x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    18 Ian 2008   •   00:00
România în cinci minute

DOTÅRI. Prezentarea unităţii mobile pentru intervenţii în caz de dezastre naturale din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a avut loc ieri în prezenţa lui V

DOTÅRI. Prezentarea unităţii mobile pentru intervenţii în caz de dezastre naturale din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a avut loc ieri în prezenţa lui Victor Paul Dobre, secretar de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, lui Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, premierului Călin Popescu-Tăriceanu şi a lui Raed Arafat, subsecretar de stat pentru medicină de urgenţă.

12:18 – AUTOSTRÅZI
BLOCAJ. Traficul rutier pe Autostrada Bucureşti – Piteşti a fost blocat ieri pe sensul spre Piteşti din cauza producerii unui accident.
CEAŢÅ. Circulaţia pe A2 se desfăşura cu dificultate ieri-dimineaţă, din cauza ceţii dense. Vizibilitatea era ieri sub 30 de metri.

12:23 – AGRESIUNE
JUSTIŢIE. Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a amânat ieri pentru data de 7 februarie dezbaterile privind plângerea formulată de primarul Andrei Chiliman împotriva rezoluţiei de începere a urmăririi penale pentru abuz în serviciu, în legătură cu evacuarea unei clădiri din Piaţa Amzei.
BRÅILA. Un elev de la un grup şcolar a pulverizat ieri spray iritant lacrimogen asupra unui coleg de clasă cu care se certa. Atât elevul asupra căruia a fost pulverizat spray-ul, cât şi ceilalţi colegi care se aflau în preajmă când a fost împrăştiată substanţa lacrimogenă au primit îngrijiri medicale. (N. Butnaru)


Litoral - Faleze în pericol de prăbuşire
Furtunile produse în această iarnă pe litoral au creat riscul ca falezele din Tuzla, Costineşti, Eforie şi municipiul Constanţa să se prăbuşească. Turiştii şi localnicii vor fi avertizaţi asupra pericolului prin panouri montate de Direcţia Apelor Dobrogea Litoral. Direcţia are un proiect de reabilitare a falezelor din sudul litoralului şi din municipiul Constanţa în valoare de 49 de milioane de euro. Lucrările ar putea începe în acest an, având termene de finalizare între un an şi jumătate şi trei ani şi jumătate. (Emilia Sava)


CONSTANŢA - Atac armat într-o scară de bloc
Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost împuşcat de cel puţin opt ori miercuri noaptea, în faţa unui bloc de la marginea municipiului Constanţa. Primele informaţii ale anchetatorilor arată că victima este un fost militar care a intrat în afaceri şi are un club în oraş. Poliţiştii cred că atacul ar fi o reglare de conturi. Bărbatul a suferit leziuni în zona abdominală şi a membrelor inferioare. Medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire. (Emilia Sava)


ARAD - Peste 70.000 de €, furaţi dintr-o maşină
Un arădean care este administrator al unei case de schimb valutar din oraş a reclamat Poliţiei, miercuri seară, că din maşina pe care o avea într-o parcare i-a fost furat un diplomat în care erau 40.000 de euro şi peste 100.000 de lei (aproximativ 30.000 de euro), dar şi diverse documente. (Andrei Ando)


MISIUNE - "Lupii negri" pleacă azi în Irak
Infanteriştii ieşeni din cadrul Batalionului 151, cunoscuţi pentru supranumele "Lupii negri", pleacă azi într-o nouă misiune internaţională. În prezenţa ministrului Teodor Meleşcanu, aceştia se vor îmbarca într-un avion cu destinaţia Irak, pentru a-i înlocui pe militarii de la Batalionul 32 Infanterie. "Lupii negri" vor executa misiuni de sprijin şi stabilitate în zona de sud-est al Irakului. Batalionul 151 Infanterie a mai executat misiuni multinaţionale în Angola, Bosnia, Albania şi Afganistan. (Doru Cobuz)


SIBIU - Călcată de autobuz pe zebră
O femeie în vârstă de 66 de ani a murit ieri la Sibiu strivită sub roţile unui autobuz în momentul în care, potrivit poliţiştilor, traversa strada pe trecerea de pietoni. "A trecut în fugă, nu s-a asigurat, nu nimic. Şoferul unui microbuz era să o lovească, dar a reuşit să o evite, şoferul autobuzului însă nu a mai avut ce să-i facă", a declarat Jolt Tamaş, unul dintre pasagerii autobuzului. În urma cercetărilor, poliţiştii consideră că vinovat de moartea femeii este şoferul autobuzului, căruia i se va întocmi dosar penal pentru ucidere din culpă. (Dan Tomozei)


BUCUREŞTI - 73.700 de accidente uşoare în 2007
Şoferii neatenţi au cauzat cele mai multe accidente uşoare anul trecut în Bucureşti. Din totalul de 73.700 de incidente rutiere fără victime înregistrate în 2007, 50% au ca principală cauză neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers, potrivit unei statistici realizate de Poliţia Capitalei. Aproape o treime din tamponări s-au produs din cauza nepăstrării distanţei corespunzătoare între vehicule, iar în 10% dintre cazuri vina o poartă şoferii care nu acordă prioritate. Cele mai multe accidente uşoare s-au produs în sectoarele 1 şi 2. (Lucian Florea)


ALBA - Amendat pentru neglijarea copilului
Un tată a fost sancţionat contravenţional de poliţişti pentru că şi-a lăsat nesupravegheat băieţelul în zona unei pieţe din Alba-Iulia.Tatăl i-a sesizat pe poliţişti miercuri seara cu privire la dispariţia fiului său de 6 ani, în timp ce se aflau în zona Pieţei Centru. Au fost mobilizate efective de siguranţă publică, precum şi lucrătorii Poliţiei Municipiului Alba-Iulia. După circa o oră de la sesizare, minorul a fost găsit. (L.D)

 

Scumpiri - Tarifele RATB, majorate 
Bucureştenii vor da mai mulţi bani pe biletele şi abonamentele RATB din luna februarie. Astfel, o călătorie va costa 1,3 lei, faţă de 1,1 lei, un abonament integral pe o liniei ­ 30 de lei de la 25 de lei, pe două linii  ­ 35 de lei de la 30, şi unul general  ­ 50 de lei de la 40. Preţul abonamentului fracţional pe o zi nenominal se va scumpi de la 7 la 8 lei, cel pentru 7 zile de la 15 la 17 lei, iar cel pentru 15 zile de la 22 la 25 de lei. Abonamentul nenominal pe o lună pentru o singură linie RATB va costa 40 de lei, pentru două linii ­ 50 de lei, iar pentru toate – 80 de lei, înregistrându-se o creştere de 25%. (M.A.C)
 

×
Subiecte în articol: observator