au participat timp de două luni la un stagiu de pregătire in domeniul artelor marţiale sub coordonarea unor instructori din Poliţia chineză

DEMONSTRAŢIE. 72 de jandarmi romăni au participat timp de două luni la un stagiu de pregătire in domeniul artelor marţiale sub coordonarea unor instructori din Poliţia chineză. Militarii au incheiat cursul cu o serie de exerciţii demonstrative şi au primit diplome.

15:13 - SÃ...NÃ...TATE PUBLICÃ...
IAŞI.
Inspectorii OPC au descoperit in hypermarketul Carrefour peste 90 de kilograme de peşte infestat cu un parazit. (Mediafax)
GALAŢI. Doi tineri care au sustras o tonă şi jumătate de motorină din combinatul ArcelorMittal au fost prinşi de jandarmi.

15:18 - PROCES
CNCD.
Procesul prin care preşedintele Băsescu a contestat sancţionarea sa de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru că a numit o jurnalistă "ţigancă impuţită", va continua la 8 noiembrie, după ce Curtea de Apel a respins o excepţie care ar fi dus la inchiderea dosarului.
RUTIER. Două TIR-uri s-au ciocnit frontal in dreptul localităţii dămboviţene Nucet, pe şoseaua care leagă Bucureşti de Tărgovişte, şi au blocat traficul timp de mai multe ore. Şi DN 65 Slatina - Piteşti a fost inchis temporar pe sensul spre Piteşti, din cauza unei tamponări intre o macara şi un autotren.


BUCUREŞTI - Cinci hoţi au furat un bancomat
Cinci bărbaţi mascaţi au furat miercuri noapte de pe holul unei bănci din Bucureşti un bancomat in care se aflau circa 80.000 de lei. Totul a durat mai puţin de cinci minute, a precizat purtătorul de cuvănt al Poliţiei Capitalei,
Christian Ciocan.


DOLJ - Craiova ar putea rămăne fără căldură
Furnizarea agentului termic in Craiova ar putea fi sistată dacă pănă luni Regia de Termoficare nu achită măcar o parte din datoria de 106 milioane de lei către Complexul Energetic Craiova, a anunţat ieri directorul Complexului, Ion Dinulescu. Directorul tehnic al Regiei de Termoficare, Nicolae Degeratu, a spus că instituţia pe care o reprezintă are probleme cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari. (Mihai Gavrilă)


CAMPANIE - Stop accidentelor! Viaţa are prioritate!
Luna octombrie a fost dedicată prevenirii evenimentelor rutiere grave produse ca urmare a nerespectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare şi la consumul de alcool. Cei aproape 600 de ofiţeri şi peste 5.000 de agenţi de poliţie rutieră angrenaţi in aceste activităţi au reţinut 886 de permise pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Celor 474 de şoferi care au fost depistaţi in timp ce-şi conduceau maşinile avănd o imbibaţie de peste 0,4 miligrame/ litru alcool pur in aerul expirat li s-au intocmit dosare penale. (Mara Răducanu)


ONCOLOGIE - Registrul Naţional de Cancer
Din 2008, Romănia va avea un Registru Naţional de Cancer, prin care va putea fi cunoscut numărul exact al bolnavilor. Primul curs pentru implementarea registrului are loc la Institutul Oncologic din Cluj (IOC) la 2 şi 3 noiembrie. Cursul este susţinut de specialişti din cadrul IOC şi reuneşte coordonatorii viitoarelor registre de cancer din regiunile nord-vest, vest şi centru. Asemenea programe de formare vor fi organizate şi in celelalte regiuni ale ţării, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. (Georgeta Licsandru)


DEZBATERI - Intelectualii de la sate, la Ploieşti
Un proiect pentru furnizarea de cărţi şi reviste gratuite pentru toate bibliotecile şi portalul www.cartesiarte.ro, care işi propune să realizeze "harta culturală a Romăniei contemporane". Acestea sunt doar două din temele celei de-a opta ediţii a Consfătuirii Naţionale a Intelectualilor de la Sate care a inceput ieri la Ploieşti. Acţiunea este organizată de Mişcarea Pentru Progresul Satului Romănesc şi Asociaţia Comunelor din Romănia. In cadrul manifestărilor se va acorda şi diploma "Valori culturale" unor primari cu merite deosebite in dezvoltarea culturală a comunelor in care au fost aleşi. cazul RAFO-CAROM S-a cerut refacerea intregii anchete Avocaţii omului de afaceri Ovidiu Tender au cerut ieri retrimiterea cazului RAFO-CAROM la parchet şi refacerea urmăririi penale. Ei au invocat in faţa instanţei mai multe nulităţi, procedurale şi de fond, care ar afecta valabilitatea rechizitoriului şi a intregii anchete. Disungeri ilegale, incriminarea lui Ovidiu Tender pentru spălare de bani, prin schimbarea incadrării juridice dintr-o infracţiune care fusese abrogată cu şapte zile inainte, sunt două dintre problemele ridicate ieri de apărători. Tribunalului Bucureşti va lua o decizie peste o săptămănă. (M.P)

CAZUL RAFO-CAROM - S-a cerut refacerea intregii anchete

Avocaţii omului de afaceri Ovidiu Tender au cerut ieri retrimiterea cazului RAFO-CAROM la parchet şi refacerea urmăririi penale. Ei au invocat in faţa instanţei mai multe nulităţi, procedurale şi de fond, care ar afecta valabilitatea rechizitoriului şi a intregii anchete. Disungeri ilegale, incriminarea lui Ovidiu Tender pentru spălare de bani, prin schimbarea incadrării juridice dintr-o infracţiune care fusese abrogată cu şapte zile inainte, sunt două dintre problemele ridicate ieri de apărători. Tribunalului Bucureşti va lua o decizie peste o săptămănă. (M.P) Â

MITÃ... - Fost judecător condamnat
Fostul şef al Secţiei Penale a Tribunalului Bihor, Mihai Viorel, a fost condamnat de instanţa supremă la patru ani de inchisoare pentru luare de mită. Sentinţa este defintivă şi irevocabilă. Mihai Viorel a fost deferit justiţiei in urmă cu trei ani sub acuzaţia că in 1998 a primit 150.000 de mărci germane in schimbul cărora a dat soluţii favorabile unui inculpat cercetat in stare de arest preventiv pentru şantaj şi asociere in vederea săvărşirii de infracţiuni. (M. Pasă Petru)


"ZECE" - Mona Muscă,citată la instanţă
Fostul ministru Mona Muscă şi consilierul acesteia, Tudor Urianu, vor fi audiaţi ca martori in procesul intentat de căntăreţul Florin Chilian Ministerului Culturii, pentru folosirea fără drept a piesei "Zece". Cei doi vor trebui să explice magistraţilor Tribunalului Bucureşti in ce condiţii artistul a participat totuşi la lansarea campaniei "Mai bine o carte", in care a fost folosită melodia, pentru ca apoi să ceară daune de un milion de euro. Chilian susţine că piesa "Zece" a fost utilizată fără ca el să-şi fi dat acordul scris. (M.P)

×
Subiecte în articol: observator