x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in cinci minute

Romania in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    28 Ian 2008   •   00:00
Romania in cinci minute

Ministerul Culturii si Cultelor, in colaborare cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel" au organizat un matineu muzical la Teatrul Odeon din Bucuresti, cu prilejul comemorarii Zilei Internationale a Holocaustului.

COMEMORARE Holocaust. Ministerul Culturii si Cultelor, in colaborare cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel" au organizat un matineu muzical la Teatrul Odeon din Bucuresti, cu prilejul comemorarii Zilei Internationale a Holocaustului. (D.C.)


14:48 – VREME REA
INZÅPEZITI. 60 de turisti au ramas blocati la un hotel de pe platoul Bucegi din cauza viscolului si a zapezii.
EXTRÅDARE. MIRA a anuntat ca trei infractori romani vor fi extradati astazi din Spania, Italia si Germania.

14:53 – PARIU
TIMISOARA. Un barbat aflat in vizita la Timisoara a ajuns la Spitalul Judetean in coma de gradul trei dupa ce, in urma unui pariu pus cu prietenii la betie, a alunecat de pe acoperisul unui bloc si a cazut pe o masina. Politia cerceteaza in continuare imprejurarile care au dus la producerea accidentului.
URMÅRIT. Un barbat de 35 de ani, urmarit international de aproape doi ani, a fost prins de politisti pe raza comunei Horodnic de Sus, din judetul Suceava. Barbatul era dat in urmarire printr-o dispozitie a Biroului National Interpol pentru executarea unei pedepse de doi ani de inchisoare pentru ultraj.


COZI MAI MICI - Se deschid zece sectii de politie!
Vesti bune pentru bucurestenii care se trezesc cu masinile lovite. Zece noi sectii de politie vor fi deschise astazi, urmand sa le elibereze soferilor autorizatiile de reparatie. In acest fel, ei nu mai trec pe la Accidente Usoare, ceea ce inseamna cozi mai mici decat pana acum. O mare parte din activitatea birourilor de accidente usoare din Bucuresti va fi preluata de sectiile nou-infiintate.


HOTÅRÅRE - Casa Presei a fost impartita
Casa Presei si terenurile aferente vor fi impartite intre RAAPPS si Compania Nationala a Imprimeriilor Coresi SA. Potrivit unei hotarari de guvern publicata in monitorul Oficial de vineri, din terenul cu o suprafata de 125.241 de mp, peste 73.000 de mp vor reveni RAAPPS in timp ce restul suprafetei va reveni imprimeriei Coresi. Si suprafetele construite ale cladirii vor fi impartite, RAAPPS intrand in posesia a 74.700 mp din suprafata utila construita in timp ce Coresi va detine 74.571 mp din suprafata.
 
 

GREVA FOAMEI: Continua protestele revolutionarilor
Revolutionarii aflati in greva foamei de peste 40 de zile au anuntat ieri ca vor continua masurile extreme de protest. Potrivit presedintelui Asociatiei 21 decembrie 1989, Teodor Maries, protestatarii vor cere audiente la institutiile de la care asteapta raspunsuri: SRI, SIE, Guvern, Parchetul Instantei Supreme. Revolutionarii au mai sustinut ca vor ajunge la Bruxelles, daca nu li se vor solutiona cererile referitoare la preschimbarea certificatelor de revolutionar sau la solutionarea urgenta a dosarelor Revolutiei.   




INSCRIERI - Locuinte construite pentru militari
Aproximativ 1.800 de militari ar putea sa-si cumpere locuinte construite printr-un program al Ministerului Apararii. In cazul Capitalei, cei care spera sa obtina un apartament se pot inscrie on-line incepand de astazi, 28 ianuarie si pana la data de 31 martie. Programul se va desfasura si in tara. (D.C.)


Båile Herculane - Incendiu in Parcul National Domogled
Parcul National Domogled a fost afectat sambata seara de un incendiu izbucnit in apropiere de Valea Cernei. Primarul din localitatea Baile-Herculane, Ion Oprescu, a declarat ieri pentru Jurnalul National ca flacarile au fost stinse in cursul noptii de sambata spre duminica. In Parcul National Domogled se gasesc specii de animale si plante protejate. Pentru stingerea focului, au intervenit atunci pompieri militari din doua judete, ajutati de zeci
de voluntari.


NAUFRAGIU - Un pescar disparut in Marea Neagra
Doi pescari au ajuns la spital in soc hipotermic, iar un altul a fost dat disparut dupa ce barca in care se aflau s-a rasturnat sambata in largul marii, in apropiere de Cap Aurora. Strigatele lor de ajutor au fost auzite de alti pescari, aflati in zona, care au pornit imediat sa ii recupereze din apa. Cu toate eforturile autoritatilor si ale pescarilor, cel de-al treilea barbat nu a putut fi gasit deocamdata. O salupa de la Grupul de Nave al Politiei de Frontiera a iesit ieri pe mare in incercarea de a da de urma barbatului. (E. Sava)


ELEVI COVASNA - Greva japonezapentru o saptamana
Elevii din judetul Covasna vor declansa incepand de azi o greva japoneza pentru a protesta impotriva deciziei Ministerului Muncii de a nu acorda alocatie de stat celor care au implinit varsta de 18 ani. Elod Nemes, presedintele Consiliului Judetean al Elevilor a precizat ca greva va dura timp de o saptamana, iar in aceasta perioada elevii vor purta la cursuri banderole albe pe brate. Consiliile elevilor din tara si-au anuntat intentia de a se solidariza cu elevii covasneni, organizand la randul lor greve japoneze.


SUCEAVA - Mort in urma exploziei sobei
Simion F., un barbat in varsta de 80 de ani dintr-o comuna suceveana, a murit sambata intr-un incendiu izbucnit in locuinta sa din cauza unei sobe supraincalzite. Potrivit IPJ Suceava, in urma producerii incendiului casa a fost distrusa in proportie de 75 la suta, iar batranul care se afla in casa a fost surprins de flacari in timp ce dormea. Barbatul a murit, cadavrul acestuia prezentand arsuri pe 65 la suta din suprafata corpului.


RECUPERARE - Sergiu Nicolaescu se simte bine
Regizorul Sergiu Nicolaescu (foto) este sub tratament, se simte bine, are un tonus bun si a ramas tot week-end-ul in Sectia post-operatorie, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Spitalului Elias, Valentin Calu. Interpretul inspectorului Modovan a fost supus, miercuri seara, unei noi interventii chirurgicale din cauza reaparitiei hematomului subdural, o afectiune a persoanelor in varsta care reprezinta o acumulare de sange intre cutia craniana si creier.

×
Subiecte în articol: observator