x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    22 Dec 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Bogdan Stamatin/

In faţa copiilor veniţi la Cotroceni să il colinde, preşedintele Băsescu a lăsat deoparte sobrietatea impusă de funcţie şi a imbrăcat, peste costum, mantia roşie de Moş Crăciun, exprimăndu-şi convingerea că se va intălni cu aceştia şi peste doi ani şi, "spre disperarea unora", şi peste şapte ani.



MOŞU’ BÃ...SESCU. In faţa copiilor veniţi la Cotroceni să il colinde, preşedintele Băsescu a lăsat deoparte sobrietatea impusă de funcţie şi a imbrăcat, peste costum, mantia roşie de Moş Crăciun, exprimăndu-şi convingerea că se va intălni cu aceştia şi peste doi ani şi, "spre disperarea unora", şi peste şapte ani.


15:36 - FALS
CLUJ. Trei tineri sunt cercetaţi pentru fals de monedă, fiind acuzaţi că au falsificat şi plasat pe piaţă peste 20 de bancnote de 100 lei.

OLT. Un poliţist din localitatea Potcoava s-a ales cu dosar penal după ce a condus băut şi a accidentat un biciclist.


15:41 - RUTIER
BIHOR.
Şase benzi au fost deschise la punctul de trecere a frontierei Borş, pe sensul de intrare in ţară, autorităţile aşteptănd in acest sfărşit de săptămănă un aflux mare de călători. Şi numărul poliţiştilor de frontieră a fost sporit cu circa 20%.

ADEZIUNE. Deputatul de Vaslui Vlad Hogea a devenit membru al Partidului Conservator. Avocat de profesie şi doctor in istorie, Hogea s-a declarat atras de programul Ofensiva Tinerilor lansat de PC. Vlad Hogea este membru al Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor.


CERNAVODÃ... - Barjă răsturnatăpe Dunăre
O barjă lungă de 40 de metri s-a răsturnat ieri pe Dunăre, in zona Cernavodă. Din primele verificări a reieşit că barja 676 Moldova s-ar fi rupt din legături la punctul de incărcare. Pentru că era goală, nava s-a răsturnat şi a plutit in derivă, dar nu au fost inregistrate victime. Barja a fost tractată la mal şi urmează să fie reparată. (Emilia Sava)


PETROŞANI - Suspect reţinut in cazul fetei tranşate
Poliţiştii hunedoreni au reţinut ieri un bărbat in vărstă de 39 de ani, din Petroşani, pe care il consideră posibil suspect de uciderea şi apoi tranşarea unei adolescente. De la domiciliul bărbatului au fost ridicate mai multe bunuri. Ancheta a inceput după ce, săptămăna trecută, bucăţi din trupul unei fete au fost găsite in răul Mureş. Ulterior s-a demonstrat că tănăra tranşată avea 17 ani, era originară din municipiul Petroşani şi locuia in acelaşi cartier cu suspectul. (Monalise Hihn)


ARAD - Spital nou pentru bolnavii de HIV/SIDA
Un spital cu o capacitate de cel puţin 100 de paturi, destinat bolnavilor de HIV/SIDA, va fi construit la Arad in 2008. Guvernul a aprobat alocarea a şapte milioane de lei pentru inceperea lucrărilor. "Aceşti bani sunt doar pentru clădire, cel mai probabil că in 2008 se va putea vorbi despre fondurile pentru utilarea spitalului, care ar urma să fie printre ele mai moderne din ţară", a spus directorul Spitalului Clinic Judeţean Arad, Mirandolina Prişcă.
'

BÃ...SESCU - Pactul Ribbentrop-Molotov, denunţat
Preşedintele Băsescu a anunţat ieri la Radio Romănia Actualităţi că va denunţa Pactul Ribbentrop-Molotov in Parlament, după modelul declaraţiei de condamnare a comunismului. El a afirmat că mulţi dintre politicienii europeni inţeleg că familiile celor două ţări sunt separate de Prut in urma unui pact "care nu are nimic comun cu realitatea de acum". Băsescu a mai spus că autorităţile de la Bucureşti nu au obiective pentru preşedintele Republicii Moldova sau pentru Partidul Comunist, ci pentru cele 4,5 milioane de romăni din ţara vecină.


CAZUL ROMPETROL - Procurorii acuză neştiinţa instanţei
Parchetul susţine, in recursul impotriva deciziei Tribunalului Bucureşti prin care s-a restituit dosarul Rompetrol anchetatorilor, că judecătorul care a luat această măsură nu cunoaşte foarte bine statutul DIICOT, informează NewsIn. Astfel, DIICOT susţine că nu rezultă de nicăieri că verificarea rechizitoriului de către procurorul-şef de direcţie, verificare efectuată in condiţiile in care postul de procuror-şef serviciu era vacant la 8 septembrie 2006, ar conduce la nulitatea absolută a rechizitoriului şi a sesizării instanţei, aşa cum a reţinut judecătorul.


SONDAJ - Romănii, dispuşi să doneze pentru copii
86% dintre romăni vor să ofere sprijin financiar copiilor defavorizaţi. Această cifră reiese dintr-un sondaj comandat de World Vision Romănia firmei de cercetare Daedalus Romănia. Studiul asupra comportamentului donatorului romăn privind copiii defavorizaţi mai relevă faptul că 68% dintre romăni au donat in trecut pentru cauze sociale. 50% dintre respondenţi aleg cauza pentru care vor face donaţii consultănd internetul sau urmărind emisiunile tv. Profilul donatorului cuprinde femei şi bărbaţi cu vărste intre 18 şi 45 de ani, avănd cel puţin studii medii. (Mihai Ştirbu)


BUCUREŞTI - Dispecerat pentru perioada Sărbătorilor
Pentru perioada Sărbătorilor de iarnă, Primăria Capitalei a luat măsuri suplimentare pentru ca programele de reabilitare a infrastructurii rutiere şi subterane (de utilităţi publice) să afecteze căt mai puţin bucureştenii. Pentru a veni in sprijinul municipalităţii, cetăţenii sunt rugaţi să semnaleze la Dispeceratul Primăriei Municipiului Bucureşti (305.55.50) orice deranjamente, avarii sau evenimente legate de aceste lucrări sau alte servicii publice. Serviciul va funcţiona nonstop.


FURT - Fratele şefului DIICOT, fără maşină
Maşina fratelui şefului DIICOT, Codruţ Olaru (foto), a fost furată in noaptea de joi spre vineri din parcarea din faţa blocului din Bacău unde acesta locuieşte, transmite Mediafax. Furtul survine unei ample acţiuni desfăşurate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) săptămăna trecutăla Bacău, locul de unde provine intreaga familie a lui Codruţ Olaru. In timpul descinderilor făcute atunci de procurori la Bacău, şeful DIICOT a fost ameninţat. Magistratul şi familia sa au primit protecţie.

×
Subiecte în articol: observator