x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    14 Ian 2008   •   00:00
România în cinci minute

REPORT LOTO 6/49. Celebrele cozi la alimente de pe vremuri s-au mutat la Loteria Română,însă nici unul dintre jucători nu a reuşit să ghicească toate cele şase numere norocoase: 33, 35, 23, 12, 19, 25.

REPORT LOTO 6/49. Celebrele cozi la alimente de pe vremuri s-au mutat la Loteria Română. Pentru cel mai mare premiu din istoria acesteia, peste 35 de milioane de lei, românii s-au înghesuit la cozi.  Nici unul dintre jucători nu a reuşit să ghicească toate cele şase numere norocoase: 33, 35, 23, 12, 19, 25. Reportul la categoria I este de 35.055.958 RON. La categoria a II-a 99 de persoane au câştigat câte 13.859 RON, în timp ce la categoria a-III-a, 4574 persoane, câte 449 RON fiecare. Numărul de la Noroc: 0213888. (D.C.)




13:08 – EXPLOZIE
TULCEA. Un bărbat se află în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce a fost victima unei explozii în propria locuinţă.
CEAŢÅ. Navigaţia în porturile maritime a fost din nou suspendată ieri-dimineaţă din cauza vizibilităţii reduse provocate de ceaţă.

13:13 – RAPORT
POLEI.
Circulaţia rutieră era ieri îngreunată pe DN 17, între Beclean şi Bistriţa, din cauza poleiului format. Drumarii au fost obligaţi să împrăştie în noaptea de sâmbătă spre duminică peste 30 de tone de antiderapant pe DN 17 C – la Dealul ştefăniţei, şi pe DN 17 D – la Rodna.
GORJ. Echipajul Staţiei de Ambulanţă Gorj, acuzat de rudele unei tinere decedate vineri seara că a intervenit prea târziu pentru a acorda primul ajutor, este considerat nevinovat de conducerea ASP din judeţ. Un raport complet despre incident va fi înaintat în cursul zilei Ministerului Sănătăţii.


ARGEŞ - Seif furat dintr-o reprezentanţă Ford
Reprezentanţa Ford din Piteşti a fost spartă în noaptea de sâmbătă spre duminică, hoţii plecând cu seiful în care se afla suma de 7.000 de lei. Deocamdată nu există indicii despre identitatea suspecţilor, deoarece reprezentanţa auto nu avea sistem de supraveghere video, iar paznicii nu au observat nimic, conform anchetatorilor. Furtul a fost anunţat ieri-dimineaţă de angajaţii societăţii care se află în zona de sud a municipiului Piteşti, la ieşirea către autostrada A 1.


UE - Românii au restricţii la muncă în Italia
Italia menţine restricţiile pentru muncitorii bulgari şi români până la sfârşitul anului 2008, relatează Rompres. Restricţiile nu se referă la angajaţii din cele două ţări care lucrează în domeniile turismului, agriculturii, economiei menajere, construcţiilor, metalurgiei, mecanicii sau au un loc de muncă de înaltă calificare. Pentru celelalte domenii, solicitanţii urmează să fie supuşi procedurilor pentru imigranţi.


GalaŢi - Furt-record cu un tren-fantomă
Hoţii au reuşit să fure 17 rulouri de tablă zincată de cea mai bună calitate şi să le scoată din societate cu un tren fantomă, acesta fiind un nou "record" în privinţa furturilor din combinatul siderurgic gălăţean, rulourile fiind găsite ieri aruncate pe câmp. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi au început o anchetă.


BISTRIŢA - Patron amendat din cauza unui furt
Proprietarul unui magazin sătesc din Bistriţa-Năsăud a fost amendat de poliţişti cu o sumă de cinci ori mai mare decât cea cu care a fost jefuit, fiindcă localul său nu era prevăzut cu sistem de alarmă, transmite Mediafax. Bărbatul a reclamat la Poliţie că cineva i-a spart magazinul mixt din curtea casei sale şi i-a furat 400 de lei. La faţa locului, poliţiştii au constatat însă că bărbatul trebuie să fie amendat cu 2.000 de lei, sumă de cinci ori mai mare decât cea cu care a fost jefuit, fiindcă nu şi-a montat sistem de alarmă.

 

 

POSIBIL BLOCAJ: Parchetul datorează bani legiştilor

Activitatea procurorilor de la Parchetul Bucureşti ar putea fi blocată din cauza unei datorii către Institutul de Medicină Legală (IML). Legiştii ameninţă că nu mai eliberează rapoarte de expertiză dacă procurorii nu vor plăti o datorie de peste 500.000 de lei. Banii trebuiau achitaţi de anul trecut, însă ordonatorul de credite nu a făcut viramentul în contul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Fără ra­poar­tele IML, anchetatorii nu pot încheia rechizitoriile, iar învi­nuiţii nu ajung în instanţă. (V.F.)




BIHOR - Vânătoarea de la Balc, încheiată
Vânătoarea organizată timp de două zile pe domeniul Balc al lui Ion Ţiriac, la care au participat aproximativ 30 de personalităţi, s-a încheiat ieri fără incidente. Potrivit unor surse din rândul gonacilor, rezultatul a fost mai modest decât la vânătorile precedente, fiind împuşcaţi circa 160 de mistreţi. Carnea urmează a fi împărţită între cei peste 100 de angajaţi care au ajutat la desfăşurarea vânătorii şi aşezăminte sociale. Două tiruri frigorifice au fost văzute intrând pe domeniul de la Balc pentru a prelua carnea.


ASIGURÅRI SÅNÅTATE - Datornici de lux la Brăila
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila are de încasat 10 miliarde ROL de la persoanele fizice autorizate, care nu au achitat contravaloarea asigurărilor de sănătate pentru ultimii ani fiscali. În topul datornicilor se află un birou notarial şi trei cabinete de avocatură, care datorează CJAS 3,5 miliarde ROL şi care au fost deja date în judecată de CJAS, pentru recuperarea debitelor. Avocaţii şi notarul nu au comentat informaţiile furnizate de CJAS şi aşteaptă decizia instanţei. (N.B.)


CFR - Mai multe trenuri spre Bacău/ Braşov
CFR Călători va introduce începând de astăzi opt trenuri suplimentare pe relaţiile Bucureşti Nord – Bacău şi Bucureşti Nord – Braşov, după cum urmează: două trenuri rapide ce vor circula zilnic pe ruta Bucureşti Nord – Bacău în perioada 14.01 2007-24.04 2008, alte două trenuri vor circula zilnic pe relaţia Bucureşti Nord – Braşov şi retur până la 24.02 2008. Pe ruta Bucureşti Nord – Braşov vor fi introduse patru trenuri rapide care vor circula numai în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, până la 24.02 2008.


SNLO - MEF contestă decizia instanţei
Ministerul Economiei (MEF) contestă decizia Tribunalului Gorj din noiembrie 2007 prin care BNP Consult, lichidatorul Societăţii de Închidere şi Conservare a Minelor, preia pachetul majoritar de acţiuni la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO). Viorel Palaşcă, secretar de stat în MEF, a declarat că recursul se va judeca în februarie. "Nu avem nici un fel de îngrijorare că vom pierde. Mai mult, în adunarea creditorilor SNLO s-a decis înlocuirea lichidatorului", a spus el. Jurnalul Naţional a prezentat "învârtelile" prin care statul a pierdut controlul SNLO.

×
Subiecte în articol: observator bucuresti bucureşti nord