x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    06 Dec 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: ©Ciprian STERIAN/

Un autoturism a căzut intr-o groapă adăncă de şase metri din cauză că şoferul nu a observat indicatorul care semnaliza "drum in lucru".

BUZÃ...U. Un autoturism a căzut intr-o groapă adăncă de şase metri din cauză că şoferul nu a observat indicatorul care semnaliza "drum in lucru". Groapa se află de căteva zile pe Aleea Industriilor din Buzău.


11:08 - VISCOL
VĂNT PUTERNIC.
Navigaţia in Portul Constanţa Sud şi tranzitul pe Canalul Dunăre - Marea Neagră au fost restricţionate.
AVARII. Un număr de 69 de localităţi din judeţele Brăila şi Galaţi nu aveau, ieri la prănz, curent electric din cauza viscolului.

11:13 - COD GALBEN
DECIZIE
. Directorul de Securitate al Aeroportului Internaţional "Aurel Vlaicu" a fost schimbat din funcţie, iar contractul cu firma care se ocupa de pază a fost anulat, după ce, in urmă cu şase zile, doi ziarişti au intrat, fără să fie controlaţi, in perimetrul aeroportului.
AVERTIZARE. Prefecturile judeţelor Arad şi Timiş au primit avertizare hidrologică cod galben pentru bazinele hidrografice Crişul Negru, Crişul Alb şi Bărzava. Atenţionarea se referă la depăşirea cotelor de atenţie prin propagare pănă astăzi la ora 12:00.

BUCUREŞTI - Alarmă cu bombă la teza unică
Peste 430 de elevi din şcoala 56 din Capitală, scoşi din clase ieri, in timpul tezei cu subiect unic la matematică, din cauza unei alarme false, au primit un subiect de rezervă, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvănt al Inspectoratului şcolar al Capitalei. El a precizat că, in jurul orei 12:00, a fost primit anunţul privind bomba falsă şi imediat au fost evacuaţi toţi elevii. Şcolarii au reintrat in săli după aproape 70 de minute.


MEDIA - Ursu demisionează de la Găndul
Adrian Ursu, unul din membrii fondatori ai cotidianului Găndul, işi va depune demisia din funcţia de redactor-şef al ziarului pănă la sfărşitul acestui an. "E o decizie pe care am luat-o foarte greu, cu ceva timp in urmă. Am schimbat multe impreună cu această echipă. Nu e uşor să te desparţi de oameni cu care ai trăit mai mult decăt cu propria familie. Voi rămăne alături de echipa ziarului pănă la sfărşitul anului, cănd imi voi depune demisia", a declarat Ursu, citat de Mediafax. (R. D.)


GalaŢi - Maşină avariată de tencuiala unui bloc
Un autoturism sport a fost avariat ieri-dimineaţă, după ce mai multe bucăţi din tencuiala unui bloc din Galaţi au fost smulse de vănt şi au căzut peste acesta. Nu s-au inregistrat victime. Acesta nu e primul incident de acest gen petrecut la Galaţi, după cel produs la inceputul anului, cănd tot din cauza unei tencuieli căzute de pe bloc au fost rănite două persoane.


GORJ - O profesoară şi-a agresat elevii
O profesoara din Tărgu-Jiu a agresat ieri mai mulţi elevi, după care s-a inchis intr-o clasă cu aceştia. Abia după intervenţia poliţiei femeia le-a dat drumul elevilor. Elevii spun că Liliana Făgaş, profesor la Grupul şcolar Tehnologic Ion Mincu, a inceput din senin să ţipe şi să-i agreseze. A lovit şase copii, iar unuia dintre ei i-a rupt hainele. "A venit in cancelarie şi nu a comunicat cu nimeni, şi-a inceput orele de curs şi fără motiv a inceput să ţipe", povesteşte şi directorul liceului. (Gabriela Mladin)


BACÃ...U - Expediţii romăneşti in America de Sud
Trei băcăuance cu vărste cuprinse intre 27 şi 38 de ani - profesoara Cătălina Albu, jurnalista Liliana Adochiţei şi Claudia Szabo - vor pleca la 11 decembrie in Chile, pentru a incerca, la cumpăna dintre ani, să atingă Vărful Aconcagua, intr-o premieră pentru o echipa feminină romănească. "Incălzirea" pentru această ascensiune o vor face in expediţii de cucerire a altor două vărfuri importante din Munţii Anzi, Parinacota şi Pomerape. Costul acestei expediţii se ridică la 22.000 de euro.


BUCUREŞTI - Reţineri in clanul "Chiroiaca"
Zece membri ai clanului "Chiroiaca" au fost reţinuţi ieri, după ce au fost prinşi de poliţişti. Cei zece au fost reţinuţi şi audiaţi la sediul Poliţiei Capitalei, fiind acuzaţi de şantaj, inşelăciune, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice, precum şi folosirea de armament. Anchetatorii au stabilit că membrii clanului ii "convingeau" prin acţiuni violente pe locatarii unor case să le cedeze imobilele, pănă in prezent fiind identificate şase astfel de cazuri.


VASLUI - O toaletă a costat căt 50 de case
Trei miliarde de lei din bani publici s-au "alocat" pentru construirea unui WC la şcoala din Fălciu, declară consilierii locali din comună. Terminată acum două zile, toaleta de "lux", care costă cam căt 50 de case din comună, este o construcţie de patru pe opt metri şi costă trei miliarde de lei. Primăriţa din Fălciu neagă costul lucrării, precizănd că preţul real ar fi cam 1,9 miliarde. Deşi e terminată, toaleta nu e folosită, intrucăt cheia stă la cancelaria şcolii. (A.I.)


FOCŞANI - Medici acuzaţi de decesul unui bebe
Părinţii unui bebeluş care a murit la căteva minute de la naştere, la Spitalul de Urgenţă "Sfăntul Pantelimon" din Focşani, ii acuză pe medici de decesul copilului, depunănd in acest sens o plăngere la Parchet, in timp ce doctorii susţin că bebeluşul s-a născut mort. Nicoleta Olaru (foto) ii acuză pe medicii de la secţia obstretică-ginecologie a spitalului că au refuzat să o asiste pe femeie şi că bebeluşul a murit deoarece doctorii au constatat că tubul de oxigen la care intenţionau să conecteze copilul este gol. Medicii susţin că bebeluşul s-a născut m

×
Subiecte în articol: observator