x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    09 Iun 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Bogdan Baraghin/

Un incendiu de proporţii a izbucnit ieri la prănz pe Şoseaua Vitan - Bărzeşti din Capitală, intr-un hotel in construcţie. Pagubele produse de incendiu la acest hotel, considerat printre cele mai mari din sud-estul Europei, nu sunt incă estimate.

HOTEL IN FLĂCĂRI. Un incendiu de proporţii a izbucnit ieri la prănz pe Şoseaua Vitan - Bărzeşti din Capitală, intr-un hotel in construcţie. Pagubele produse de incendiu la acest hotel, considerat printre cele mai mari din sud-estul Europei, nu sunt incă estimate. Investiţia de circa 30 de milioane de euro este in proprietatea grupului Pro Confort deţinut de fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă.

15:57 - DOLIU
DECES. Actorul Adrian Pintea a decedat ieri la Spitalul Fundeni, unde fusese internat din cauza unor grave probleme de sănătate.
BISTRIŢA. Oficiile poştale au fost luate cu asalt de sute de elevi dornici să işi ridice alocaţiile incă din prima zi.

16:02 - ACORD
TIMIŞOARA. Autorităţile locale şi reprezentanţii Federaţiei asociaţiilor de locatari au semnat un acord prin care asociaţiile de locatari pot renova faţadele blocurilor vechi, fără să mai aştepte autorizaţia de construire de la primărie. Măsurile vin după ce o tănără a murit lovită de o cărămidă.
SĂRĂCIE. Marcajul graniţei dintre Romănia şi Ucraina, in judeţul Suceava, nu se mai cunoaşte, zona fiind invadată de vegetaţia crescută in ultimii zece ani, din cauză că primăriile nu au fonduri pentru intreţinere, a declarat ieri prefectul sucevean, Orest Onofrei.


GALAŢI - Spitale amendate pentru botulism
Conducerile a două spitale din municipiul Galaţi au fost amendate cu căte 200 de lei, ieri, pentru că au raportat tărziu autorităţilor judeţene cazurile suspecte de botulism. "Am decis să amendăm spitalele de Pediatrie şi cel de Boli Infecţioase pentru neraportarea imediată a primului caz in care a existat suspiciunea de botulism", a declarat pentru corespondentul Mediafax Liliana Moise din cadrul ASP Galaţi. (Daniel Mihalaşcu)

REUNIUNE - Apel al PC către pensionari
Partidul Conservator va organiza măine, 10 iunie, ora 11:00, la Romexpo - sala "Nicolae Titulescu" o reuniune care are ca scop sprijinirea iniţiativei legislative a PC privind constituirea fondului de solidaritate socială in favoarea pensionarilor cu venituri reduse. Conservatorii fac apel la toţi pensionarii să fie prezenţi la această reuniune pentru a-şi exprima opiniile şi pentru a semna in favoarea iniţiativei legislative a PC care va fi supusă votului Camerei Deputaţilor marţea viitoare. (G.A.)

DOSARUL "GAZETA" - Ziariştii pot lucra din nou impreună
Magistraţii brăileni au decis ieri că ziariştii cercetaţi in dosarul de şantaj "Gazeta" pot lucra din nou impreună şi işi pot recupera o parte din lucrurile ridicate de poliţişti la percheziţiile de anul trecut, transmite Mediafax. Instanţa brăileană nu a admis insă anularea interdicţiei de a părăsi ţara pentru jurnalişti şi nici măsura deblocării conturilor pentru achitarea salariilor angajaţilor din Trustul Gazeta.

Brăila-Fostul primar Lungu a decedat

Fostul primar al Brăilei, Anton Lungu, a decedat ieri la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, transmite Mediafax. Anton Lungu a fost internat in urmă cu cinci săptămăni la Spitalul de Urgenţă din Brăila şi apoi transferat in Bucureşti. Anton Lungu, 76 de ani, a fost ultimul primsecretar PCR al judeţului Brăila şi a fost ales primar de trei ori in perioada 1994-2004. Lungu va fi inmormăntat astăzi la ora 12:00 la Cimitirul Sf. Constantin din Brăila.



LITORAL - O nouă invazie de alge pe plaje
Cantităţi impresionante de alge au fost aduse de valuri in ultimele două zile pe plajele din sudul litoralului romănesc. Purtătorul de cuvănt al Direcţiei Apelor Dunărea Litoral (DADL), Cătălin Anton, spune că din primele estimări s-au acumulat aproximativ 4.000 de metri cubi de alge pe plajele de la Costineşti la Vama Veche. Pentru remedierea situaţiei au fost convocaţi toţi muncitorii in domeniu din judeţ. Cătălin Anton a mai adăugat că prioritare la curăţat sunt plajele din Costineşti, Eforie Sud sau Olimp. Aceasta e a treia invazie de alge din acest an, după cele din aprilie şi mai. (Emilia Sava)

BLITZ - Şoferii, monitorizaţi de poliţişti civili
Poliţişti civili dotaţi cu staţii şi aparate de fotografiat vor monitoriza, de săptămăna viitoare, şoferii din trafic. Şeful Poliţiei Romăne, chestor principal Dan Valentin Fătuloiu, a lansat ieri la Constanţa conceptul "Blitz" pentru creşterea siguranţei rutiere şi prevenirea accidentelor de circulaţie grave. Astfel, in puncte fixe, in special in curbe periculoase, vor sta poliţişti civili dotaţi cu aparatură specială care vor inregistra şi fotografia şoferii indisciplinaţi. Ei vor transmite prin staţie echipajelor dotate cu radare datele acestora pentru luarea măsurilor legale. (Emilia Sava)

PROGRAM NORMAL - Actele de identitate se ridică şi astăzi
Birourile de Evidenţă a Persoanelor din cadrul sectoarelor 1-6 işi vor desfăşura astăzi activitatea intre orele 08:30 şi 16:00, in vederea eliberării actelor de identitate neridicate şi primirii documentelor necesare pentru preschimbarea celor expirate. Pentru elibe-rarea actului de identitate, la implinirea vărstei de 14 ani, este necesară prezenţa unuia dintre părinţi, actul de identitate al acestuia, certificatul de căsătorie (respectiv hotărărea de divorţ definitivă şi irevocabilă), precum şi actul cu care acesta face dovada domiciliului. (Monica Andrei Capatos)


E-PROFIL - Salvaţi Catedrala "Sfăntul Iosif"!
Ioan Robu, arhiepiscop şi Mitropolit de Bucureşti, face, in emisiunea E-Profil difuzată astăzi de Antena 3, la ora 13:10,
o evaluare a acţiunilor menite să salveze Catedrala romano-catolică "Sfăntul Iosif" din Bucureşti. In aceeaşi emisune, realizatorul Dan Constantin ii intervievează pe Adrian Goleanu, directorul general al ROMAVIA, şi pe Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC.

×
Subiecte în articol: observator