x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    17 Noi 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Un tănăr de 27 de ani a ajuns in stare gravă la Spitalul de Urgenţe Ploieşti, după ce autoturismul pe care-l conducea cu viteză foarte mare a căzut intr-o răpă adăncă de zece metri

VITEZÃ... EXCESIVÃ.... Un tănăr de 27 de ani a ajuns in stare gravă la Spitalul de Urgenţe Ploieşti, după ce autoturismul pe care-l conducea cu viteză foarte mare a căzut intr-o răpă adăncă de zece metri, in dreptul Muzeului Cinegetic din Posada, judeţul Prahova, maşina luănd foc. (Claudia Popescu)


15:09 - INVÃ...ŢÃ...MĂNT
TĂRGU-MUREŞ.
Cursurile in toate şcolile din oraş au fost ieri suspendate din cauză că municipiul a rămas fără apă potabilă.
BĂLEA LAC. Stratul de zăpadă a depăşit un metru, pericolul de avalanşe fiind de gradul trei pe o scară de la unu la cinci.


15:14 - INCENDIU
ARGEŞ. Traficul rutier pe DN 73, Braşov-Piteşti, a fost reluat ieri, după trei ore de blocaj din cauza unui accident rutier in zona localităţii Dragoslavele. In jurul orei 7:30, un automărfar care transporta autoturisme Dacia Logan s-a ciocnit frontal cu o autoutilitară cu masa de 7,5 tone.
BUCUREŞTI. Studenţii căminului P18 din complexul studenţesc Regie, din Bucureşti, au fost evacuaţi ieri-dimineaţă din cauza unui incendiu care a distrus una din camerele imobilului, evenimentul nesoldăndu-se cu victime. Poliţia şi pompierii investighează cauzele producerii incendiului.



DECIZIE - Gratuităţi de "ziua studenţilor"
Toţi studenţii din Romănia beneficiază de gratuitate la evenimentele culturale, astăzi, de Ziua Internaţională a Studenţilor, au decis ieri ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, şi ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu. Pentru a vizita muzeele şi a avea acces la spectacolele de teatru şi operă, tinerii vor prezenta la intrare legitimaţia de student vizată. Accesul se va face in limita locurilor disponibile.


LOTO 6/49 - Marele premiu sare de 4,8 milioane euro
Marele premiu la tragerea de măine a jocului Loto 6/49 este de peste 4,8 milioane de euro, informează Loteria Romănă. In prezent, căştigurile la categoria I a jocului inregistrează un report de aproximativ 15,4 milioane de lei. Ultima dată, marele premiu de categoria I la Loto 6/49 a fost căstigat in urmă cu 11 săptămăni, in data de 26 august şi a fost in valoare de 10,45 milioane de euro.


ACCIDENT RUTIER - Diplomat belgian, rănit in Bucureşti
Un angajat al Ambasadei Belgiei in Romănia a fost grav rănit, in noaptea de joi spre vineri, cănd autoturismul in care se afla şi care era condus de o colegă a lovit un stălp de pe bulevardul Beijing din Bucureşti. Potrivit Mediafax, autoturismul Lancia, aparţinănd ambasadei, circula in jurul orei 23:30 dinspre Piaţa Charles de Gaulle spre Ambasada Chinei. In urma impactului, bărbatul, secretar 1 al Ambasadei Belgiei, a suferit un traumatism cranio-cerebral, fiind transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.


IN WEEK-END - Cardurile CEC, nefuncţionale
Cardurile emise de Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) nu vor putea fi utilizate pentru plata la comercianţi sau obţinerea de numerar incepănd din noaptea de vineri pănă măine noapte la ora 23:00, intrucăt banca va efectua lucrări de modernizare a sistemului. "Modernizarea sistemelor de card va transforma CEC in prima mare bancă romănească integral adaptată pentru citirea cardurilor cu cip şi va da posibilitatea emiterii ulterioare a acestui tip de carduri", informează un comunicat al Casei de Economii şi Consemnaţiuni.

INMATRICULARE AUTO - Eliminarea taxei, la măna CE

Varujan Vosganian, ministrul Economiei şi Finanţelor, exclude posibilitatea eliminării taxei de primă inmatriculare incepănd cu 1 ianuarie 2008. Acesta a declarat, ieri seară, la Botoşani, că taxa va putea fi redusă sau eliminată abia in urma unor negocieri cu Comisia Europeană. Potrivit acestuia, taxa de primă inmatriculare va fi redusă doar la maşinile second-hand, urmănd ca proprietarii de autoturisme noi să plătească pentru inscrierea acestora aceeaşi taxă ca şi in prezent. (Rompres )




CRAIOVA - Patru familii au rămas in stradă
Patru familii care locuiesc intr-o casă naţionalizată, situată in centrul Craiovei, ar putea petrece sărbătorile de iarnă in stradă, după ce au fost evacuate din imobil, ieri-dimineaţă, conducerea primăriei susţinănd că nu le poate asigura un adăpost. Casa situată pe Strada Carol I a fost revendicată in anul 1998 de craioveanul Marius Berceanu. Instanţa a decis ca proprietarul să intre in posesia casei, chiriaşii fiind inştiinţaţi joi seară de un executor judecătoresc de faptul că urmează să fie evacuaţi a doua zi. (Mihai Gavrilă)


CONCERT - Pianist de geniu la 12 ani
Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romăniei in parteneriat cu Asociaţia Culturală Daria’S vă invită astăzi incepănd cu ora 18:00 la sala de concerte "Mihail Jora" a Societăţii Romăne de Radiodifuziune unde va avea loc concertul extraordinar "Matei Bucur Mihăescu - pianist şi compozitor". Pianistul de doar 12 ani va interpreta lucrări compuse de el insuşi, dar va evolua şi alături de Orchestra Radio, in Concertul pentru pian şi orchestră nr. 24 in c-moll KV 491 de W.A. Mozart. (I.M.)


DĂMBOVIŢA - Militar prins la braconaj
Poliţiştii din comunele Dragomireşti şi Măneşti au prins in flagrant, in noaptea de joi spre vineri, doi bărbaţi care au impuşcat o căprioară, unul dintre ei fiind subofiţer la o unitate militară din Tărgovişte, transmite Mediafax. Cei doi bărbaţi aveau permise portarmă, dar nu aveau autorizaţie de vănătoare pentru astfel de animale. Poliţiştii au intocmit dosar penal pe numele vănătorilor urmănd să fie propusă soluţia legală prin Parchetul Dămboviţa pentru unul dintre aceştia şi prin Parchetul Militar pentru subofiţerul de armată. (Andreea Caşcaval, Petru Zoltan)

×
Subiecte în articol: observator