x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    16 Iun 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: ISABELA PAULESCU/

O tartă cu căpşuni lungă de 31 de metri a fost preparată ieri in centrul Sibiului, iar banii obţinuţi din vănzarea ei vor fi donaţi unei fundaţii care se ocupă de copiii cu dizabilităţi.

RECORD GASTRONOMIC. O tartă cu căpşuni lungă de 31 de metri a fost preparată ieri in centrul Sibiului, iar banii obţinuţi din vănzarea ei vor fi donaţi unei fundaţii care se ocupă de copiii cu dizabilităţi. La "proiect" au lucrat 30 de cofetari sibieni şi s-au folosit 200 de kilograme de căpşuni şi 150 de kilograme de făină. Prepararea imensei prăjituri a durat mai bine de trei ore. (Mediafax)


17:14 - PREMIU
LOTO. Loteria Romănă a anunţat că pune la bătaie 2 milioane de euro la categoria I
a extragerii 6/49 de măine.
JUDECATĂ. Comisarul Gărzii de Mediu Doru Dima a fost trimis in judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

17:19 - VICTIME
INEC. Un adolescent in vărstă de 16 ani din Constanţa, dispărut in urmă cu trei zile, a fost găsit inecat in mare. Corpul său a fost descoperit de scafandri la aproximativ 100 de metri de mal, in dreptul Hotelului Parc din Mamaia. Potrivit poliţiştilor, tănărul nu avea urme de violenţă pe corp.
INCENDIU. 61 de persoane din Cămpia Turzii, printre care şi copii, au rămas fără adăpost după ce blocul in care locuiau a fost afectat de un puternic incendiu. Acoperişul şi o parte din clădire au fost distruse de flăcări.
Din primele cercetări reiese că incendiul a fost declanşat de un scurtcircuit.


Castelul Peleş - Retrocedare contestată

Prinţul Paul de Romănia a declarat ieri la Alba-Iulia că protocolul prin care domeniul Peleş a fost retrocedat fostului suveran al Romăniei, regele Mihai I, e ilegal şi suspendat printr-o cerere introdusă in instanţă de avocaţii săi. Deşi autorităţile romăne şi ministrul Culturii i-au promis că va fi chemat la negocierile pentru retrocedarea domeniului Peleş, el nu a fost anunţat cănd s-au purtat discuţiile şi a introdus prin avocaţii săi o acţiune in instanţă impotriva MCC şi Prefecturii Prahova, prin care contestă protocolul de retrocedare. (R.P.)

ANTENA 3 - Zboruri ieftine la E-Profil
De ce au mare succes companiile aeriene low-cost? Răspunsul il aflăm din interviul difuzat astăzi, de la ora 13:10, la Antena 3, cu Gheorghe Răcaru, directorul general al Blue Air. Dan Constantin, realizatorul emisiunii
E-Profil, ii mai are invitaţi pe Doru Boştină, liderul avocaţilor de business, şi pe Stere Farmache, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.


Valoare - Vioara lui Voicu, clasificată ca tezaur

Vioara in valoare de circa 1,5 milioane de dolari, Stradivarius Elder, predată in luna martie Ministerului Culturii şi Cultelor de către familia Voicu, a fost clasată ieri in categoria "tezaur" a patrimoniului cultural naţional, prin decizia Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor. Potrivit preşedintelui Comisiei, Ionel Căndea, patrimoniul cultural naţional este impărţit, conform legislaţiei in vigoare, in două categorii: "tezaur", unde se regăsesc obiectele cu cea mai importantă semnificaţie pentru umanitate, şi "fond", unde se regăsesc alte bunuri de o valoare deosebită. (R.P.)


PARLAMENT - PC solicită sesiune extraordinară
Grupurile parlamentare ale Partidului Conservator vor depune luni, la conducerile Camerei Deputaţilor şi Senatului, o solicitare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare in vederea discutării legii privind introducerea votului uninominal. Potrivit unui comunicat de presă, conservatorii au luat această decizie după ce au constatat că celelalte partide politice nu doresc cu adevărat adoptarea acestui sistem de vot. PC a depus un proiect de lege privind introducerea votului uninominal incă din 2005.


PROGRAM - Aerobic pentru copiii grăsuţi

Părinţii care au copii cu tendinţe de ingrăşare ii pot aduce pe cei mici la o sesiune de antrenamente speciale ce are loc azi, incepănd cu ora 13:30, la Clubul Geness din Bucureşti (Strada Izvor nr. 78). Copiii vor face exerciţii de aerobic pentru mobilitate şi pentru slăbire. Iniţiatorul acestui program este sportivul Costin Bucura, medaliat la mai multe concursuri internaţionale de fitness şi karate. Sportivul va face antrenamente gratuite şi cu mai mulţi copii dintr-un centru de plasament bucureştean. (L.F.)


MOBILIZARE - Evadat de la Jilava prins după patru ore

Un deţinut din Penitenciarul Jilava care muncea intr-un punct de lucru chiar la Ministerul Justiţiei a reuşit să evadeze ieri-dimineaţă, dar a fost prins după circa patru ore. Costel Culea i-a pus pe jar pe poliţiştii de la mai multe secţii din Capitală. In jurul orei 14:00 a fost capturat şi dus la sediul Secţiei 19 Poliţie. Deţinutul, care avea de ispăşit o pedeapsă de trei ani şi şase luni pentru furt, fusese incarcerat la Jilava in martie 2006. Ministerul Justiţiei a cerut Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să verifice condiţiile in care a reuşit bărbatul să evadeze. (Mara Răducanu)


Sancţiune - O lună, Astra nu vinde RCA

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a interzis companiei Astra să văndă poliţe de răspundere civilă auto (RCA), timp de 30 de zile, deoarece asigurătorul a ofertat la o licitaţie tarife mai mici decăt cele notificate şi avizate de instituţie. Astra are obligaţia de a transmite măsura către brokerii şi agenţii de asigurare cu care are incheiate contracte de intermediere. Dan Adamescu controlează 73% din Astra prin holdingul Nova Trade, iar grupul austriac Uniqa Group controlează 27% din titluri.

Neglijenţă - Prinsă cu capul intre uşile metroului

O femeie a fost prinsă ieri cu capul intre uşile metroului, in staţia de la Piaţa Gorjului, din cauza faptului că mecanicul a dispus o comandă greşită. Odată manevra executată, intr-o fracţiune de secundă uşile s-au deschis in staţie, după care s-au inchis imediat. Ilinca Marielena a stat aproape două minute cu capul intre uşi, incăt la un moment dat a simţit că leşină, nemaiputănd respira. (M.R.)

×
Subiecte în articol: observator