x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    23 Ian 2008   •   00:00
România în cinci minute

Omul de afaceri constănţean Liviu Dorin Bamburic, împuşcat săptămâna trecută în timp ce era în scara unui bloc, a fost internat ieri la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, unde a fost adus cu un elicopter SMURD.



TRANSFER. Omul de afaceri constănţean Liviu Dorin Bamburic, împuşcat săptămâna trecută în timp ce era în scara unui bloc, a fost internat ieri la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, unde a fost adus cu un elicopter SMURD. Pacientul, adus în Capitală la cererea familiei sale, a fost internat în Secţia Anestezie, Terapie Intensivă a unităţii medicale.


14:56 – GRIPA
BISTRIŢA-NÅSÅUD.
Lucrătorii au detonat ieri podurile de gheaţă formate pe Sălăuţa şi Leşu, care puneau în pericol gospodăriile din zonă.
GALAŢI. Două cazuri de gripă au fost confirmate în judeţul Galaţi. În acest judeţ s-au primit 159.000 de doze de vaccin antigripal.


15:01 – CONDAMNARE
CONSTANŢA.
Fostul şef al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, comisarul-şef Ioan Bucur, a fost condamnat ieri de magistraţii Curţii de Apel Constanţa la un an de închisoare, cu executare, pentru trafic de influenţă. Decizia poate fi atacată. (Emilia Sava)
CAZ REZOLVAT. Trei tineri care au furat, la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, bunuri (un televizor LCD, bijuterii din aur, trei ceasuri de mână, un aparat foto digital Sony) în valoare de aproximativ 60.000 de lei din casa deputatului PD-L Cezar Preda au fost prinşi de poliţiştii bucureşteni.


DE 79 - Autovehiculele grele, interzise
Accesul autovehiculelor de peste 3,5 tone a fost restricţionat ieri după-amiază pe DE79 Bumbeşti Jiu – Petroşani, din judeţul Gorj, din cauza apariţiilor unor fisuri pe tăbliile podului care traversează Râul Jiu. O comisie formată din specialişti ai Companiei Naţionale de Autostrăzi din România şi Poliţiei Rutiere Gorj va  lua măsurile care se impun.


GALAŢI - Creşte preţul gigacaloriei
Consiliul Local Galaţi va aproba în această lună majorarea preţului de facturare al gigacaloriei. Primarul Dumitru Nicolae a anunţat că noul tarif va fi mai mare cu 5 lei, ajungându-se la 125 de lei noi/gcal. "Creşterea se regăseşte în majorarea preţului venit de la furnizor, adică de la Electrocentrale", a precizat edilul. Iniţial societatea Electrocentrale a cerut ANRE o majorare cu 68% a preţului, dar solicitarea a fost respinsă. (D.M.)


SUCCES - Aconcagua, cucerit de bihoreni
Szokolszy Istvan, Csaki Istvan şi Szabo Levente sunt trei temerari bihoreni care au reuşit să cucerească la acest început de săptămână cel mai înalt pisc din Anzii Cordilieri – Aconcagua. Deşi "Aconcagua Bihor Team 2008" a fost formată din cinci membri, doar trei au ajuns la 6.962 metri, ceilalţi doi fiind obligaţi din motive de sănătate să renunţe la asaltul final. Cei cinci temerari vor ajunge în zilele următoare şi la Cascada Iguacu, situată la graniţa dintre Argentina şi Brazilia. (Teodora Ivan)


TÂRGOVIŞTE - A pierdut pasagera din autobuz
Un şofer de autobuz din judeţul Dâmboviţa este cercetat penal după ce o pasageră a căzut luni din autovehicul pentru că uşile erau închise necorespunzător. Conform Mediafax, şoferul Costel P., care lucreză la o societate de transport persoane, a permis urcarea în vehicul a mai multor pasageri decât numărul maxim admis. Maria O., pasageră în autobuz, s-a sprijinit de uşa neînchisă corespunzător, iar la plecarea autobuzului din staţie a căzut din vehicul. Femeia a fost rănită uşor.


CRAIOVA - Accident rutier cu nouă victime
Nouă persoane care se aflau într-un microbuz al unei firme private de transport în comun din Craiova au ajuns ieri-dimineaţă la spital, două dintre acestea în stare gravă, după ce autovehiculul în care erau s-a ciocnit cu un autobuz. Poliţiştii au stabilit că Nicolae Băbuică din Craiova, şoferul unui autobuz, a pătruns cu autovehiculul pe contrasens, din cauza unor defecţiuni tehnice, şi a intrat în coliziune cu microbuzul unei firme de transport în comun condus de Tiberiu Simionescu. (Mihai Gavrilă)


OCNELE MARI - Şofer ungur mort la salină
Un cetăţean ungur care a mers să ia sare cu un camion de la salina din oraşul Ocnele Mari, din judeţul Vâlcea, pentru o firmă din Ungaria, a fost găsit mort, în noaptea de luni spre marţi, la poarta numărul 2 a salinei, poliţiştii afirmând că bărbatul s-a electrocutat. Potrivit poliţiştilor, bărbatul a încercat să intre cu un camion în salină, cu bena ridicată, cu care a atins firele de înaltă tensiune. Maşina a luat foc, iar şoferul a murit pe loc.


BÅRLAD - Faţada unui bloc a căzut pe trotuar  
Întreaga faţadă de la ultimele două etaje ale unui bloc turn din municipiul Bârlad s-a desprins ieri de pe pereţii imobilului şi s-a prăbuşit pe trotuarul din apropiere, punând în pericol viaţa trecătorilor. Sutele de kilograme de moloz, de pe o suprafaţă de peste 20 de metri pătraţi, s-au desprins în momentul în care un locatar de la etajul opt al blocului Z4 a încercat să scoată tâmplăria din lemn pentru a o înlocui cu una din aluminiu. Inspectoratul în Construcţii Vaslui a declanşat o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale desprinderii faţadei şi dacă există pericolul ca situaţia să se repete pe viitor. (Ana Ionaşcu)


ARAD - S-a răsturnat cu  15 tone de azot
Un automărfar care transporta 15 tone de azot s-a răsturnat ieri într-o curbă pe Valea Mureşului, între localităţile arădene Bata şi Zăbalţ. Zona a fost izolată timp de câteva ore, până la neutralizarea azotului, de pompieri. Automărfarul venea dinspre combinatul chimic de la Vladimirescu şi se îndrepta spre Hunedoara. "Azotatul de amoniu ar fi putut exploda, dacă intra în contact cu o flacără, dar nu a fost cazul" – a declarat şeful de post din Bata. (A. Ando)

×
Subiecte în articol: observator