x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    12 Ian 2008   •   00:00
România în cinci minute

Peste 30 de copaci au fost raşi de pe spaţiul verde ce mărgineşte aleea principală a Complexului Romexpo. Defrişarea ar putea continua şi în zilele următoare, în condiţiile în care inspectorii Primăriei Sectorului 1 nu au reuşit nici măcar să identifice zona.



INCREDIBIL. Peste 30 de copaci au fost raşi de pe spaţiul verde ce mărgineşte aleea principală a Complexului Romexpo. Defrişarea ar putea continua şi în zilele următoare, în condiţiile în care inspectorii Primăriei Sectorului 1 nu au reuşit nici măcar să identifice zona. Pe spaţiul verde din interiorul Romexpo mai sunt cel puţin 50 de astfel de copaci, care în condiţiile date, ar putea fi puşi la pământ.


16:44 – MISIUNE
PLOIEŞTI. Traficul rutier se desfăşura cu dificultate ieri pe DN 1 – în vestul Ploieştiului – pe 20 de kilometri din cauza ceţii.
COOPERARE. O echipă de 14 poliţişti români va pleca la 15 ianuarie în Italia, pentru trei luni, pentru a continua misiunea începută în 2007.

16:49 – AMÂNARE
JUSTIŢIE. Protestul personalului auxiliar din instanţe a fost amânat până în februarie, atunci când ar trebui plătite sumele restante din ultimii şase ani, aşa cum au promis reprezentanţii Ministerului Justiţiei la întâlnirea de ieri, a declarat pentru Mediafax Ştefania Teleman, preşedintele Projust.
ANCHETÅ. Membrii comisiei de anchetă constituită în cazul incidentului aviatic produs miercuri seară pe Aeroportul Bacău au ridicat cutiile negre ale avionului, reprezentanţii Consiliului Judeţean Bacău aşteptând, în prezent, rezultatele anchetei pentru sancţionarea vinovaţilor.


SISTEMUL PUBLIC - Angajaţii au zi lucrătoare azi
Salaraiaţii instituţiilor din sistemul public vor avea astăzi program normal de lucru, pentru a recupera ziua liberă din 24 decembrie, conform Hotărârii Guvernului nr. 1511 din 12 decembrie 2007. Pentru ziua lucrătoare de astăzi angajaţii nu vor fi plătiţi suplimentar şi nici nu vor avea dreptul la timp liber corespunzător pentru orele de muncă.


LISTE FALSE - Medic gălăţean, la judecată
Un medic de familie din Galaţi a fost trimis în judecată, după ce a falsificat lista propriilor pacienţi, înscriind pe ea persoane aflate în îngrijirea altor doctori. Nicoleta B. va fi judecată pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu. Doctorul nu avea consimţământul asiguraţilor pentru care a solicitat şi obţinut transferul.


VASLUI - Agresorul unui profesor, prins
Bărbatul care a agresat în urmă cu două luni un profesor de la Liceul "Anghel Rugină" din Vaslui a fost prins de poliţişti, la două luni de la incident, în timp ce încerca să spargă un chioşc de ziare din staţia CFR Galaţi. Agresorul, Mitea Amariei, a fost încarcerat la Peniteciarul Galaţi, urmând să fie transferat la Penitenciarul Vaslui. În noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2007, profesorul Radu Pruncu a fost bătut cu bestialitate în locuinţa sa, după care agresorul a furat aparatură electronică şi bani. (Ana Ionaşcu)


EDUCAŢIE - Conflict între sindicate şi MECT
Federaţia Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" a solicitat preşedintelui României, Traian Băsescu, să medieze conflictul declanşat între Federaţie, pe de o parte, şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) şi Guvernul României, pe de altă parte. Declanşarea conflictului este cauzată de lipsa de reacţie a ministerului, la solicitarea sindicatelor pentru începerea negocierii creşterilor salariale pentru anul 2008, acţiune ce trebuia finalizată odată cu intrarea în vigoare a Bugetului pe noul an. (Alina Gavrilă)


GALAŢI - Elev înjunghiat de un coleg
Un copil în vârstă de 13 ani a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, joi seara, după ce a fost înjunghiat în piept cu un cuţit, de un alt copil cu un an mai mic decât el, conflictul izbucnind din cauza unei discuţii purtate pe Internet. După ce s-au certat pe Internet, cei doi copii au ieşit în faţa blocului şi s-au luat la bătaie. Băiatul în vârstă de 12 ani l-a lovit cu un cuţit pe cel de 13 ani. Victima a fost internată în spital, având o rană la doar câţiva centimetri de inimă. (Daniel Mihalaşcu)


MEHEDINŢI - Accident în lanţ, provocat de şeful CJ
Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Constantin Sârbulescu, a fost implicat ieri într-un accident de circulaţie în Drobeta Turnu-Severin, maşina de teren pe care o conducea derapând pe gheaţă şi lovind un alt autoturism care a fost proiectat, apoi, într-o maşină parcată. În urma accidentului nu au existat victime. Potrivit poliţiştilor, şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil acoperit cu gheaţă, motiv pentru care a fost sancţionat cu şase puncte amendă, valoarea punctului fiind de 50 de lei.


CLUJ - Alunecări de teren în Mihai Viteazu
Primarul localităţii clujene Mihai Viteazu, Ioan Zeng, a cerut ieri ajutorul autorităţilor judeţene în ceea ce priveşte alunecările de teren care au afectat aproape 20 de case din satul Cheia, trei imobile fiind în pericol de prăbuşire. Zeng a mai spus că locuitorii din două dintre casele care riscă să se prăbuşească s-au mutat deja, în timp ce o familie mai locuieşte acolo, însă "cu frică". Casele din satul Cheia au fost afectate şi de circulaţia camioanelor grele pe drumul naţional DN 75.


EVACUARE - Alarmă falsă la Tribunalul Bucureşti
Noul sediu al Tribunalului Bucureşti de la fostul magazin Junior, precum şi cel vechi, unde îşi desfăşoară activitatea Judecătoriile sectoarelor 1 şi 4, au fost evacuate ieri la ora 11:50, în urma unei ameninţări telefonice cu bombă. La faţa locului s-au deplasat echipe de pirotehnişti ai Poliţiei Capitalei, zona fiind imediat izolată. Comisarul Christian Ciocan a precizat că telefonul de ameninţare a fost dat din Bucureşti, de pe un telefon mobil, de un bărbat care a folosit o cartelă pre-pay. După verificarea clădirilor, activitatea a fost reluată.

×
Subiecte în articol: observator