x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    26 Ian 2008   •   00:00
România în cinci minute

Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel a inaugurat ieri un cămin al Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Bucureşti. Evenimentul a fost organizat de sărbătoarea Seminarului, Sfântul Grigore Teologul.



EVENIMENT. Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel a inaugurat ieri un cămin al Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Bucureşti. Evenimentul a fost organizat de sărbătoarea Seminarului, Sfântul Grigore Teologul. Tot ieri, Patriarhul a fost prezent şi la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea "Radu Vodă".


15:09 – TRAFIC GREU
CEAŢÅ. Traficul rutier pe mai multe drumuri din ţară era afectat ieri din cauza ceţii. În unele zone vizibilitatea era sub 100 de metri.
TÂRGU-JIU. Specialiştii DSV Gorj, sprijiniţi de Direcţia de Servicii Comunale, au început vaccinarea antirabică a câinilor fără stăpân.


15:14 – CAZUL TRANCÅ
BUZÅU. O alunecare de teren a distrus ieri o parte din drumul care asigură accesul spre rezervaţia naturală Vulcanii Noroioşi, din judeţul Buzău, şi care a fost reabilitat în urmă cu doi ani. Pământul a început să o ia la vale pe raza comunei Scorţoasa. Sunt afectaţi circa 80 de metri de drum.
SOLICITARE. Medicul Răzvan Trancă a cerut Tribunalului Bucureşti anularea deciziei Colegiului Medicilor din România privind interdicţia de a profesa un an de zile, dezbaterile în acest nou dosar urmând să înceapă
la 22 februarie 2008.


RADIO PIRAT - Manele pe frecvenţa aviaţiei
Un radio-pirat care difuza manele pe frecvenţa aviaţiei şi care punea în pericol siguranţa traficului aerian a fost închis de poliţişti. Postul emitea din casa unei familii din comuna dâmboviţeană Corneşti. Nu este primă data când la această familie s-a realizat percheziţie pentru identificarea unui post de radio pirat. "Din cei patru membri ai familiei, trei au dosare penale pentru comiterea infracţiunii de emitere de programe radio fără licenţă audiovizuală", a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Dâmboviţa, inspectorul Pamela Ropotan.


BUZÅU - Atenţie, cad tencuielile!
O bucată de aproape doi metri din tencuiala exterioară a celui mai mare magazin din centrul oraşului Buzău s-a surpat ieri dimineaţă. Porţiunea s-a desprins de pe plafon după ce zăpada topită s-a infiltrat în beton şi a rupt partea metalică protectoare. În momentul incidentului nimeni nu se afla în zonă. (M.B.)


HARGHITA - Depozite subterane ilegale de deşeuri
Comisarii Gărzii de Mediu Harghita au descoperit în Miercurea-Ciuc două depozite subterane ilegale de deşeuri petroliere, rezultate în urma derulării de afaceri cu produse petroliere. Comisarii de mediu au făcut sesizare penală în acest caz, cercetările fiind continuate de Poliţia Municipală Miercurea-Ciuc.


GALAŢI - Dosarul Mihăileşti, amânat a doua oară
Curtea de Apel Galaţi a amânat ieri, pentru 25 martie, judecarea dosarului Mihăileşti, din lipsă de procedură. Amânarea a fost determinată de faptul că unele dintre părţile vătămate au decedat între timp şi instanţa vrea să afle dacă moştenitorii acestora menţin cauza pe rol. Totodată, mai mulţi reclamanţi nu au fost citaţi pentru că între timp şi-au schimbat domiciliul şi vor fi căutaţi cu ajutorul primăriilor. În aceeaşi situaţie se află şi societăţile Mihtrans Com SRL şi SC Ney Transport SRL, care şi-au schimbat sediul.


MUTARE - Roşca Stănescu a plecat de la Ziua
Sorin Roşca Stănescu, directorul general al Ziua, a anunţat ieri că părăseşte această poziţie. "Nu este vorba despre o demisie, ci despre un transfer care s-a făcut la cererea şi dorinţa mea, într-o poziţie nouă a grupului de presă din care fac parte. Acţionariatul va anunţa la data de 1 februarie noua mea funcţie. La Ziua voi rămâne director fondator şi editorialist. La propunerea mea, funcţia de publisher al ziarului Ziua va reveni lui Mihai Pâlşu", a declarat pentru Jurnalul Naţional Sorin Roşca Stănescu. (Ramona Drăghici)


BÅRÅGANU - Seiful primăriei, furat de hoţi
Primăria din localitatea constănţeană Bărăganu a fost spartă, în cursul nopţii de joi spre vineri, hoţii fugind cu un seif în care se găseau 10.000 de lei. Potrivit poliţiştilor, mai multe persoane au intrat în sediul Primăriei Bărăganu, aproape de miezul nopţii, forţând cu un levier unul din geamurile termopan ale clădirii. Sediul primăriei nu era prevăzut cu sistem de alarmă. Spargerea de la Bărăganu a avut loc la mai puţin de zece zile după ce a fost furat seiful din oficiul poştal din comuna Poarta Albă. (Emilia Sava)
 
 
ÎNVĂŢĂMĂNT: Sindicaliştii ameninţă cu greva
Membrii sindicatelor din învăţământ ameninţă cu greva generală după ce negocierile purtate ieri cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării(MEC) au eşuat. Dascălii cer o mărire a salariilor cu 50%, în timp ce MEC oferă ocreştere de doar 11%, şi asta în două tranşe. Oferta a fost considerată de către profesori “sub limita decenţei”. Cadrele didactice afirmă că sunt în pragul unui conflict de muncă, ce s-ar putea solda chiar cu o grevă generală în învăţământ. Negocierile vor continua săptămăna viitoare. 



BÅRLAD - Elev bătut crunt de un profesor
Un elev de clasa a VI-a de la o şcoală din Bârlad a leşinat în urma bătăii primite de la diriginte. Familia băiatului a făcut reclamaţii la instituţiile implicate în rezolvarea acestei situaţii şi cere ca profesorul Ioan Botez să fie schimbat de la clasa unde este diriginte. Profesorul se apără şi spune că doar s-a răstit la băiat pentru că deranja orele şi că regretă că s-a ajuns aici. În urma bătăii primate, băiatul a fost diagnosticat cu "sindromul copilului bătut, stare de panică". (Ana Ionaşcu)


DOLJ - Accident în lanţ pe DN55
Traficul rutier pe DN55 Craiova – Bechet a fost blocat, ieri dimineaţă, timp de jumătate de oră, după ce şapte maşini, între care şi un microbuz cu pasageri, au fost implicate într-un accident, soldat cu rănirea uşoară a şase persoane. Accidentul s-a produs între localităţile Craiova şi Malu Mare. Şoferul unei Dacii Solenza, care mergea dinspre Craiova spre Bechet, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat pe contrasens, unde a lovit un microbuz de pasageri în care erau 16 persoane. Din cauza ceţii, alte cinci maşini au intrat în carambol. (Mihai Gavrilă)

×
Subiecte în articol: observator