x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    15 Iun 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

PARADA COLEGIULUI "VIANU". Absolvenţii din acest an ai clasei a XII-a de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti au ales să celebreze intr-un mod inedit terminarea cursurilor. Costumaţi in piraţi, in hipioţi sau in cadăne, iar alţii vopsiţi pe faţă, deja foştii elevi au participat la o paradă in zona Pieţei Victoriei.


12:39 - NEATENTIE
MARAMUREŞ. Trei persoane au fost rănite intr-un accident de circulaţie produs din cauza unei şoferiţe care avea permis de patru zile.
GIURGIU. O fabrică de mobilă a fost distrusă de un incendiu, pentru stingerea acestuia intervenind pompieri din Giurgiu şi din Ilfov.

12:44 - ANTICORUPTIE
BUCUREŞTI. Un ofiţer de la Poliţia Rutieră, prins in flagrant in timp ce primea mită de la un bărbat in schimbul rezolvării favorabile a dosarului in care era cercetat pentru infracţiuni rutiere, a fost reţinut de DNA, urmănd să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
CONSTANŢA. Prima serie de peste 600 de poliţişti, din cei 1.800 (poliţişti de circulaţie şi jandarmi) care vor fi detaşaţi pe litoral in perioada sezonului estival, pentru a asigura liniştea şi ordinea publică, a sosit ieri la Constanţa. Poliţiştii sunt detaşaţi de la alte inspectorate din ţară.


PLOAIE TORENŢIALĂ
- Inundaţii şi victime in Capitală
Ca la fiecare ploaie mai puternică, canalul colector principal al Capitalei intră sub presiune şi nu mai face faţă, după cum spun reprezentanţii Apa Nova. Aşa se face că şi aseară au fost indundate zeci de străzi din Bucureşti. Cele mai afectate zone au fost cartierul Giuleşti, Tineretului, căteva străzi din Sectorul 5, in apropiere de Piaţa Coşbuc, dar şi zona de lăngă staţia de metrou Mihai Bravu. Apa a depăşit o jumătate de metru, iar circulaţia maşinilor şi a tramvaielor a fost blocată in zonele menţionate. Zeci de locuinţe au rămas fără curent electric. Din primele informaţii, un bărbat a murit după ce un copac s-a prăbuşit peste el, iar o altă femeie a fost electrocutată cănd incerca să coboare din maşină, dar a scăpat cu viaţă. Apa Nova şi ADP-urile de sector şi-au scos toate echipajele in teren, dar ca intotdeauna, potrivit autorităţilor, situaţia revine la normal numai după ce se opreşte ploaia.

PLANURI - Tăriceanu visează Olimpiadă la Sinaia Premierul Călin Popescu Tăriceanu a fost prezent
ieri la Sinaia, acolo unde a participat la inaugurarea lucrărilor la telegondola ce va lega staţiunea prahoveană de Cota 1.400. Şeful Guvernului a afirmat că nu ar fi exclus ca in 2022 să se organizeze pe Valea Prahovei Jocurile Olimpice de Iarnă. Ideea lui Tăriceanu a fost susţinută din diplomaţie şi de preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Romăn, Octavian Morariu, care a afirmat că Romănia este o ţară cu potenţial.

DECIZIE - Tudor Sişu ar putea fi eliberat Tribunalul Bucureşti a decis ieri ca interpretul Tudor Sişu şi alţi trei membri ai grupării de traficanţi de droguri din care este acuzat că face parte să fie judecaţi in stare de libertate. Celelalte 12 persoane din grup au fost eliberate din arest in luna aprilie. Parchetul va ataca decizia instanţei la Curtea de Apel Bucureşti, astfel că Sişu şi ceilalţi trei vor rămăne in continuare după gratii, pănă la decizia definitivă a instanţei. Procurorii DIICOT i-au acuzat pe cei 16 că intr-un an au distribuit in Bucureşti aproximativ 40 de kilograme de heroină.

ANCHETĂ - Procurorii DNA, la Curtea de Conturi
Procurorii anticorupţie au ridicat ieri mai multe documente de la Curtea de Conturi şi de la Ministerul Sănătăţii, in cadrul anchetei privind o licitaţie organizată in 2002 pentru achiziţionarea de contraceptive supra-evaluate, informează Mediafax. In acest caz, statul romăn ar fi fost prejudiciat cu suma de 660.000 de lei. Ancheta il vizează pe actualul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Remus Baciu, care la vremea respectivă era consilierul personal al fostului ministru al Sănătăţii Daniela Bartoş.

ONOARE - CSM, gazdă a unui eveniment deosebit
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va fi in anul 2009 gazda Adunării Generale a Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare (RECJ). Hotărărea a fost adoptată la Bruxelles in cadrul celei de-a V-a adunări a acestor consilii, la care au participat şi membri ai magistraţilor romăni. Onoarea a fost acordată Consiliului romăn ca o recunoaştere a activităţii sale atăt din perioada in care CSM a avut statut de membru observator, căt şi ca urmare a prestaţiei din timpul reuniunii ţinute la Bruxelles in perioada 6-8 iunie a.c. (V. Fotache)


CONDOLEANŢE - Zborul unui inger, frănt in Italia
Toni avea 4 ani. In noiembrie 2004 fusese diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică. Părinţii l-au dus la o clinică din Italia, pentru transplant. Boala a fost mai tare decăt băieţelul, care se lupta cu ea de doi ani şi jumătate. La 2 iunie 2007, la ora 4:00, Antoni Sabin Calotă a murit in Italia, acolo unde părinţii credeau că el va fi vindecat. Va fi adus in ţară in această seară, iar duminică, 17 iunie 2007, va fi inmormăntat la cimitirul din comuna Roşu - Militari, Bucureşti. Dumnezeu să-l odihnească!

×
Subiecte în articol: observator