x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    17 Dec 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: vl/

Linia tramvaiului 21 va fi redeschisă joi, fiind supusă ieri unor probe tehnologice.

TESTARE. Linia tramvaiului 21 va fi redeschisă joi, fiind supusă ieri unor probe tehnologice. Primii "călători" care au participat la testarea liniei reabilitate au fost primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, primarul Sectorului 2 şi Neculai Onţanu. Valoarea lucrărilor s-a ridicat la suma de 300 de milioane de lei.

19:00 - PREMIERĂ

INVAZIE. Expoziţia "Dinozaurii din Argentina - Uriaşii Patagoniei" va putea fi văzută incepănd de joi, 20 decembrie, la Muzeul "Grigore Antipa".

A1. Din cauza ninsorii abundente şi a viscolului pe Autostrada A1, Bucureşti - Piteşti s-au inregistrat ieri 25 de tamponări. Nu au fost victime.




19:05 - SUCEAVA
CONTRABANDÃ....
Zeci de mii de pachete de ţigări de contrabandă, in valoare de 85.575 de lei au fost confiscate de poliţiştii de frontieră de la un cetăţean din Suceava. La controlul maşinii lui Sorinel G. poliţiştii au descoperit 24.450 de pachete de ţigări fără documente legale de provenienţă.
CARNE CONFISCATÃ.... Autorităţile sanitar-veterinare sucevene şi poliţiştii au confiscat in piaţa din oraşul Vicovu de Sus aproape 800 de kilograme de carne şi preparate din carne văndute ilegal. Mai mult,
au existat suspiciuni că o parte din carne este de cal.

DEPUTAŢI: Dezbatere pe taxa auto

Premierul Tăriceanu va participa astăzi la dezbaterea pe tema taxei auto de primă inmatriculare, organizată de Camera Deputaţilor la propunerea grupurilor parlamentare PC şi PD. La Parlament au fost deja depuse două proiecte legislative, iniţiate de PC şi PD, care prevăd eliminarea taxei de primă inmatriculare şi returnarea banilor celor care au achitat-o deja. De asemenea, Camera va organiza, in urma solicitării PC, şi o audiere publică pe această temă. (C.V.)

TIMIŞOARA : Diplome pentru "copiii Revoluţiei"

Tinerii timişoreni care s-au născut in decembrie 1989 vor primi, cu prilejul majoratului, diplome aniversare care evocă debutul Revoluţiei Romăne. Şirul manifestărilor dedicate implinirii a 18 ani de la revoltele de stradă din Timişoara a fost deschis ieri printr-o şedinţă festivă, organizată de Asociaţia ALTAR. Tinerii din Timişoara care au ajuns la majorat in această lună au fost invitaţi la spectacolul aniversar din sala Operei Romăne.

EXTRAGERE :Din nou report la Loto 6/49

Cele şase numere norocoase extrase aseară, căştigătoare la extragerea Loto 6/49 sunt:

16, 10, 41, 29, 40, 24. Nici un participant la joc nu a ghicit numerele, astfel că la prima categorie s-a inregistrat un report in valoare de 23.532.830 RON. La categoria a II-a au fost 35 de căştigători a căte 19.786 RON fiecare, iar la categoria a III-a, 1.632 de jucători inspiraţi care au căştigat căte 636 RON fiecare. La extragerea de la Noroc a ieşit numărul 4799992.

Â
Â

ARAD - Trei tineri morţi in accident rutier
Trei persoane, cu vărste cuprinse intre 19 şi 30 de ani au murit ieri-dimineaţă după ce unul dintre aceştia, care se afla la volanul unui Mercedes, a făcut o manevră de intoarcere pe linia continuă. Maşina a izbit lateral un taxi care circula regulamentar, impactului fiind proiectat pe trotuar, răsturnăndu-se. Ambii şoferi
şi unul dintre pasageri au decedat pe loc.


DEZBATERE - Nou pachet de legi in Educaţie
Noul pachet de legi privind Educaţia va fi lansat astăzi spre dezbatere publică. Timp de o lună, romănii pot depune sugestii şi amendamente, care vor fi analizate şi ar putea fi adăugate in proiect. Angajarea profesorilor direct de către şcoală şi finanţarea unităţilor de invăţămănt in funcţie de numărul de elevi sunt doar două dintre prevederile conţinute de noul pachet de legi.


TIMIŞOARA - Diplome pentru "copiii Revoluţiei"
Tinerii timişoreni care s-au născut in decembrie 1989 vor primi, cu prilejul majoratului, diplome aniversare care evocă debutul Revoluţiei Romăne. Şirul manifestărilor dedicate implinirii a 18 ani de la revoltele de stradă din Timişoara a fost deschis ieri printr-o şedinţă festivă, organizată de Asociaţia ALTAR. Pe la ora 15:00, tinerii din Timişoara care au ajuns la majorat in această lună, o dată cu Revoluţia din decembrie 1989, au fost invitaţi la spectacolul aniversar din sala Operei Romăne.


ARAD - Criză de forinţi la casele de schimb
Arădenii care au ales să meargă la cumpărături in Ungaria au golit casele de schimb valutar care nu mai fac faţă cererii de forinţi. Oamenii spun că acolo preţurile sunt mai mici şi că ofertele pentru cumpărăturile de Crăciun sunt foarte tentante. Arădenii spun că drumul pănă in ţara vecină nu e o problemă, deoarece nu trebuie să meargă decăt 6 km peste graniţă, pănă in oraşul Batania. De aceea, in casieriile băncilor şi ale caselor de schimb valutar din Arad nu mai există rezerve de forinţi. (Andrei Ando)

CRÃ...CIUN CA ACASÃ... - Carne de porc din ţară dusă in Spania
O dată cu venirea Sărbătorilor, Romănii din Spania primesc de acasă pachete cu bucatele tradiţionale. Şi, oricăt de bine ar fi impachetate in saci sau ambalate in cutii, din bagajele trimise răzbate un iz de carne şi de cărnaţi de porc. De tot acest "deranj" se ocupă firmele de transport care pentru doi euro pe kilogramul de carne işi asumă riscul de a aduce carne din Romănia in Spania. Nu trebuie decăt să dai banul şi te-ai rezolvat pentru masa tradiţională de Crăciun! (Mara Răducanu)


SALON - SIAB se mută la Romexpo
Salonul Auto Internaţional Bucureşti SIAB se va desfăşura incepănd din 2009 la Romexpo, a declarat George Cojocaru, preşedinte director general Romexpo. El a precizat că directorul general al SIAB, Brent Valmar, a fost nemulţumit de locaţia SIAB din 2007, principalul motiv invocat fiind infrastructura rutieră şi ambuteiajele din trafic. Ediţia din acest an a Salonului Internaţional Auto a fost organizată la fostul Metro Otopeni, iar accesul la expoziţie s-a făcut pe Bucureşti-Ploieşti. (Daniela Ivan)


EXPOZIŢIE LA BCU - Intălnire cu deţinuţii-artişti
"Sărbătorile de iarnă, dincolo de gratii" este titlul expoziţiei găzduite in perioada 18-20 decembrie de Biblioteca Centrală Universitară (BCU) "Carol I", eveniment organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Printre lucrările expuse se află icoane pe sticlă, picturi, sculpturi şi alte obiecte de artizanat realizate de deţinuţi. Cei prezenţi la expoziţie vor fi colindaţi de Corul de minori de la Centrul de Reeducare Tărgu-Ocna. Vizitatorii vor putea nu doar să cumpere operele expuse ci şi să stea de vorbă cu deţinuţii-autori. (V.F.)

DEMITERE PREŞEDINTE :PC nu vrea o nouă criză politică

Liderul PC, Dan Voiculescu, a criticat ieri demersul PRM privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a cărui demarare a fost anunţată ieri de Gheorghe Funar. "Parlamentul nu trebuie atras in jocurile electorale. Parlamentul nu este duşmanul Preşedinţiei, ci instituţia cu cea mai mare responsabilitate politică", a spus Dan Voiculescu, precizănd că Romănia are nevoie de linişte. "Demersul PRM, deşi pleacă de la o realitate obiectivă, urmează un drum eronat, pentru că ii răspunde lui Băsescu cu armele lui Băsescu: haos şi conflict", a conchis Voiculescu. (C.V.)



VALEA PRAHOVEI - Alimente expirate şi mizerie in staţiuni
Un control făcut de Protecţia Consumatorului in staţiunile de pe Valea Prahovei au scos la iveală nereguli grave. Au gost găsite alimente expirate şi depozitate in condiţii impropii, intr-o zonă in care turiştii plătesc bani grei pentru o noapte de cazare sau pentru o masă la restaurant. Timp de o săptămănă, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a făcut la pensiunile şi hotelurile din zonă 35 de controale, in 80% dintre cazuri fiind descoperite nereguli.

×
Subiecte în articol: observator carne