x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    16 Noi 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Căţiva stropi de ploaie căzuţi aseară in Capitală au bulversat circulaţia rutieră parcă mai rău ca niciodată. Şos. Bucureşti-Ploieşti, Şos. Kiseleff, Calea Victoriei, B-dul Magheru sau Şos. Ştefan cel Mare au fost aproape impracticabile pănă aproape de orele 22.00, in timp ce agenţii de circulaţie parcă intraseră in pămănt.

Căţiva stropi de ploaie căzuţi aseară in Capitală au bulversat circulaţia rutieră parcă mai rău ca niciodată. Şos. Bucureşti-Ploieşti, Şos. Kiseleff, Calea Victoriei, B-dul Magheru sau Şos. Ştefan cel Mare au fost aproape impracticabile pănă aproape de orele 22.00, in timp ce agenţii de circulaţie parcă intraseră in pămănt.



13:37 - TERORISM
TIMIŞOARA.
Fetiţa de şase ani, rănită in urmă cu zece zile intr-o explozie provocată de gaze la Hunedoara, a decedat la Spitalul de Copii.
PROCES. Tănărul acuzat de terorism şi arestat la Timişoara, Ioan Florin Leş, a fost condamnat la 12 ani de inchisoare.

13:42 - JUSTIŢIE
ORADEA. Un cetăţean italian care fusese prins in timp ce fura CD-uri cu manele dintr-un hypermarket le-a declarat jandarmilor că a făcut acest gest "pentru divertisment" şi că nu se simte vinovat din moment ce şi romănii fac acelaşi lucru in Italia.
SOLICITARE. Stamen Stanchev, acuzat de spionaj in dosarul privatizărilor strategice, solicită Curţii de Apel Bucureşti să ii permită să plece două săptămăni in Monaco, motivănd că ii expiră actele de rezidenţă din acest stat.


VASLUI - Profesor bătut şi sechestrat
Un profesor de chimie din Vaslui a fost bătut şi sechestrat timp de 18 ore, in apartamentul său, de trei tineri mascaţi. Atacatorii au intrat peste dascăl marţi seară, după ce acesta ajunsese acasă, intr-un cartier rău famat din oraş. Poliţiştii nu exclud ipoteza ca agresorii să fie elevi care au vrut să se răzbune pe profesor. (A.I.)


INVESTIŢIE - Patriciu işi face universitate
Fundaţia "Dinu Patriciu" va investi peste 70 de milioane de dolari pentru construirea unei universităţi private, transmite Mediafax. Patriciu a declarat ieri că instituţia caută parteneri străini, de preferinţă o universitate americană, şi că proiectul ar putea fi definitivat in trei sau in patru ani. "Dacă universitatea va merge, cei bogaţi vor plăti pentru cei săraci. Va fi o haiducie", a spus Patriciu.


TRIBUNAL - Brădişteanu s-a declarat nevinovat
Medicul Şerban Brădişteanu a fost audiat ieri la Tribunalul Bucureşti şi a susţinut că este nevinovat in dosarul in care este acuzat că a luat mită in postura de preşedinte al unei comisii ce a decis cu privire la achiziţia de aparatură medicală pentru penitenciare. Fostul senator PSD a spus că licitaţia s-a desfăşurat legal, iar caietul de sarcini corespundea exigenţelor din domeniu, informează Mediafax. Pe de altă parte, Brădişteanu a negat că ar fi călătorit in Monaco pe cheltuiala firmei CC Med AG, care a căştigat licitaţia, depunănd in instanţă facturile doveditoare ale plăţilor pentru respectiva călătorie.


EXPOZIŢIE - Mobilier pictat la Muzeul Satului
Muzeul Satului din Bucureşti ne invită astăzi, la ora 13:00, la vernisajul Expoziţiei "Mobilierul pictat" şi la lansarea volumului cu acelaşi nume in Sala "Gheorghe Focşa". Expoziţia se doreşte o incursiune in tradiţia mobilierului săsesc pictat şi va putea fi vizitată in perioada 16 noiembrie-9 decembrie, de miercuri pănă duminică, intre orele 9:00 şi 17:00. (I.M.)


SIGURANŢÃ... - Transport in comun păzit de jandarmi
Premierul Tăriceanu şi Cristian David, ministrul Internelor, au convenit ieri asupra unor măsuri de creştere a gradului de siguranţă a călătorilor in mijloacele de transport in comun. Decizia vine după ce miercuri doi elevi bucureşteni au fost injunghiaţi intr-un autobuz. Una dintre variantele luate in calcul de cei doi este prezenţa jandarmilor timp de o lună şi jumătate in mijloacele de transport in comun. Şi Poliţia Capitalei a anunţat că va mobiliza echipaje de ordine publică pe traseele RATB. David a convocat pentru astăzi o şedinţă de lucru cu responsabilii pentru fluidizarea traficului in Bucureşti. (Mara Răducanu)


RAHOVA - Cozma, la un pas de libertate
Comisia specială de la Penitenciarul Rahova se intruneşte astăzi pentru a lua in discuţie posibilitatea eliberării condiţionate a lui Miron Cozma. Chiar dacă solicitarea sa va fi respinsă, Cozma va ieşi in mai puţin de o lună din inchisoare, pentru că va termina executarea pedepsei. Fostul lider al minerilor primise din partea comisiei un aviz pozitiv in luna ianuarie, iar Judecătoria Sectorului 5 a admis solicitarea acestuia de a fi lăsat in libertate. Cozma a rămas insă după gratii, pentru că decizia a fost contestată de procurori, iar Tribunalul Bucureşti a admis recursul.


DECIZIE - CNCD se abţine in cazul Cioroianu
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) se abţine in cazul sesizării Romani Criss impotriva ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, ca urmare a afirmaţiilor privind deportarea infractorilor in deşert, deoarece forul s-a antepronunţat in acest caz. Astfel, inaintea depunerii sesizării Romani Criss, Consiliul condamnase public declaraţia ministrului, considerănd că aceasta creează o atmosferă degradantă, umilitoare şi ofensatoare la adresa unor comunităţi. Cioroianu şi reprezentanţii Romani Criss au fost audiaţi ieri la CNCD in acest caz. Diplomatul a declarat că regretă afirmaţia, dar că nu consideră că ar trebui sancţionat. (Mediafax)

Meteo - Week-end friguros şi cu ploi

Din această noaptea, vremea din ţara noastră se va răci accentuat. Ploile se vor transforma in lapoviţă şi in ninsoare, văntul va avea intensificări, iar in zonele de munte va viscoli ninsoarea. Intensificările de vănt vor accentua senzaţia de frig. Maximele din acest week-end nu vor mai depăşi 6... 7 grade Celsius, iar minimele vor fi negative. In Capitală, măine, valorile maxime de temperatură se vor situa in jurul valorii de 4 grade Celsius, cerul va fi noros şi va ploua. La munte va ninge pe arii extinse. (Anca Ardeleanu)

Â

Dămboviţa - Ofiţer SRI omorăt de propriul frate

Un colonel SRI a fost ucis cu bestialitate ieri noapte in casa de vacanţă pe care o deţinea in localitatea dămboviţeană Bucşani. Principalul suspect este chiar fratele victimei, Ion Popescu, denunţat de propriul fiu. Gheorghe Popescu era ofiţer rezervist, fost colonel in cadrul SRI. Suspectul, Ion Popescu (50 de ani), suferă de schizofrenie şi din primele cercetări rezultă că acesta şi-ar fi lovit fratele cu un ciocan de cinci kilograme. (P. Zoltan)

Â

Explozie - Flăcări in sectorul lui Negoiţă

O explozie puternică s-a produs aseară la un imobil de pe str. Ion Părjolescu (cartierul 23 August, sector 3) din Bucureşti, ca urmare a unor acumulări de gaze. Surorile Cristina (22 de ani) şi Aurelia Stavre (29 de ani) au fost grav rănite şi transportate de urgenţă la Spitalul Pantelimon. Pompierii s-au luptat zeci de minute cu flăcările.

×
Subiecte în articol: observator