x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    28 Dec 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

După ce a fost prezent cu lucrări de gheaţă in capitala culturală europeană de la Sibiu, artistul Dan Zaharie a lăsat un semn efemer şi in municipiul dacic Orăştie, de unde işi ia materia primă.

ORÃ...ŞTIE. După ce a fost prezent cu lucrări de gheaţă in capitala culturală europeană de la Sibiu, artistul Dan Zaharie a lăsat un semn efemer şi in municipiul dacic Orăştie, de unde işi ia materia primă. Lucrarea titulată "Vis de iarnă" surprinde un copil care aluneacă pe trei mari fulgi de zăpadă. (Dan Tomozei)


12:16 - LA INSTANŢÃ...
BÃ...ICOI.
Cel puţin opt persoane au fost rănite intr-un accident petrecut pe DN 1, in accident fiind implicate patru autovehicule.
DNA. Comisarul Ion Ciobanu, din cadrul Poliţiei Capitalei, acuzat de luare de mită, a fost trimis in judecată.

12:21 - DECIZIE
ANSV.
Gabriel Drăgan, numit de premierul PSD Adrian Năstase ca secretar general al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi suspendat in 2005 de premierul Tăriceanu, după acuzaţiile DNA de abuz in serviciu, a fost reinstalat de Tăriceanu la conducerea instituţiei, ca urmare a scoaterii de sub acuzare.
HACKER. Pagina de internet a CFR Călători, care găzduieşte serviciul "Mersul trenurilor" (www.mersultrenurilorcfr.ro), nu mai putea fi deschisă ieri in jurul orei 12:00, fiind atacată de un hacker, vorbitor de limba portugheză. In jurul orei 13:00, serviciul redevenise funcţional, transmite Mediafax.


2008 - Călătoriile cu metroul, mai scumpe
Călătoria cu metroul se va scumpi cu circa 7% din 2008, cel mai probabil in primul trimestru al anului, in urma modificării indicelui preţurilor de consum, potrivit datelor remise de Metrorex. Şi biletele de tren s-ar putea majora cu 7% la inceputul lui 2008, potrivit CFR Călători.

Sancţiuni - Un oficial Tarom la Londra, rechemat

Ministerul Transporturilor a decis rechemarea in ţară a reprezentantului comercial al Tarom la Londra şi retrogradarea şefului de tură rampă care a fost de serviciu pe Aeroportul Otopeni la 23 decembrie, ca urmare a unei serii de "inadvertenţe" constatate in operarea unui zbor Bucureşti - Londra şi retur. Cursa RO391, programată să decoleze de la Aeroportul "Henri Coandă" Bucureşti către Londra Heathrow, la ora 9:55, a decolat după mai bine de 12 ore, din cauza ceţii de la Londra, care a dat peste cap alocarea slot-urilor de pe aeroportul de destinaţie. (Mediafax)


ARAD - Deţinuţi lăsaţi de Crăciun acasă

Zece dintre deţinuţii de la penitenciarul din Arad au petrecut Crăciunul acasă, fiind invoiţi, in perioada 23-27 decembrie, de conducerea instituţiei, drept recompensă pentru comportamentul avut in acest an. Conducerea instituţiei va analiza posibilitatea ca alţi deţinuţi să fie invoiţi pentru a petrece Revelionul acasă.

BACÃ...U - Explozie intr-un bloc din Buhuşi
O explozie produsă in noaptea de miercuri spre joi intr-un bloc din Buhuşi s-a soldat cu rănirea unei persoane şi distrugerea tămplăriei a opt apartamente.


HARGHITA - Peste 200 de muncitori in grevă
Peste 200 muncitori de la firma Hamerock Metal din Miercurea-Ciuc, aparţinănd omului de afaceri Csibi Istvan, au intrat in grevă ieri, nemulţumiţi de condiţiile de lucru şi de comportamentul patronului, transmite Rompres. Ei acuză faptul că nu şi-au primit o parte din drepturile salariale, iar tichetele de masă nu sunt acordate in mod corect. Muncitorii au spus că vor continua greva pănă cănd revendicările lor vor fi rezolvate.


DE REVELION - Circulaţia, oprităin centrul Capitalei
Pentru spectacolul de Revelion, organizat de Primăria Capitalei in Piaţa Constituţiei, s-au luat căteva măsuri speciale. Astfel, la 30 decembrie 2007-1 ianuarie 2008 este interzisă parcarea maşinilor in Piaţa Constituţiei. La 31 decembrie 2007 (ora 17:00)-1 ianuarie 2008 (ora 4:00) este oprită circulaţia pe Bdul Libertăţii (intre Bdul Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie), Bdul. Unirii (intre Bdul Regina Maria şi Bdul Libertăţii). La 31 decembrie 2007 (ora 21:00)-1 ianuarie 2008 (ora 4:00) nu se circulă in Piaţa Unirii, dar este accesibil pasajul subteran Unirii.


ANIVERSARE - Doi ani de City Mall
City Mall sărbătoreşte doi ani de la lansare, anunţănd deschiderea noii parcări cu o capacitate de 1.000 de locuri. Avănd dublu rol, atăt ca zonă comercială, căt şi ca parcare, noua clădire este practic o extensie a City Mall, legătura dintre aceasta şi clădirea Mall-ului făcăndu-se printr-o pasarelă cu design unic.
In plus, in luna decembrie, in City Mall s-au deschis noi spaţii comerciale: un magazin Domo, un supermarket Billa, patru noi bănci şi un cazinou, urmănd a se deschide o nouă cafenea şi un nou restaurant. In luna ianuarie, incepănd cu data de 19, seria evenimentelor dedicate celor mici şi celor mari se reia la City Mall in zona Castelului Poveştilor.

×
Subiecte în articol: observator