x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    29 Ian 2008   •   00:00
România în cinci minute

n automobil a fost strivit ieri în centrul Capitalei, de un braţ de macara care a căzut peste el. Incidentul s-a petrecut la intersecţia străzilor Aurel Vlaicu şi Mihai Eminescu şi nu s-a soldat cu victime.



ACCIDENT. Un automobil a fost strivit ieri în centrul Capitalei, de un braţ de macara care a căzut peste el. Incidentul s-a petrecut la intersecţia străzilor Aurel Vlaicu şi Mihai Eminescu şi nu s-a soldat cu victime. Poliţiştii încearcă să afle cauza producerii accidentului.


10:37 – SUPRAVEGHERE
FOCŞANI. Secţiile cu risc major de la Spitalul Judeţean au fost dotate cu camere de filmat pentru supravegherea cadrelor medicale. (D.L.)
VASLUI. Un bărbat s-a sinucis după ce a aflat că este bolnav, în urma efectuării analizelor prin Programul Naţional de Sănătate.


10:42 – SEISM
BISTRIŢA. Peste 20 de dosare ale şomerilor din zona oraşului Sângeorz-Băi au fost distruse în urma unui incediu produs la un imobil vecin cu clădirea în care funcţionează sediul local al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud.
VRANCEA. Un cutremur cu magnitudinea 3,7 pe scara Richter s-a produs în zona Vrancea, în jurul orei 4:56, a anunţat Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs la adâncimea de 10 km şi nu s-a simţit în Capitală.


CLUJ - Spargere la sediul unei bănci
O sucursală a Băncii Transilvania din localitatea Floreşti, judeţul Cluj, a fost spartă duminică noaptea. Potrivit surselor din poliţie, suma furată ar fi de 250.000 de lei noi. Anchetatorii au declarat că hoţii au tăiat cu flexul un perete de rigips pentru a ajunge la seiful cu bani. Banca Transilvania arată că furtul nu a fost realizat prin pătrunderea în unitatea băncii, sistemul de siguranţă şi supraveghere fiind în funcţiune în permanenţă. (A. Mocanu)


PREMIERÅ - Bibliotecă pentru orbi după model UE
Prima bibliotecă pentru nevăzători în formatul Daisy, utilizat şi recunoscut oficial în statele Uniunii Europene, s-a lansat ieri la Focşani. Colecţia cuprinde cărţi în format audio, ce pot fi "citite" pe un aparat special. Noutatea constă în faptul ca nevăzătorii pot parcurge cărţile selectiv, pot merge la pagina sau paragraful dorit, ca un văzător obişnuit. Biblioteca Judeţeană "Duiliu Zamfirescu" are deocamdată doar două astfel de aparate de tip Daisy. (Dana Lepadat)


GALAŢI - Rabie la Grădina Zoologică
O vulpe moartă a determinat impunerea carantinei la Grădina Zoologică din Galaţi, din cauză că analizele de laborator au atestat prezenţa virusului rabiei în cazul animalului. Conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii a decis închiderea parcului zoo pentru public. Tot personalul Grădinii a fost trimis la Spitalul de Boli Infecţioase. (Daniel Mihalaşcu)


ACONCAGUA - Alpinist român mort în Munţii Anzi
Un alpinist de naţionalitate română, care urcase pe Vârful Aconcagua din Anzii argentinieni (6.962 de metri înălţime), a murit în timp ce cobora de pe munte, informează jurnalul argentinian El Diario. Alpinistul a fost identificat drept Constantin Bulăreanu, în vârstă de 31 de ani. Acesta pornise în escaladarea muntelui împreună cu soţia sa. La întoarcere, omului i s-a făcut rău, iar salvamontiştii au ajuns prea târziu şi l-au găsit pe român mort. Se pare că acesta a suferit un stop cardio-respirator. Potrivit medicilor, bărbatul nu avea probleme deosebite de sănătate.


Montan - Telecabina de la Bâlea, deblocată
Cele aproximativ o sută de persoane care au participat la prima nuntă oficiată în Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac şi care rămăseseră blocate pe munte duminică, din cauza vântului puternic, au început ieri să coboare de pe munte după ce telecabina a început să funcţioneze. Mirii, Zoltan şi Diana, sunt amatori ai sporturilor de iarnă şi au vrut ca nunta lor să fie una memorabilă. Unul dintre momentele inedite ale nunţii a fost apariţia miresei. Îmbrăcată în rochie albă, Diana a ajuns în faţa bisericii pe schiuri. (D.T.)


"JAFUL SECOLULUI" - Scuza unui inculpat, "afecţiunile oculare"
Un inculpat în dosarul "Furtul secolului" a solicitat ieri instanţei Tribunalului Bucureşti admiterea efectuării unui control oftalmologic, pe motiv că nu a văzut bine textura sacilor pe care i-ar fi furat. Solicitarea a fost făcută de Gabriel Velescu, prin avocatul său. Apărătorul a invocat că Velescu suferă de astigmatism şi alte "afecţiuni oculare". Magistraţii urmează să se pronunţe cu privire la această solicitare, după ce, la termenul de ieri, au încuviinţat efectuarea unei expertize contabile, pentru că există diferenţe între sumele de bani însuşite de inculpaţi şi sumele pe care firma afirmă că le transporta.



LIA MANOLIU - Noul stadion, construit în doi ani
Lucrările la fundaţia noului stadion din cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu" vor începe în luna aprilie, a anunţat ieri directorul de construcţii Ştefan Monus. "Demolarea a început, urmează să dăm jos prin implozie pilonii de la nocturnă, lucru care se va întâmpla în februarie, iar apoi să scoatem gazonul, pentru că acesta nu va putea fi păstrat", a spus Monus. Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu (foto), susţine că noul stadion va fi gata în mai 2010, pentru ca în 2011 să poată găzdui finala Cupei UEFA.
 

MEDICAMENTE - Preţurile nu cresc până în primăvară


Preţurile la medicamente nu pot fi modificate până la 1 martie, potrivit Ministerului Sănătăţii. Acesta a precizat că există un ordin valabil până la 29 februarie referitor la subiect. “În perioada până la expirarea ordinului, Ministerul va deschide discuţii cu cei interesaţi pentru a găsi soluţii de asigurare a medicamentelor pentru cetăţeni la preţuri cât mai mici”, se precizează într-un comunicat de presă. Conform instituţiei, importatorii au resursele financiare pentru a suporta deprecierea leului deoarece au un adaos comercial de peste 8,5%. (D. I.)
 
 
CLUJ - Suspecţi în cazul spargerii băncii

O sucursală a Băncii Transilvania din localitatea Floreşti, judeţul Cluj, a fost spartă duminică noaptea. Potrivit surselor din poliţie, suma furată ar fi de 250.000 de lei noi. Hoţii au tăiat cu flexul un perete de rigips pentru a ajunge la seiful cu bani, iar infracţiunea a fost descoperită luni dimineaţa, când angajaţii şi-au reluat activitatea. Poliţia a finalizat cercetările la sediul sucursalei băncii şi a stabilit un cerc de suspecţi. Sunt bănuiţi muncitorii care renovează restaurantul alăturat sediului. Unul dintre infractori a fost deja identificat după amprente.
 
 
ELECTROCUTAT - Găsit mort pe stradă
Un bărbat a fost găsit mort ieri pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei. Poliţia a fost anunţată luni seara, în jurul orei 18:00, că pe Strada Drumul Agatului a fost găsit un bărbat electrocutat. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat că ar putea fi vorba de un cetăţean bulgar de origine turcă. Poliţia a deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care a murit bărbatul, iar trupul a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici” petnru efectuarea necropsiei.
 

×
Subiecte în articol: observator