x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    21 Dec 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Membrii Asociaţiei "21 Decembrie 1989" au depus ieri coroane de flori la monumentul din Popeşti-Leordeni, inchinat memoriei celor 43 de eroi care au fost ucişi la Timişoara şi ale căror cadavre au fost arse in secret la crematoriul din Bucureşti.


IN MEMORIAM. Membrii Asociaţiei "21 Decembrie 1989" au depus ieri coroane de flori la monumentul din Popeşti-Leordeni, inchinat memoriei celor 43 de eroi care au fost ucişi la Timişoara şi ale căror cadavre au fost arse in secret la crematoriul din Bucureşti. Cenuşa eroilor a fost aruncată intr-un canal de evacuare din Popeşti-Leordeni, unde a fost ridicat un monument.


13:31 - DECIZIE
INSTANŢE. Termenul pentru introducerea sistemului de inregistrare audiovideo a şedinţelor a fost prelungit pănă la 1 ianuarie 2009.
MARAMUREŞ. Un elev maramureşean este cercetat, pentru că vindea adeverinţe medicale falsificate, transmite Mediafax.


13:36 - MARTOR
CAZUL MUNAF. Fostul ambasador al Romăniei in Irak, Mihai Stuparu, va fi chemat la Curtea de Apel Bucureşti pentru a depune mărturie in procesul in care Mohammad Munaf este acuzat de plănuirea răpirii jurnaliştilor romăni. MAE a trimis instanţei adresa la care poate fi citat diplomatul.
SFĂNTU GHEORGHE. Un patinoar artificial va fi deschis de măine pănă in martie, in Sfăntu Gheorghe, patinoarul fiind inchiriat de Primărie la un preţ de 40.000 de euro, transmite Mediafax. Patinoarul este lung de 30 de metri şi lat de 15 metri.


ARAD - Un campion la tir s-a sinucis
Un adolescent in vărstă de 16 ani din localitatea arădeană Cladova, campion la tir sportiv, s-a sinucis in noaptea de miercuri spre joi, impuşcăndu-se in gură cu o armă de vănătoare a tatălui, dar inainte de a face gestul şi-a sunat familia din Spania pentru a-i spune că işi va lua viaţa. "S-a impuşcat in gură folosind o armă de vănătoare. A forţat uşa dulapului in care tatăl işi ţinea trei puşti şi a luat una", a declarat ieri Camelia Tuduce, purtătorul de cuvănt al IPJ Arad. (A.A.)


GORJ - Dan Ilie Morega, trimis in judecată
Preşedintele organizaţiei judeţene PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a fost trimis ieri in judecată sub acuzaţia că ar fi pretins de la persoane care conduceau instituţii publice sau societăţi de stat aproximativ un miliard de lei vechi pentru campania de la alegerile europarlamentare. Potrivit anchetatorilor, persoanele care refuzau să acorde sumele solicitate erau ameninţate cu retragerea sprijinului politic. (M.P.)


FNA - Ioana Maria Vlas, tot in arest Â
Ioana Maria Vlas, judecată pentru inşelăciune in dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Acumulare (FNA), işi petrece al patrulea Crăciun in arest, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri menţinerea ei in arest. Săptămăna trecută, Tribunalul Bucureşti decisese ca Vlas să fie judecată in libertate in procesul privind prăbuşirea FNA. Procurorii au făcut recurs, iar Curtea de Apel a admis contestaţia lor, astfel că Ioana Maria Vlas va rămăne in continuare in arest.


TENTATIVE FRAUDÃ... - Avertisment de la Automobile Dacia
Automobile Dacia a avertizat ieri asupra unor tentative de fraudă prin telefon, in care anumite persoane utilizează numele companiei pentru un concurs fals la care s-ar căştiga un autoturism Logan. Pentru a intra in posesia premiului, persoanele contactate sunt indrumate să achiziţioneze o cartelă preplătită cu valori care variază intre 100 de dolari şi 200 de dolari şi să trimită codul de reincărcare. Scopul fraudei este obţinerea contravalorii cartelelor preplătite, pe care victimele sunt indrumate să le cumpere pentru primirea premiului. Dacia anunţă că nu a organizat şi nici nu organizează concursuri de acest gen.


ORDONANŢÃ... - Taxa auto se schimbă in ianuarie
Taxa de primă inmatriculare va fi schimbată in luna ianuarie 2008. Potrivit lui Varujan Vosganian, ministrul Economiei şi Finanţelor, a fost finalizat un proiect de ordonanţă pentru modificarea legislaţiei. "Filosofia prezentată in luna iunie se menţine. Nivelul taxei se va corela cu valoarea de piaţă a autoturismelor", a spus Vosganian, care a mai completat că astfel se va rezolva problema in care valoarea taxei ajungea să fie mai mare decăt valoarea maşinii. Ministrul a mai precizat că o eventuală restituire a taxei se va face numai pe baza unei decizii a Comisiei Europene sau a unei instanţe judecătoreşti. (D.I.)


"PANDA" - Droguri de 600.000 de euro, confiscate
Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au confiscat droguri in valoare de 600.000 de euro, in urma operaţiunii "Panda". Capul reţelei, S.M. (de 35 de ani), zis "Niki" impreună cu doi "locotenenţi" au fost prinşi in flagrant in timp ce incercau să văndă 4,2 kilograme de heroină, contra sumei de 80.000 de euro. Alţi doi membri ai reţelei internaţionale au fost prinşi in timp ce incercau să văndă 2.800 de pastile de ecstasy. Traficanţii au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, fiind cercetaţi pentru trafic internaţional de droguri de mare risc şi finanţarea traficului internaţional de droguri. (A.C., P.Z.)Â Â Â


DECIZIE ISMB - Fără teme pentru vacanţă
Inspectorul şcolar general al Capitalei, Stelian Victor Fedorca, a interzis profesorilor să dea teme elevilor pentru vacanţa de iarnă, care va incepe la 22 decembrie 2007 şi se va incheia la 6 ianuarie 2008. "Apreciez că este timpul să facem anumite schimbări in invăţămănt", a precizat Fedorca.


CFR CÃ...LÃ...TORI - Tichetele gratuite au fost prelungite
CFR Călători prelungeşte valabilitatea biletelor de călătorie pentru revoluţionari şi veterani de război emise pentru anul in curs pănă la data de 29 februarie 2008. De asemenea, incepănd cu data de 1 ianuarie 2008, tichetele de călătorie gratuită acordate veteranilor de război, invalizilor şi văduvelor de război pot fi utilizate şi de către soţ/soţie sau alte persoane mandatate pe bază de procură nefiind necesară prezenţa titularului.


PRAHOVA - Prim-procuror acuzat de corupţie
Fostul prim-procuror al Parchetului Tribunalului Prahova şi grefierul-şef al Parchetului Curţii de Apel Ploieşti au fost trimişi ieri in judecată pentru luare de mită, respectiv complicitate la această infracţiune. Dinu Nica a fost prins in flagrant in timp ce primea de la denunţătorul său, reclamant intr-un dosar, 17.000 de lei. (M.P.P.)

×
Subiecte în articol: observator