x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    24 Ian 2008   •   00:00
România în cinci minute

Nouă veterani de război nonagenari şi centenari au primit ieri de la primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, diplome de excelenţă, în semn de apreciere pentru eroismul de care au dat dovadă în timpul celui de-al doilea război mondial



APRECIERE. Nouă veterani de război nonagenari şi centenari au primit ieri de la primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, diplome de excelenţă, în semn de apreciere pentru eroismul de care au dat dovadă în timpul celui de-al doilea război mondial


16:42 – SANCŢIUNE
UMANITAR. Un nou-născut a fost transportat ieri cu un avion militar, de la Oradea la Bucureşti, pentru a fi operat de medici.
DISCIPLINAR. Secţia pentru judecători a CSM a sancţionat ieri un magistrat care şi-a redactat cu întârziere hotărârile pe care le-a dat.


16:47 – ACCIDENT DE TREN
FETEŞTI. O femeie de 71 de ani şi nepotul ei de 8 ani au murit, ieri după-amiază, după ce au fost loviţi de trenul personal Constanţa-Bucureşti, în zona fostei fabrici de pâine din oraşul ialomiţean Feteşti, cei doi neasigurându-se la trecerea de cale ferată, transmite Mediafax.
DEJ. Directorul unei asociaţii de vânătoare din Dej este urmărit penal pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a cerut bani de la un alt bărbat, cercetat pentru braconaj, pentru "a-l ajuta" să scape doar cu o amendă. Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj continuă cercetările.


GUVERN - Pensiile veteranilor, indexate cu 4,5%
Indemnizaţiile persoanelor persecutate politic în perioada regimului comunist, precum şi cele alocate veteranilor şi văduvelor de război, dar şi pensiile acordate invalizilor şi accidentaţilor de război au fost indexate cu 4,5%, a decis ieri Guvernul. Numărul total al celor care beneficiază de aceste venituri se ridică la circa 355.000 de persoane.


BRÅILA - Copil înjunghiat de un adolescent
Un copil de 13 ani din judeţul Brăila a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost înjunghiat de un consătean cu doar trei ani mai mare, cu care se certase din cauza unor jocuri mecanice. "Minorul a fost transportat şi internat la spital pentru îngrijiri medicale, prezentând diagnosticul plagă înjunghiată hemitorace drept, leziune care i-a pus viaţa în primejdie", se arată într-un comunicat al IJP Brăila. (N. Butnaru)      
 

BUCUREŞTI: Sinucidere la Spitalul Floreasca
O bucureşteancă de 54 de ani, internată la Secţia gastroenterology a Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală, s-a sinucis marţi noaptea, aruncându-se de la etajul şase al unităţii medicale. Managerul spitalului, Claudiu Turculeţ, a declarat pentru Mediafax că femeia fusese internată în urmă cu trei zile din cauza unor dureri abdominale. Ulterior, la un consult psihiatric, medicii au stability că pacienta avea stări depresiv   e.
  

ACCIDENT - A murit lovit de o creangă
Un bărbat angajat la Electrica a murit marţi seară, după ce a fost lovit în cap de o creangă tăiată de colegii săi, care curăţau mai mulţi plopi aflaţi în apropierea reţelei electrice din comuna brăileană Cireşu. Cadavrul victimei a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei, iar o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei cercetează cazul pentru a stabili cine este vinovat de accident. (N.B.)


CAZUL ROMSILVA - S-a cerut restituirea dosarului la DNA
Acuzaţii din dosarul "Romsilva" au cerut ieri instanţei supreme restituirea cazului la DNA, acuzându-l pe procurorul-şef Doru Ţuluş că a semnat rechizitoriul în calitate de superior al procurorului de caz, deşi anchetase personal o parte a dosarului, trimisă anterior în judecată. "Legal, procurorul-şef Ţuluş era incompatibil, deoarece şi-a exprimat părerea cu privire la vinovăţia inculpaţilor cu ocazia rechizitoriului din dosarul Romsilva I", a susţinut avocatul Domnica Antoniuc. (M.P.)


TIMIŞ - Zid prăbuşit peste trei maşini
Două maşini au fost uşor avariate şi una a fost distrusă ieri-dimineaţă, la Timişoara, după ce vântul puternic a doborât peste ele faţada unei case, singurul zid care mai rămăsese în picioare după ce clădirea a fost demolată. Incidentul s-a petrecut într-un cartier istoric din Timişoara. "Probabil dau în judecată proprietarul, nu ştiu cine e", a declarat unul dintre păgubiţi. Pentru că o bucată din zid este încă în picioare, ISU ar putea demola peretele, dacă i se va cere acest lucru. (T.Kiss)


ABROM BÅRLAD - Protest al foştilor salariaţi
Aproximativ 30 de foşti salariaţi ai Abrom SA din Bârlad protestau ieri nemulţumiţi de neacordarea salariilor compensatorii. Ei sunt supăraţi că lichidatorul judiciar nu le-a acordat salariile compensatorii, deşi în urma procesului de lichidare în care s-a aflat fabrica aceştia sunt primii pe listă de la masa credală. Protestatarii sunt păziţi de poliţişti şi jandarmi, astfel încât aceştia să nu blocheze circulaţia pe drumul european, aşa cum au ameninţat atunci când au ieşit în stradă. (Ana Ionaşcu)


BECLEAN - Blocaj de gheaţă pe Someşul Mare
Un blocaj de gheaţă lung de cinci kilometri s-a format pe râul Someşul Mare, în dreptul localităţii Beclean, din judeţul Bistriţa-Năsăud, în amonte de barajul din care se alimentează cu apă localitatea. Angajaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), va detona podul de gheaţă, pentru ca alimentarea cu apă a oraşului să nu aibă de suferit. Blocul de gheaţă nu prezintă pericol pentru gospodăriile oamenilor.


CÂMPULUNG - Rănit într-o explozie cauzată de gaze
Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Câmpulung Muscel a fost internat în spital cu arsuri de gradul II şi III pe 80% din suprafaţa corpului în urma unei explozii produse la domiciliul lui din cauza unor acumulări de gaze. Reprezentanţii Distrigaz au oprit imediat alimentarea cu gaz şi încearcă să afle dacă scurgerile din reţeaua principală au provocat deflagraţia. Familia victimei a afirmat că a făcut mai multe plângeri legate de faptul că se simţea în ultima perioadă miros puternic de gaze, dar că nimeni nu a intervenit la sesizare. (Elly Cîrstea)


×
Subiecte în articol: observator