x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    05 Feb 2008   •   00:00
România în cinci minute
Sursa foto: Ana Poenariu/

5 februarie 2008: VÂNĂTOARE. După ce, în ultimele două luni, s-au înregistrat 15 cazuri de vulpi turbate în Sibiu, vânătorii din judeţ au pornit o acţiune şi au împuşcat peste 200 de exemplare.

VÂNĂTOARE. După ce, în ultimele două luni, s-au înregistrat 15 cazuri de vulpi turbate în Sibiu, vânătorii din judeţ au pornit o acţiune şi au împuşcat peste 200 de exemplare. În acelaşi timp, în oraşe sunt adunaţi de pe străzi câinii comunitari. Vulpile din pădurile sibiene s-au îmbolnăvit de rabie, potrivit veterinarilor, de la cele din Braşov şi Bihor.

  • D. Tomozei

 

 

10:45 - Dosarul FNI

SOLICITARE. Acuzaţii din dosarul FNI au cerut ieri la Curtea de Apel audierea ca martor a lui S.O. Vântu şi a lui Decebal Traian Remeş.

 

MĂSURĂ. Un bistriţean a fost arestat ieri de judecătorii CA Cluj, în baza unui mandat european emis de autorităţile ungare.

10:50 - Accident pe DN 1

HACKERI. Persoanele care au accesat ieri pagina web a ISJ Covasna, la secţiunea Directori, au fost întâmpinate de mesajul “Pagina pe care o cauţi matale nu-i acilea. Au şterpelit-o…”, după care se afla un şir lung de indicaţii tehnice. Problema a fost remediată în scurt timp.

 

ARGEŞ. Un tir încărcat cu 300 de centrale de apartament s-a răsturnat ieri într-o râpă, în localitatea argeşeană Cotmeana pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea. Traficul rutier nu a fost blocat, iar şoferul, care a suferit lezi­uni la umărul stâng, a fost scos din râpă de alţi şoferi.

 

Galaţi - Amenzi pentru organizatorii balului

Pompierii gălăţeni au controlat discoteca în care, la finele săp­tă­mânii trecute, o elevă a luat foc în timpul Super Balului Bobocilor 2008, şi au întocmit procese-verba­le de sancţionare a patronului, dar şi a organizatorilor. Astfel, pa­tro­nul localului va plăti o amendă cu­prin­să între 50 şi 100 de mili­oane rol, iar organizatorii au fost amen­daţi cu 30 de milioane ROL. (Daniel Mihalaşcu)

 

Arad - Spargere la un magazin de bijuterii

Un magazin de bijuterii din Arad a fost spart duminică seară, iar hoţii au plecat cu obiecte în va­loa­re de 50.000 RON. Magazi­nul avea sistem de alarmă, dar spăr­gătorii au forţat uşa cu un le­vier şi au reuşit să fugă înainte să ajungă agenţii de pază. Conduce­rea unităţii susţine că au dis­părut atât bijuterii, cât şi argin­tărie de dimensiuni mari. (A.A.)

 

Maramureş - Două persoane blocate într-o mină

Două persoane au rămas ieri blocate în Mina Ilba din Maramureş, după ce, o galerie a acesteia s-a surpat. Aseară, la faţa locului au fost trimise o echipă a ISU şi o Ambulanţă, după ce câţiva localnici din Ci­câr­lău au anunţat că două persoane au fost surprinse în interiorul minei de o surpare a unei galerii. Mina Ilba aparţine CN Remin Baia Mare şi a fost închisă în urmă cu un an. Din primele date se presupune că ar putea fi vorba despre căutători de fier vechi. Accesul în mină este interzis. (V.D.)

 

Parlament - Tratatul de la Lisabona, ratificat

Camerele reunite ale Parla­men­tului au ratificat ieri Tratatul de reformă al Uniunii Europene, cu 387 de voturi “pentru”, unul “împotrivă” (Lavinia Şandru, de­putat PIN) şi o abţinere (Dragoş Dimitriu, deputat PC). În luările de cuvânt, reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare anunţa­se­ră că vor vota în favoarea rati­fi­că­rii Tratatului semnat la Lisa­bona de şefii de stat şi de guvern din cele 27 de ţări membre ale UE. Prezent în Parlament, premierul Tăriceanu le-a cerut deputaţilor şi senatorilor să ratifice acest tratat.

 

 

 

Tranzacţie - Cancan, preluat de Adrian Sârbu

Din data de 1 februarie a.c., PubliMedia International, compania de publishing a MediaPro, va asigura servicii de distribuţie şi vânzări de publicitate pentru coti­dianul Cancan, editat de Cancan Media, fiind încheiat un contract în acest sens, conform unui comunicat al companiei. Potrivit blogului lui Cătălin Tolontan, “posibila preluare a Cancan a stârnit o cursă între Sorin Ovidiu Vântu şi Adrian Sârbu, adjudecată de acesta din urmă. (...) Fondatorul Cancan, Radu Budeanu, va rămâne liderul operării editoriale”. (R.D.)

 

 

ANTICORUPŢIE - Paul Păcuraru, la DNA pentru fiul său

Ministrul Muncii, Paul Pă­cu­ra­ru, a avut ieri o întrevedere cu pro­cu­rorii anticorupţie. DNA cer­ce­tea­ză împrejurările în care fiul mi­nistrului ar fi putut beneficia de contracte pentru perfecţionarea de personal, prin intermediul liderului PNL Gorj, Ilie Morega. Pă­cu­ra­ru ar fi fost înregistrat când l-a ru­gat pe Ilie Morega să intervină pen­tru ca societatea fiului său, Intratest, să obţină contracte de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, de la complexul Turceni şi de la complexul Rovinari, anunţă agenţia Mediafax.

 

SUMMIT NATO - Încă 5 milioane de euro de la buget

Fondurile pentru organizarea la Bucureşti a Summit-ului NATO au fost suplimentate cu 18,1 mili­oa­ne de lei, care se adaugă la suma  iniţială de 90,852 milioane de lei. Sumele suplimentare au fost alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru Admi­nis­­traţia Prezidenţială (cu 1,8 mi­lioane de lei), Senat (3,9 milioane de lei), Societatea Ro­mâ­nă de Televiziune (5,2 milioane de lei) şi So­cie­­tatea Română de Radio (270.000 de lei), conform unei ho­tă­râ­ri aprobate săptămâna trecută de Guvern, anunţă Mediafax.

 

 

Dolj - Cu sabia ninja în Prefectură

Realizatorul unei emisiuni la un post de televiziune locală din Craiova a intrat ieri în biroul prefectului de Dolj, Silviu Dumitru, cu o sabie ninja, spunându-i acestuia că a găsit-o sub maşina proprie. Urmare a gestului său, lui Mihai Stancu, realizator al emisiunii “Audienţa”, i s-a interzis intrarea în Prefectura Dolj. Contactat de Mediafax, Mihai Stancu susţine că va intra în continuare în Prefectură. “Păi ce are, domne, e nebun? Cum să nu mă mai lase? Păi e Prefectura lui Marcel Privantu? Să fim serioşi”, s-a indignat Stancu.

 

Măsură - Camere video în centrul Devei

Poliţia Comunitară Deva a instalat trei camere video care vor transmite la dispeceratul institu­ţiei imagini din zona centrului vechi al oraşului, măsura fiind me­nită să păstreze un climat de or­di­ne publică în localitate. “Două dintre aceste echipamente au fost monta­te în zona Primăriei Deva, iar cea de-al treilea este amplasat în veci­nă­tatea Prefecturii Hunedoara”, a declarat ieri directorul Poliţiei Comunitare Deva, Cristian Cioflica. El a explicat că în zona centrului vechi al oraşului vor fi introduse restricţii de circulaţie.

 

Braşov - Pacienţii dorm pe băncuţe şi pe tărgi

Câţiva pacienţi ai Spitalului Judeţean Braşov, de la Secţia de Chirurgie Plastică, au fost culcaţi la sfârşitul săptămânii pe băncuţe, pe tărgi şi chiar pe tăblii de uşi pe care erau apoi puse pături şi len­je­rie de pat, deoarece nu existau suficiente paturi în secţie. Deşi iniţial a negat acest lucru, Mariana Rusu, directoarea Spitalului Judeţean Braşov, a recunoscut că au existat pacienţi culcaţi pe uşi şi a declarat că urmează să declan­şe­ze o anchetă la Secţia de Chirurgie Plastică în acest sens. (L.M.)

 

Interne - David cere demiterea şefului IJP Dolj

Repetatele acte de violenţă în stradă ale interlopilor craioveni fac prima “victimă” în rândul şefilor din Poliţie. Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David (foto), dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, au cerut ieri schimbarea condu­cerii IJP Dolj. Ministrul consideră că responsabilitatea pentru răfuielile violente dintre clanurile de interlopi “aparţine în întregime IJP Dolj şi Poliţiei Municipiului Craiova”. Ultima reglare de conturi de acest gen a avut loc du­mi­nică seară, chiar în faţa Curţii de Apel Craiova, şi s-a soldat cu mai mulţi răniţi şi cu de­vastarea unei maşini. (Mihai Gavrilă)

×
Subiecte în articol: observator dolj