x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    03 Noi 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: NONA JALBA/

Militari romăni şi belgieni au exersat ieri, in prezenţa ziariştilor, misiuni de luptă in cadrul exerciţiului "Carpathian Eagle"

"CARPATHIAN EAGLE". Militari romăni şi belgieni au exersat ieri, in prezenţa ziariştilor, misiuni de luptă in cadrul exerciţiului "Carpathian Eagle", care se desfăşoară, in perioada 30 octombrie - 8 noiembrie, la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu. Militarii belgieni participă la exerciţiu cu aeronave F-16, iar militarii romăni de la Baza 86 aeriană Feteşti pilotează aeronave MIG-21 LanceR.

14:08 - COMBUSTIBIL
ECOLOGICE. Două autobuze care folosesc drept combustibil metilesterul de rapiţă au fost puse in circulaţie in Alba-Iulia.
CORNI-BOTOŞANI. Un autoturism aparţinănd Primăriei din Corni (Botoşani) furat in urmă cu o săptămănă a fost găsit la Suceava.

14:13 - PROCES
INSTANŢÃ.... Edilul-şef al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, este obligat, printr-o decizie a Tribunalului Timiş, să-l reacrediteze pe jurnalistul Mălin Bot, căruia i-a interzis accesul in Primărie pe motiv că ar fi publicat materiale neadevărate şi tendenţioase la adresa sa.
ILFOV. Doi poliţişti au fost prinşi in flagrant in timp ce luau mită de la un bărbat pentru a nu promova un dosar penal in care acesta era cercetat pentru furt. Cei doi au fost reţinuţi şi au fost prezentaţi instanţei ieri, cu propunere de arestare preventivă.


Alternative - Trafic restricţionat in Capitală

In vederea executării lucrărilor de reabilitare a sistemului rutier pe Str. Ştirbei Vodă, Comisa Tehnică de Circulaţie a Capitalei a aprobat inchiderea traficului intre Berzei şi Calea Victoriei, in perioada 2 noiembrie, ora 23:00 şi 4 noiembrie, ora 16:00. Vor rămăne deschise circulaţiei intersecţiile cu B-dul Schitu Măgureanu şi cea cu Str. Ion Cămpineanu. Se recomandă rutele ocolitoare: Buzeşti - Calea Griviţei - B-dul Dacia; Berzei - Vasile Părvan - Splaiul Unirii.

Â
Â
BUCUREŞTI - Atac eşuat asupra unui bancomat
Trei indivizi mascaţi au incercat, fără succes, ieri-dimineaţă să devalizeze un bancomat aparţinănd OTP Bank. "Tentativa a eşuat, deoarece bancomatul era incastrat in pardoseală şi conectat la o firmă de pază, declanşăndu-se alarma", a declarat purtătorul de cuvănt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.


CLUJ - Adjunctul DGCCOA, urmărit penal
Toma Rus, adjunctul şefului Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (DGCCOA), este urmărit penal de procurorii DNA Cluj pentru trafic de influenţă şi alte infracţiuni conexe. "Este un vorba de un dosar inceput in 2006, nu ni s-a spus despre ce este vorba, cănd vom afla va urma să pregătim apărarea", a spus avocatul Gheorghiţă Mateuţ, care a mai declarat că in dosar ar fi vorba de fapte de natură civilă şi comercială, care in realitate nu i se pot reproşa lui Rus.


CISNÃ...DIE - Muncitor strivit de un buldozer
Un bărbat in vărstă de 54 de ani, angajat al unei firme de salubrizare din Cisnădie, judeţul Sibiu, a murit ieri strivit de cupa unui buldozer. Potrivit anchetatorilor care cercetează accidentul, şoferul unui buldozer voia să niveleze terenul la groapa de gunoi din Cisnădie, insă utilajul s-a impotmolit. Colegii au incercat să scoată utilajul, iar unul dintre ei s-a aplecat să pună o scăndură sub boldozer. Şoferul nu l-a văzut şi l-a strivit intre cupă şi pămănt.


ARGEŞ - Copii cercetaţi penal pentru furt
Doi copii, de 11 şi 13 ani, sunt cercetaţi penal pentru că au furat mai multe gantere şi discuri de haltere dintr-o sală de sport din municipiul Piteşti. Furtul a fost sesizat joi seară, iar autorii au fost identificaţi după doar căteva ore. Cei doi apucaseră să văndă obiectele la un centru de colectare a fierului vechi, contra sumei de 32 de lei. Bunurile au fost recuperate in proporţie de 80%, iar cei doi autori sunt cercetaţi pentru furt calificat, dar nu vor răspunde penal pentru fapta lor, intrucăt nu au implinit incă 14 ani. (Elly Cirstea)


SINDICATE - Ameninţare cu greva generală
Cinci confederaţii sindicale au declanşat conflictul de muncă din cauza eşuării negocierilor cu patronatele pentru stabilirea salariului minim pe economie, au declarat reprezentanţi ai sindicaliştilor. Procedura s-ar putea finaliza printr-o grevă generală dacă cererile sindicaliştilor nu vor fi acceptate, aceasta reprezentănd o premieră in Romănia. Sindicatele au cerut iniţial un salariu minim de 700 de lei, pretenţiile scăzănd pănă la 540 lei. Suma nu este acceptată de către patronate, care au propus 470 de lei pentru salariul minim. (Cătălin Pruteanu)


CAZUL STANCHEV - Şapte luni de amănări repetate
Demararea procesului cunoscut in presă sub numele de "Spionaj şi trădare" a fost impiedicată ieri de nedumerirea instanţelor cu privire la competenţa de judecare a cazului. Dosarul se află deja de două luni la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de unde se aşteaptă o decizie cu privire la instanţa care are dreptul, potrivit legii, să preia acest caz. Din cauza lipsei dosarului, Curtea de Apel Bucureşti nu a putut să dezbată ieri nici cererea inculpatului Stamen Stanchev de revocare a interdicţiei de a părăsi ţara. (Miruna Pasă Petru)


DESCOPERIRE - Proiectil găsit intr-un parc
Un proiectil militar avănd calibrul 76, fără focos, a fost găsit joi seară de un bărbat care se plimba intr-un parc de pe Bulevardul Eroilor din Bucureşti, a informat ieri Biroul de presă al Poliţiei Capitalei. Persoana in cauză a sesizat imediat Poliţia, iar in jurul orei 22:00 la faţa locului s-au deplasat un echipaj de siguranţă publică şi grupa operativă a Secţiei 17, care au luat măsuri de asigurare a zonei. Oamenii legii, care au ridicat proiectilul, nu işi explică deocamdată provenienţa acestuia şi nici modul in care muniţia a ajuns in parc.


DESPÃ...GUBIRI - Cozma nu a avut bani de avocat
Curtea de Apel Bucureşti a amănat ieri judecarea apelului declarat de Miron Cozma impotriva sentinţei prin care a primit despăgubiri de 10.000 de euro pentru că a fost deţinut ilegal timp de şase luni. Fostul lider al minerilor a susţinut in faţa magistraţilor că nu şi-a permis angajarea unui apărător, intrucăt se află in penitenciar. Cozma ceruse statului romăn daune de 4 milioane de euro pentru cele 178 de zile in care a fost arestat ca urmare a revocării graţierii sale de către fostul preşedinte Ion Iliescu. (M.Pasă Petru)

×
Subiecte în articol: observator