x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    31 Ian 2008   •   00:00
România în cinci minute

Trei persoane au fost rănite, una dintre ele fiind în stare foarte gravă, după ce imobilul în care locuiau în Târgu Mureş a explodat.



TÂRGU MUREŞ. Trei persoane au fost rănite, una dintre ele fiind în stare foarte gravă, după ce imobilul în care locuiau în Târgu Mureş a explodat. Cauza cea mai probabilă a exploziei, produsă în jurul orei 09:45, a fost o acumulare de gaze. Una din victimele exploziei a fost transportată la Bucureşti.


15:13 – BANCOMAT SPART
MEDIAŞ. Aproximativ 100.000 de lei noi au fost furaţi ieri dintr-un bancomat al BCR, aflat în incinta societăţii Geromed din Mediaş.
BUCUREŞTI. Un tânăr bucureştean a murit ieri după ce s-a aruncat, din motive deocamdată necunoscute, de la etajul zece al unui imobil.

15:18 – DRUM BLOCAT
ACCIDENT RUTIER. Traficul rutier pe DN 69, Timişoara – Arad, în apropierea localităţii timişene Ortişoara, blocat ieri-dimineaţă ca urmare a unui accident rutier soldat cu moartea a trei persoane, a fost reluat după aproximativ două ore, transmite Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.
CAZUL TANACU. Preotul Daniel Corogeanu şi cele patru măicuţe de la Mănăstirea Tanacu, condamnaţi la pedepse între cinci şi şapte ani de închisoare pentru uciderea prin exorcizare a Irinei Cornici, au fost ridicaţi de poliţiştii vasluieni, pentru a fi duşi la Penitenciarul Vaslui.


EUROBAROMETRU - Încredere scăzută în Justiţie
Încrederea cetăţenilor în Justiţie rămâne la un nivel scăzut în România, în timp ce în statele care au aderat la UE în 2004 trendul este crescător, potrivit celui mai recent eurobarometru realizat la solicitarea Direcţiei Generale pentru Comunicare a Comisiei Europene. Sondajul relevă că încrederea românilor în justiţie a fost doar de 26%, în a doua parte a anului 2007, în timp ce justiţiile din cele zece state care au aderat la UE în 2004 beneficiază de 37% încredere. Parlamentul român stă şi mai rău decât Justiţia: 17% încredere în toamna lui 2007, faţă de 35% în prima parte a lui 2005.


CRAIOVA - Avocat ameninţat de propriul client
Un avocat a fost ameninţat cu pistolul în sediul Judecătoriei Craiova de un client de-al său, în vârstă de 66 ani, care i-a solicitat restituirea unui onorariu, agresorul alegându-se cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi ameninţare. În urma cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul ar fi ameninţat-o şi pe secretara Baroului Dolj.
 


CAZ ACCIDENT - Orban, informat de Parchet

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat ieri că  motivul vizitei sale la Parchet a fost acela de a se informa în legătură cu stadiul cercetărilor privind accidentul rutier în care a fost implicat şi nu pentru a fi audiat. “Procurorul m-a informat în legătură cu stadiul cercetărilor şi, în prezent, aştept rezoluţia. Nu a fost vorba de nici o audiere”, a precizat Orban. Anchetatorii i-au adus la cunoştinţă că a fost finalizată ancheta în acest dosar, urmând a se da o soluţie în câteva zile. Potrivit unor surse judiciare, procurorii vor dispune neînceperea urmăririi penale împotriva lui Orban, din mai multe considerente.



BRAŢUL CHILIA - Barjă scufundată în Dunăre
O barjă sub pavilion ucrainean s-a scufundat pe Braţul Chilia, cel mai probabil după ce s-a desprins de locul unde era ancorată, în portul ucrainean Izmail, şi a fost purtată de curenţi pe partea românească. Autorităţile spun că, din cauza poziţiei în care s-a scufundat barja, nu se ştie dacă aceasta era încărcată.


DEVA - O fântână de 9 milioane de lei
Consilierii locali din Deva au aprobat, printr-o hotărâre de consiliu, suma de 9 milioane de lei pentru construirea unei fântâni arteziene ce face parte dintr-un proiect de modernizare a zonei centrale a oraşului. Fântâna va avea sistem de iluminare, muzică ambientală, sistem de reciclare a apei şi va fi automatizată. Localnicii susţin că această cheltuială e prea mare pentru bugetul local, investiţia fiind inutilă. Pe lângă fântâna arteziană, în centrul Devei vor fi reamenajate zonele pietonale. (M. Hihn)


VASLUI – Profu’ acuzat de bătaie, sancţionat
Profesorul din Bârlad acuzat că a lovit un elev până când acesta a leşinat a fost sancţionat cu diminuarea cu 15% a salariului pe trei luni şi va fi supus unui control psihologic. În urma anchetei desfăşurate la Şcoala nr. 4 din Bârlad, de reprezentanţii ISJ s-a stabilit că profesorul Ioan Botez obişnuia frecvent să îşi umilească elevii şi să îi lovească. "Am hotărât ca profesorul Ioan Botez să nu mai primească dirigenţie la nici o clasă şi să îi fie luate şi orele de matematică de la clasa respectivă", a declarat directorul Mihai Mintuţă.


2008 - Leafa bugetarilor, mai mare
Executivul a decis ca salariul mediu al celor 1,39 milioane de angajaţi din sectorul bugetar să crească în acest an cu 9,5%. Majorarea se va face în una sau două etape ( aprilie – octombrie). Pentru învăţământ va fi aplicată o creştere de 12,37%, pentru sănătate, 11,3%, iar pentru funcţionarii publici, inclusiv cei contractuali, de 10,25%. Alte majorări de salarii vor fi operate pentru personalul auxiliar judecătoresc (8,68%), magistraţi poliţişti, funcţionarii publici cu statut special din penitenciare şi militari (4,04%). (E.S)


BUCUREŞTI - Furnizarea apei, întreruptă temporar
Apa Nova va întrerupe temporar astăzi furnizarea apei potabile în mai multe zone din Capitală, pentru executarea unor lucrări de modernizare în sistemul de alimentare cu apă. Între orele 8:00 şi 22:00, apa va fi oprită la consumatorii din perimetrul străzilor: Calea Rahovei, între Birca şi Rachetei, Rădăşani, Modoran Ene şi Bd. Iuliu Maniu.


BOTOŞANI - Protest în faţa Primăriei Flămânzi
Aproape 100 de foşti angajaţi ai unei fabrici de mobilă din Flămânzi au protestat ieri în faţa primăriei, susţinând că au fost înşelaţi de patron. Oamenii îl acuză pe acesta că, în loc să le plătească salariile, le-a făcut carduri de credit, iar în momentul în care au ajuns la bancomate să îşi ridice salariile aceştia s-au împrumutat la bancă. Foştii muncitori de la Mobcon susţin că au fost puşi să semneze în alb documentele prin care au obţinut carduri de credit la Banca Română pentru Dezvoltare (BRD), iar în ziua salariului patronul le-a transmis că banii sunt pe card. Oamenii au ajuns la bancomate identificând solduri disponibile, însă nu au ştiut că banii provin din credit, nu din salarii.

×
Subiecte în articol: observator