x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    07 Noi 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Traficul rutier pe Drumul European Craiova - Bechet a fost restricţionat timp de 30 de minute după ce o cisternă incărcată cu motorină s-a răsturnat intr-un şanţ de pe marginea drumului.

DOLJ. Traficul rutier pe Drumul European Craiova - Bechet a fost restricţionat timp de 30 de minute după ce o cisternă incărcată cu motorină s-a răsturnat intr-un şanţ de pe marginea drumului, in zona localităţii Malu Mic (Dolj), incercănd să evite o coliziune cu un tir. Din autocisternă s-au scurs pe carosabil circa 300 de litri de motorină.


11:37 - TRAFIC BLOCAT
HUNEDOARA.
Fetiţa de 6 ani arsă in explozia din noaptea de sămbătă spre duminică va supravieţui, starea ei fiind stabilă.
SUCEAVA. Traficul rutier pe DN 17 a fost blocat ieri, timp de o oră in zona comunei sucevene Sadova, după ce un tir a derapat.


11:42 - ACCIDENT IN LANŢ
ARAD.
Cetăţeanul italian care a murit impuşcat in cap luni seară, la o partidă de vănătoare organizată lăngă Pecica, ar fi fost confundat cu o vulpe, cel care a tras fiind chiar preşedintele filialei municipiului Arad a AJVPS, Virgin Velin. Poliţiştii spun că toate dovezile arată că a fost un accident.
BUCUREŞTI. Cinci maşini s-au tamponat ieri in Pasajul Lujerului din Capitală, după ce un şofer a frănat brusc. In urma accidentului, nimeni nu a fost rănit grav, in schimb, circulaţia in pasaj a fost afectată. La faţa locului au sosit atăt poliţiştii de la circulaţie, căt şi echipele de descarcerare.


Salariul minim - Sindicatele ameninţă cu greva generală

Sindicatele au respins ieri unica propunere a patronatelor privind salariul minim pe economie din 2008, stabilit la 480 de lei, după intălnirea cu ministrul Muncii, Paul Păcuraru. Sindicatele doresc un salariu minim de 540 de lei, in creştere cu 22% faţă de 2007, mult peste productivitate, potrivit patronatelor. Preşedintele BNS, Dumitru Costin, ameninţă cu greva generală dacă Guvernul nu va da curs revendicării. (D.I)

Chiriaşi - Miting PC la ministerul lui Borbely

PC va organiza astăzi, la ora 9:00, un miting in faţa Ministerului Lucrărilor Publice, pentru a-i cere ministrului Laszlo Borbely să susţină in Guvern adoptarea unei ordonanţe de urgenţă prin care chiriaşilor din casele naţionalizate să li se prelungească contractele

de inchiriere pănă la rezolvarea problemei locative. Deputatul PC Bogdan Ciucă a solicitat premierului Tăriceanu şi Cabinetului condus de acesta să adopte ordonanţa in această săptămănă. "Dacă proiectul PC in acest sens ar fi fost votat, dacă era dată o ordonanţă, Dumitru Oancea era in viaţă acum", a spus Ciucă, el prezentănd-o pe soţia lui Oancea, bărbatul care s-a sinucis după ce a fost evacuat din locuinţă. (C.V.)

PARTENERIAT - Cinci pentru parcul Casei Presei Libere

Parcul din faţa Casei Presei Libere va fi reamenajat in cadrul derulării unui parteneriat public privat, incheiat intre Primăria Sectorului 1 şi Agenţia de Monitorizare a Presei (AMP), Petrom, Vodafone, Raiffeisen Bank, investiţie de 130.000 de euro,

a anunţat ieri primarul Andrei Chiliman, in conferinţă de presă. Primăria va asfalta parcul şi va da băncile, AMP va dona 32 de copaci pentru plantare. Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, a vorbit de sprijinul constant al ţării sale pentru asemenea proiecte.

ACCIDENTE Â - Traversarea ilegală, principala cauză.

Conform statisticilor Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, in primele zece luni ale anului 2007 s-au produs 671 de accidente rutiere grave, cu 62 mai multe faţă de acceeaşi perioadă a anului 2006, avănd ca rezultat 97 de persoane decedate şi 606 răniţi grav. Traversarea neregulamentară (33,7%), neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor (14,9%), neacordarea priorităţii de trecere a autovehiculelor (13% ) şi viteza excesivă (7,6%) reprezintă principalele cauze ale accidentelor rutiere. (Mara Răducanu)

Ziarişti Codul Penal, modificat iar

Deputaţii jurişti au adoptat ieri un amendament formulat de pesedistul Eugen Nicolicea, care elimină "incertitudinea" că prin modificarea adusă recent controversatului articolul 195 din Codul Penal ziariştii pot fi pedepsiţi pentru divulgarea informaţiilor.

Profitănd de o propunere de modificare a Codului Penal aflată pe ordinea de zi, deputaţii

au "corectat" articolul 195, astfel incăt să fie pedepsit "funcţionarul care are in atribuţiile sale de serviciu păstrarea secretului profesional şi a confidenţialităţii informaţiilor". (C.V.)

Educaţie - Unităţi universitare de producţie

Instituţiile de invăţămănt superior vor putea infiinţa unităţi de producţie şi de prestări de servicii, care pot avea personalitate juridică, şi vor putea gestiona prin bănci comerciale veniturile proprii obţinute din astfel de activităţi, stabileşte o lege adoptată de Camera Deputaţilor. Proiectul de lege permite, prin modificarea Legii invăţămăntului, ca instituţiile de invăţămănt superior să infiinţeze, cu aprobarea senatelor, unităţi de cercetare, dezvoltare, inovare, producţie şi prestări de servicii. (A. G.)

FEN a căştigat altceva in instanţă

Ministerul Educaţiei precizează că dreptul căştigat in instanţă de către Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) nu se referă la salariul minim de 880 de lei, cum a afirmat preşedintele FEN, pe care urmau să-l primească profesorii cu studii superioare, ci la dreptul de a negocia in privinţa stabilirii fondurilor pentru asigurarea salariului minim garantat prin CCM. (Alina Gavrilă)

Bucureşti - Seară de lectură pentru elevi

Astăzi, de la ora 16:00, la Colegiul Naţional "Octav Onicescu" din Bucureşti, se va desfăşura o seară de lectură publică. Poeţii Dana Banu, Florian Silişteanu şi Adrian Suciu vor recita din creaţiile proprii. Cu ocazia acestui eveniment va fi prezentată şi expunerea: "Poezia şi lectura, două modalităţi prin care te intălneşti cu tine insuţi". La finalul intălnirii, invitaţii vor răspunde intrebărilor adresate de elevii prezenţi.

×
Subiecte în articol: observator