x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    02 Iul 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Dan Marinescu/

Ultima zi a primei ediţii i-a adus in faţa spectatorilor prezenţi pe Wu-Tang Clan, Alice Cooper şi Marilyn Manson.




B’Estival. Ultima zi a primei ediţii i-a adus in faţa spectatorilor prezenţi pe Wu-Tang Clan, Alice Cooper şi Marilyn Manson. Au fost şi recitaluri susţinute de Chicks on Speed, Zdob şi Zdub şi OCS. La capitolul succese, organizatorii susţin că, cu B’estival, s-a demonstrat că pot exista şi in Romănia festivaluri de talie europeană.

9:48 - AGLOMERAŢIE

FOCŞANI. O tănără de 13 ani dintr-o comună vrănceană a decedat după ce a traversat neasigurăndu-se Drumului European E 85.
LITORAL AGLOMERAT. Numărul total al turiştilor aflaţi pe litoralul romănesc a fost de peste 45.000. Cei mai mulţi turişti erau in Mamaia.


9:53 - SCUMPIRE
TIMIŞ. Peste trei hectare de grău şi două hectare de pădure situate pe raza comunei Beregsău Mare au fost distruse din cauza unui incendiu provocat de o ţigară aruncată din tren. Şansele ca autorul să fie identificat sunt minime.
ŢIGĂRI MAI SCUMPE. Preţul unui pachet de ţigări s-a scumpit, in medie, cu 0,2-0,3 lei, in urma majorării accizei. Acciza totală pentru ţigarete va fi compusă din acciza specifică, de 20,89 euro/1.000 de ţigarete, plus 27% aplicat la preţul maxim de vănzare cu amănuntul.


REPARAŢII - Străzi fără curent electric
Lucrările de revizii sau reparaţii efectuate de SC Electrica Sud vor determina astăzi, intre orele 12:00 şi 13:00, intreruperea curentului electric pe străzile Popa Nan, Cezar Bolliac, Eftimie Murgu, Pictor Lucian, Măntuleasa, Plantelor, Dimitrie Racoviţă, Alexandru Romano şi Moise Nicoară - blocurile A3 şi D3. Electricitatea va mai fi intreruptă astăzi, intre orele 09:00 şi 16:00, in localitatea Brăneşti, zona DN 3 şi pe străzile I.C. Brătianu, Petre Ionel, N. Bălcescu, Unirii şi străzile adiacente.


RESTRICŢII - Alte artere ale Capitalei inchise
Incepănd de azi, circulaţia in zona Ştefan cel Mare şi Iancu de Hunedoara va fi restricţionată timp de jumătate de an, iar Pasajul Obor va fi inchis parţial traficului, din cauza lucrărilor de modernizare a străzii şi inlocuire a liniei de tramvai. Astfel, pe Şoseaua Ştefan cel Mare şi pe Bulevardul Iancu de Hunedoara traficul rutier general se va desfăşura doar pe o singură bandă de circulaţie. De asemenea, circulaţia tramvaielor pe aceste artere va fi inchisă pe durata lucrărilor.


CONSTANŢA - Işi viola fiica de trei ani
Un bărbat acuzat că şi-ar fi violat timp de trei ani fata in vărstă de 15 ani şi că ar fi incercat să intreţină relaţii intime cu cealaltă fiică in vărstă de 13 ani a fost arestat ieri de magistraţii constănţeni. Violurile repetate au ieşit la iveală cănd fata a fugit la o mătuşă, căreia i-a spus ce s-a intămplat.


ESTIVAL - Noi scumpiri pe litoralul romănesc
Inceputul lunii iulie a adus o nouă creştere de preţuri pe litoralul romănesc. Locurile de cazare se vor scumpi cu pănă la 20%. Preţul unei camere duble la un hotel de două stele va fi cuprins astfel intre 130 şi 150 de lei pentru o noapte, iar cel al unei camere la un hotel de trei stele va ajunge pănă la 250 de lei pe noapte. Cei care doresc să stea intr-un hotel de patru stele vor plăti intre 290 şi 320 de lei pe noapte pentru o cameră dublă, iar la un hotel de cinci stele, inchirierea unei camere poate ajunge pănă la 400 de lei pe noapte.


ILFOV - Patru morţi şi doi răniţi in accident
Patru persoane au decedat şi alte două au fost rănite intr-un accident produs ieri intre localităţile Brăneşti şi Fundulea, din judeţul Ilfov. Din primele investigaţii, cauza probabilă a accidentului ar fi oboseala la volan. Potrivit martorilor, conducătorul autovehiculului ar fi aţipit, a intrat pe contrasens, a incercat să redreseze maşina, insă a lovit copacul. Cei aflaţi in autoturism se intorceau de pe litoral. Cei trei răniţi au fost de urgenţă transportaţi la spital. Printre cei decedaţi se află un copil cu vărsta cuprinsă intre 12 şi 13 ani.


DOLJ - Călcat de tractorul lăngă care dormea
Florin Ionuţ Enea, in vărstă de 14 ani, din comuna doljeană Valea Stanciului, a murit sămbătă seară, după ce a fost călcat de un tractor la roata căruia s-a aşezat pentru a se odihni, adăpostindu-se de căldură. Băiatul plecase dis-de-dimineaţă impreună cu tatăl său să străngă rapiţa de pe cămp. Valentin Popa, şoferul vehiculului, nu l-a văzut pe băiat şi a plecat călcăndu-l cu roata dreaptă din spate. Pe numele acestuia a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii din culpă. Poliţiştii continuă cercetările in acest caz.


BUCUREŞTI - Jose Carreras, in Romănia
Celebrul tenor Jose Carreras soseşte azi la Bucureşti, insoţit de nepotul său David Gimenez, pentru a susţine marţi, la Palatul Parlamentului, concertul din cadrul galei caritabile Charity Dinner. Carreras va fi cazat la Hotel Marriott in apartamentul prezidenţial. Artistul a cerut ca in timpul concertului spectatorii să nu fumeze, să nu mănănce, să nu se ridice de pe scaun. Preţul pentru o masă la Charity Dinner este de circa 5.000 de euro, iar al unui bilet individual, 500 de euro, fondurile strănse fiind destinate copiilor bolnavi, bătrănilor din azile şi oamenilor fără adăpost.


ZIUA MAGISTRATULUI - Foşti procurori serbaţi la Parchet
Pentru prima dată ieri, de Ziua Magistratului, au fost sărbătoriţi şi procurorii pensionari. Toţi anchetatorii care şi-au incheiat activitatea incepănd cu 1 iulie 2006 au fost invitaţi la Parchet, unde, procurorul general, Laura Codruţa Kovesi (foto), le-a mulţumit şi le-a inmănat "instrumentul" cu care să critice ori să laude activitatea celor care au rămas in sistemul judiciar: o trusă de scris. (Violeta Fotache)

×
Subiecte în articol: observator