x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    28 Noi 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR/

Circulaţia in zona de nord a fost blocată ieri timp de trei ore din cauza repetiţiei pentru parada de 1 Decembrie.



BUCUREŞTI. Circulaţia in zona de nord a fost blocată ieri timp de trei ore din cauza repetiţiei pentru parada de 1 Decembrie. O acţiune similară va avea loc şi măine, tot intre orele 9:30 şi 13:00, motiv pentru care circulaţia autovehiculelor pe Şoseaua Kiseleff, intre Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei, va fi din nou restricţionată. Şoferii sunt sfătuiţi să folosească rute ocolitoare.


09:14 - SALVATORI
TULCEA. O fetiţă din satul tulcean Jijila a fost salvată de pompieri, după ce a căzut intr-o făntănă adăncă de 20 de metri.
CONSTANŢA. Aeroportul "Mihail Kogălniceanu" se inchide de măine pănă la 17 decembrie pentru reparaţii ale pistei. (E.S.)

09:19 - JAGUAR LIBER
IaŞi. Un bărbat a ajuns la spital după ce a recurs la trei metode de sinucidere - intoxicaţia voluntară cu medicamente, inhalarea de substanţe toxice şi automutilare. Pentru că tentativele nu au reuşit, bărbatul s-a aruncat de la etaj, el alegăndu-se in acest fel cu fracturi costale.
BUCUREŞTI. Un jaguar a fugit ieri din Grădina Zoologică din Capitală. Animalul a reuşit să scape din cuşcă şi a omorăt un căine vagabond. Se pare că jaguarul a tras de plasa de metal care inconjura cuşca pănă a reuşit să o rupă. Animalul a fost ucis chiar inainte de a sări gardul grădinii.



DECIZIE - Medicamente retrase de pe piaţă
Două medicamente folosite pentru prevenirea pierderilor de sănge după intervenţiile chirurgicale - Tracylol şi Gordox - au fost retrase de pe piaţa romănească. Decizia a venit după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a stabilit că rata de mortalitate in răndul pacienţilor care utilizează cele două medicamente este foarte ridicată. In Romănia nu există incă inlocuitori pentru cele două medicamente.


PASUL GUTĂI - Restricţii pe timp de noapte
Maşinile de mare tonaj au accesul interzis in Pasul Gutăi pe timp de noapte, dacă nu au lanţuri antiderapante, a decis ieri Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale Romănia (CNADNR) - sectorul Maramureş. Măsura, care se va permanentiza, a fost luată pentru a se evita blocajul TIR-urilor pe DN 18. Şoferii nu vor fi obligaţi să işi monteze lanţurile, ci doar să le aibă in dotare.


BRÃ...ILA - Bac lovit de un remorcher
Un remorcher cu trei barje a lovit un bac ce staţiona pe malul Dunării in dreptul localităţii tulcene Smărdan, la confluenţa Braţului Măcin cu Dunărea. Incidentul s-a produs ieri, in timp ce comandantul convoiului executa manevrele de intoarcere, moment in care una dintre barje a lovit partea dreaptă a bacului ancorat la mal. Pe bac nu erau călători la acea oră, iar autorităţile susţin că pagubele sunt minore. Incidentul nu a afectat circulaţia pe Dunăre.


PANCIU - Şeful Poliţiei a plecat in Congo
Comandantul Poliţiei Panciu, comisarul-şef Marius Nedelcu, a renunţat la funcţie pentru a participa la o misiune ONU in Congo, iar şefii poliţiei vrăncene s-au văzut nevoiţi să scoată postul la concurs, transmite Mediafax. Ofiţerul Marius Nedelcu nu pleacă pentru prima oară intr-o astfel de misiune in afara ţării. Nedelcu a mai fost plecat o dată in Bosnia Herţegovina şi de două ori tot in Congo. Singurul care şi-a depus candidatura pentru funcţia de comandant la Poliţia Panciu este comisarul Neculai Brăileanu, fostul comandant al Poliţiei Odobeşti.


MEDIAŞ - Transfuzie cu sănge greşit
O femeie internată săptămăna trecută la Spitalul Municipal Mediaş cu anemie cronică a primit la tranfuzie sănge dintr-o altă grupă decăt cea pe care o are. Medicii i-au administrat femeii sănge din grupa AB4, deşi pacienta avea grupa A2. Transfuzia a fost insă oprită la timp, astfel că starea femeii este bună in prezent. Conducerea spitalului a inceput o anchetă pentru a stabili vinovaţii in acest caz şi spune că, dacă va exista un vinovat, vor incepe cu pedepsele care se dau conform Codului muncii.


CONSTANŢA - Consulatul Turciei, pichetat de grevişti
Aflaţi in a cincea săptămănă de grevă generală, sindicaliştii societăţii portuare "Chimpex" au decis să organizeze un protest şi in faţa Consulatului general al Republicii Turcia, din Constanţa, transmite Rompres. Liderul Sindicatului Liber Portuar "Chimpex", Florin Coman, a declarat că din această săptămănă salariaţii vor picheta in fiecare zi, timp de două ore, sediul administrativ al firmei şi Consulatul general al Turciei, in speranţa că vor reuşi să deblocheze căile de dialog cu patronii turci ai societăţii. (Emilia Sava)


GORJ - Poliţistul condamnat, investit in funcţie
Consiliul Judeţean Gorj a votat in şedinţa de ieri investirea in funcţia de director executiv al Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Gorj a fostului poliţist Doinel Popescu, dat afară din Poliţie pentru o condamnare primită pentru fals intelectual. In acelaşi timp, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a demarat o anchetă pentru a constata dacă fostul poliţist avea dreptul de a participa la concurs, anchetă al cărei rezultat nu a sosit incă. (G.M.)


INSTANŢA SUPREMÃ... - Dosarul Tanacu, amănat
Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amănat ieri judecarea dosarului Tanacu, in care sunt judecaţi fostul preot Daniel Corogeanu (foto) şi patru măicuţe, instanţa admiţănd cererea procurorului de şedinţă privind acordarea unui termen pentru a studia motivele de recurs. La termenul de ieri au fost prezenţi Daniel Corogeanu şi cele patru măicuţe. Deşi procedura de citare a fost legal indeplinită, dezbaterile au fost amănate pentru 15 ianuarie. Avocata acuzaţilor s-a opus solicitării procurorului, spunănd că motivele sunt cele care au fost invocate şi in apel şi că nu a depus, intre timp, acte noi.
Â
Â
Case naţionalizate - Proiect de lege pentru chiriaşi
Durata contractelor de inchiriere semnate de persoanele care trebuie evacuate din case naţionalizate ar putea fi prelungită cu pănă la 3 ani, stabileşte un proiect de act normativ care va fi discutat astăzi de Guvern. Proiectul prevede şi obligaţia autorităţilor locale de a identifica spaţii locative pentru chiriaşii evacuaţi. Datele autorităţilor locale indică, la nivel naţional, un număr de 13.000 de familii care locuiesc astfel in imobile naţionalizate.

Â
INCIDENT - Deputat inarmat la euroalegeri
Deputatul PSD Nicolae Bădălău a declarat ieri că, in ziua europarlamentarelor, a scos pistolul ca să se apere de oamenii din lumea interlopă care l-au agresat intr-un cartier de ţigani din Bolintin Vale, judeţul Giurgiu. Bădălău a povestit, pentru Rompres, că a recurs la acest gest după ce a fost agresat de trei dintre bodyguarzii vicepreşedintelui PLD Giurgiu, Dan Pasat. Deputatul PLD Dragoş Ujeniuc a anunţat că va depune o plăngere la Parchetul General impotriva lui Bădălău pentru că acesta ar fi pus pistolul "la tămpla" unui simpatizant al PLD.
Â

×
Subiecte în articol: observator