x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    10 Noi 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: SORIN BLADA/

Un mecanic auto din oraşul Lupeni, din Valea Jiului, şi-a tăiat maşina in două şi a lipit-o pe casă pentru că avea probleme cu locul de parcare.



INVENTIV. Un mecanic auto din oraşul Lupeni, din Valea Jiului, şi-a tăiat maşina in două şi a lipit-o pe casă pentru că avea probleme cu locul de parcare. "Are numere pe ea, are taxele plătite la zi, mai dau drumul şi la semnalizări... Maşina era a fiului meu, dar el a plecat din ţară", spune Ion Bobocel. Omul a inovat şi in privinţa tencuielii: el şi-a vopsit locuinţa in culorile drapelului naţional şi ale celui european.


13:50 - DROGURI
AREST. 11 traficanţi de heroină din Bucureşti, intre care şi un cetăţean turc, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.
ACCIDENT. Un tănăr a murit, iar alţi cinci au fost răniţi intr-un accident produs de un şofer băut in localitatea bistriţeană Rebrişoara.


13:55 - AERIAN
BLOCAJ. Zeci de pasageri ai companiei low-cost Wizz Air au rămas pe aeroportul din Tărgu-Mureş, din cauza unei greve declanşate de controlorii de trafic din Italia. Din cauza aceluiaşi protest şi compania Tarom a anulat cursa Bucureşti - Roma.
DOSARUL GAZETA. Procurorii DIICOT Cluj ar putea fi amendaţi dacă pănă la următorul termen din dosarul "Gazeta" nu vor returna bunurile ridicate de la trustul de presă Gazeta, a decis Tribunalul Brăila. La termenul de ieri, procesul a fost din nou amănat pentru că au lipsit doi dintre avocaţi.


HARGHITA - Criză de medici la Ambulanţă
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita, care trebuie să deservească o populaţie de aproape 350.000 de locuitori, are doar cinci medici angajaţi, adică de patru ori mai puţin decăt necesarul. Şeful instituţiei, dr Péter Szilárd, a declarat ieri că deficitul inregistrat este cauzat de salariile mici şi de legislaţia in vigoare. Acesta a mai precizat că există puncte de ambulanţă, spre exemplu la Topliţa sau Gheorgheni, unde nu există deloc medici.


VIOLENŢÃ... - Tot mai mulţi copii sunt abuzaţi fizic
Peste 3.500 de copii au fost victime ale actelor de violenţă de la inceputul anului, cinci dintre aceştia decedănd in urma loviturilor primite, potrivit datelor inregistrate de Poliţia Romănă şi prezentate ieri de Organizaţia "Salvaţi Copiii". Cele mai multe cazuri de abuz fizic s-au produs in familie. In situaţia a 91 dintre minori s-a dispus plasament in regim de urgenţă. In ceea ce priveşte vărsta copiilor agresaţi, in 12 dintre cazuri victimele aveau sub 1 an, iar in alte 33, victimele aveau intre 1 şi 2 ani. (Mediafax)


GALAŢI - 40 de tone de fier furate de la Mittal
Doi bărbaţi care transportau ilegal 40 de tone de fier vechi furat din combinatul Arcelor Mittal din Galaţi au fost prinşi de jandarmi. Dacă jaful ar fi reuşit, valoarea prejudiciului s-ar fi ridicat la 20.000 de lei. Cei doi şoferi ai camioanelor in care se afla fierul au negat că ar fi autorii furtului şi au declarat că fuseseră plătiţi doar să transporte marfa. (D.M.)


DECIZIE - Doru Cristescu, şef peste criminalişti
După ce a revocat-o din funcţie pe Camelia Grigore, pentru nereguli in activitate, ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a numit ieri un nou director al Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, in persoana procurorului Doru Cristescu. Magistratul era procuror-şef delegat al Biroului de investigare a infracţiunilor de terorism din cadrul DIICOT - structura central. Doctor in drept, cu o vechime in magistratură de 25 de ani, procurorul Cristescu va avea in subordine toate cele patru laboratoare interjudeţene de expertize criminalistice. (V. Fotache)


EXCELENŢÃ... - Roxana Roseti, premiată
Colega noastră Roxana Roseti a primit joi seară Diploma de Excelenţă pentru Jurnalism European din partea Casei Europei EUROLINK. Proiectele editoriale ale ziarului nostru au fost onorate in contextul aniversării unui deceniu de activitate a Casei Europei EUROLINK din Bucureşti, pentru meritele deosebite aduse cultivării celor mai nobile tradiţii culturale romăneşti şi a promovării talentelor la nivel naţional şi european, ca modalitate de intărire a prestigiului identităţii romăneşti.


AGRICULTURÃ... - Nu se mai acceptă cereri de subvenţii
Ministerul Agriculturii a sistat, cu zece zile inainte de termenul-limită, primirea cererilor de subvenţii pentru insămănţarea culturilor de toamnă. După ce mai mulţi fermieri i s-au plăns, ieri, la Indagra, că nu le mai sunt acceptate cererile, ministrul de resort, Dacian Cioloş, a explicat că termenul a fost devansat pentru că numărul redus al solicitanţilor nu mai justifica mobilizarea angajaţilor Agenţiei de Plăţi (APIA), iar perioada optimă de insămănţare oricum a trecut. Grav este că MAPDR a dat ordinul de sistare, insă a "uitat" să anunţe public acest lucru. (Florina Zăinescu)


BRAŞOV - Vagoane cu minereu de uraniu, deraiate
Cinci vagoane de tren incărcate cu minereu de uraniu au deraiat ieri pe calea ferată a Uzinei "R" din localitatea Feldioara. Potrivit prefectului de Braşov, Adriana Donţu, vagoanele sunt inchise ermetic şi deocamdată nu prezintă nici un pericol. Deşi accidentul s-a petrecut ieri-dimineaţă, conducerea Uzinei "R" nu a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pănă in jurul orei 14:00. Reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Braşov susţin că nu există pericol de radiaţii cu uraniu in urma accidentului. (Libiu Mateescu)


CFR - Bilete online din 2008
Din 2008 vom putea face rezervări online pentru călătoriile cu trenul. "Acest sistem va fi implementat in totalitate la sfărşitul anului viitor, adică pasagerii vor putea face rezervare de acasă, iar cu aceasta vor primi biletul la casele de bilete de la gară", a declarat Adrian Vlaicu, directorul de marketing al CFR. Iniţial, biletele vor putea fi rezervate prin agenţiile de turism, urmănd să poată fi achiziţionate şi de la controlorii de tren.

×
Subiecte în articol: observator