x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in cinci minute

Romania in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    08 Dec 2007   •   00:00
Romania in cinci minute

Felicia Fierăscu, mama incarcerată pentru că nu şi-a plătit pensia alimentară, a fost eliberată ieri din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Tărgu-Jiu. Femeia işi va petrece Sărbătorile alături de copiii săi

ELIBERARE. Felicia Fierăscu, mama incarcerată pentru că nu şi-a plătit pensia alimentară, a fost eliberată ieri din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Tărgu-Jiu. Femeia işi va petrece Sărbătorile alături de copiii săi, intrucăt Judecătoria Tărgu-Jiu a acceptat cererea de intrerupere a pedepsei timp de trei luni pe motive sociale. Felicia aşteaptă ca in acest timp să-i fie aprobată cererea de graţiere inaintată preşedintelui. (G.M.)


14:36 - Rutier

DN 1E. Circulaţia intre Poiana Braşov şi Răşnov a fost reluată, după ce drumul a fost inchis trei zile din cauza copacilor căzuţi pe şosea.

CAMPANIE. Jandarmii au demarat o acţiune impotriva celor care vănd ilegal petarde şi alte produse cu caracter pirotehnic.

14:41 - Recurs

JUSTIŢIE. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins recursul inaintat de avocatul Mihaelei Bălănel impotriva soluţiei pronunţate de Tribunalul Bucureşti privind neinceperea urmăririi penale impotriva lui Adrian Iovan, soţul creatoarei de modă Romaniţa Iovan, pentru omor din culpă.

SOCIAL. Cele 19 familii din Zalău care au rămas fără locuinţe, după ce blocul in care stăteau a fost distrus intr-o explozie la 14 septembrie, au reuşit să se mute pănă ieri in noile apartamente, puse la dispoziţie de autorităţile locale intr-un bloc ANL.

DEVA - Patru bulgari, morţi in accident

Patru tineri, cetăţeni bulgari, au murit joi noapte pe Drumul European 68, in urma unui grav accident de circulaţie produs pe raza localităţii Tătărăşti, la 50 de kilometri de Deva. Cei patru cetăţeni bulgari se indreptau dinspre Deva spre Arad, cu intenţia de a trece frontiera. Şoferul nu s-a asigurat şi a fost izbit in plin de o maşină de teren care circula din sens opus. (Andrei Ando)

AUTOSTRADA 1 - Lucrări finalizate după şase luni

Şoferii pot circula pe ambele căi dinspre Bucureşti spre Piteşti incepănd de ieri, după ce au fost finalizate lucrările de reparaţii la podul peste răul Argeş de la kilometrul 36 al Autostrăzii 1. "Traficul se desfăşoară fluent, in ambele sensuri ale autostrăzii", se arată intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor. Lucrările la pod au durat circa şase luni şi au costat 1,3 milioane de euro, finanţare asigurată de la bugetul de stat şi din fonduri ale Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. (E.S.)

SĂRBĂTORI - Concert de colinde la Patriarhie

Concertul de colinde al Patriarhiei Romăne va avea loc măine, incepănd cu ora 18:00, in Aula Mare a Palatului Patriarhiei. Căntă corul Facultăţii de Teologie Ortodoxă şi cel al Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Bucureşti, corul de copii Symbol

al Patriarhiei Romăne, Corala preoţilor "Sfăntul Apostol Andrei" şi Corala "Nicolae Lungu" a Patriarhiei Romăne. Concertul este organizat de Radio Trinitas, cu binecuvăntarea PF Daniel. Intrarea este liberă. (Daniela Şontică)

DOLIU - Scriitorul Tupana incetat din viaţă

Prozatorul Marius Tupan a decedat joi, in urma unui infarct, la vărsta de 62 de ani. "A făcut infarct ieri, in jurul prănzului. Era pe o stradă din apropierea casei lui din Bucureşti. Nu era bolnav", a declarat ieri, citat de Mediafax, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, Horia Gărbea. Marius Tupan era membru al secţiei Proză a Asociaţiei Scriitorilor şi redactor-şef al revistei Luceafărul. Prozatorul este cunoscut pentru Trilogia "Batalioane Invizibile", "Coroana Izabelei", "Avocatul Diavolului" şi pentru romanul-teatru "Rătăcirea Domnului". (R.D.)

SATU-MARE - Muncitor mort intr-o explozie

O persoană a murit, iar alte două au fost rănite ieri după-amiază, după o explozie urmată de un incendiu care s-a produs la depozitul unei firme de construcţii din municipiul Satu-Mare. Victimele erau muncitori aflaţi in zonă. Unul dintre ei a murit pe loc, carbonizat, iar un altul a suferit arsuri grave pe faţă. Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu-Mare, Gheorghe Stărmb, a declarat că, cel mai probabil, deflagraţia s-a produs din cauza unei defecţiuni tehnice la cazan. Toţi muncitorii au fost evacuaţi. (C.D.)

IAŞI - Reguli pentru proprietarii de peşti

Ieşenii sunt obligaţi, conform unui regulament adoptat recent de Consiliul Local, să-şi ţină peştii in acvarii drepte şi opace, transmite Mediafax. Cei care continuă să işi "chinuie" peştii cu acvarii transparente riscă amenzi intre 50 şi 300 de lei, "in funcţie de numărul de animale implicate", se arată in Regulamentul pentru protecţia animalelor. Andrei Trofor, purtătorul de cuvănt al Primăriei, a argumentat că acvariile cu pereţii curbaţi "dezorientează peştii", dar in ceea ce priveşte pereţii opaci, acesta a ridicat din umeri.

BUZĂU - Copii infometaţi chiar de părinţii lor

Trei copii din comuna buzoiană Costeşti, cu vărste de 2, 7 şi respectiv 8 ani, au ajuns ieri la Spitalul Judeţean Buzău, cu grave afecţiuni respiratorii, plini de păduchi şi subnutriţi, din cauza lipsei de implicare a părinţilor in ingrijirea lor. Cel mai mic dintre ei are o arsură pe faţă. Mama şi tatăl lor consumau des băuturi alcoolice şi ii lăsau singuri şi fără hrană, intr-o casă plină de mizerie. Părinţii iresponsabili ar putea fi decăzuţi din drepturi, iar copiii vor fi internaţi intr-un centru de plasament. (Mihai Bunăziua)

LOTO 6/49 - Premiu de peste 6 milioane de euro

Pentru a doua săptămănă consecutiv, Loteria Romănă a suplimentat premiul pus la bătaie la categoria I a jocului 6/49 cu 250.000 de lei, in cadrul seriei "Tragerile Speciale ale Lunii Decembrie". Aceşti bani se vor adăuga reportului de duminica trecută, in valoare de peste 19,7 milioane de lei, astfel că miza jocului de măine va depăşi 6 milioane de euro. Premiul la categoria I a jocului 6/49 s-a căştigat in acest an de cinci ori. (L. Florea)

IAŞI - Reguli pentru proprietarii de peşti

Ieşenii sunt obligaţi, conform unui regulament adoptat recent de Consiliul Local, să-şi ţină peştii in acvarii drepte şi opace, transmite Mediafax. Cei care continuă să işi "chinuie" peştii cu acvarii transparente riscă amenzi intre 50 şi 300 de lei, "in funcţie de numărul de animale implicate", se arată in Regulamentul pentru protecţia animalelor. Andrei Trofor, purtătorul de cuvănt al Primăriei, a argumentat că acvariile cu pereţii curbaţi "dezorientează peştii", dar in ceea ce priveşte pereţii opaci, acesta a ridicat din umeri.

Â

Achiziţii Romtehnica - Contractul cu Alenia, semnat

Romtehnica a semnat ieri contractul pentru achiziţia a şapte avioane C-27J de la compania italiană Alenia Aeronautica, primul avion urmănd să fie livrat la sfărşitul anului 2008, informează Ministerul Apărării Naţionale. Contractul prevede, de asemenea, pregătirea personalului navigant, suportul logistic iniţial şi simulatorul de zbor. MApN a selectat avionul C-27J in decembrie 2006, la licitaţia organizată pentru avioanele de transport. Compania Italiană Alenia Aeronautica a participat la licitaţia organizată, in septembrie 2006, de Romtehnica, structură aflată in subordinea MApN. Licitaţia a avut ca scop inlocuirea unei părţi din flotila de transportoare militare.
×
Subiecte în articol: observator