x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    05 Iul 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: GINA STEFAN/

Un tănăr de 25 de ani din judeţul Harghita a scăpat nevătămat dintr-un accident, deşi maşina in care se afla a fost lovită de un tren, fiind distrusă in proporţie de aproape 70%.

A AVUT ZILE. Un tănăr de 25 de ani din judeţul Harghita a scăpat nevătămat dintr-un accident, deşi maşina in care se afla a fost lovită de un tren, fiind distrusă in proporţie de aproape 70%. Accidentul s-a petrecut la o trecere la nivel cu calea ferată in apropiere de Miercurea Ciuc, iar autovehiculul a fost tărăt circa 300 metri. Mecanicul trenului a spus că a văzut maşina staţionănd inainte de calea ferată, de la circa o sută de metri, şi că nu şi-a putut imagina că şoferul se va incumeta să treacă linia.


15:27 - AREST
IAŞI. Tatăl copiilor din comuna ieşeană Miroslava care este acuzat că ii ţinea pe micuţi legaţi in lanţuri a fost arestat pentru 29 de zile.
BRAŞOV. Autorităţile locale au demarat o campanie impotriva cerşetoriei, indemnănd oamenii să nu mai incurajeze acest fenomen.


15:32 - SURPARE
SATU-MARE. O sinagogă de pe o stradă din centrul vechi al oraşului, aflată intr-o stare avansată de degradare, s-a prăbuşit din senin. O maşină din apropiere a fost avariată, dar bărbatul care era in ea a scăpat cu răni uşoare. Sinagoga era veche de aproximativ o sută de ani.
INFRACŢIUNI ECONOMICE. Patru oameni de afaceri au fost trimişi in judecată de procurorii Parchetului de pe lăngă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, pentru diverse infracţiuni de natură economică, cum ar fi evaziuni fiscale sau inşelăciuni. Prejudiciul creat se ridică la peste 576.000 de lei.

UNEDOARA - Bebeluş abandonat in oraşul Brad
O fetiţă in vărstă de aproximativ patru-cinci luni a fost abandonată intr-o zonă mărginaşă a municipiului Brad. Bebeluşul a fost găsit de o persoană care a anunţat Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Brad. Copilul a fost internat in spital, iar poliţia face cercetări pentru identificarea familiei naturale a bebeluşului. (Monalise Hihn)


AMBASADA SUA - In memoriam Teo Peter la 4 Iulie
Ieri, 4 iulie, in faţa Ambasadei SUA la Bucureşti nu au fost artificii pentru sărbătorirea Zilei Statelor Unite ale Americii. Radio Total a declarat ziua de 4 iulie ca fiind ziua Compact şi a ales să-l omagieze pe Teo Peter dansănd in faţa ambasadei SUA pe muzica trupei. Incepănd cu ora 12:00, preţ de 15 minute, echipa radioului a adus un omagiu lui Teo Peter in paşi de dans. Iar Bogdan Popescu a fost cel care a inmănat cadoul către Ambasadorul SUA... un CD Compact - "In memoriam!". (Raluca Grinţescu)

DECIZIE - Cazul Loteria se intoarce la instanţă

Procesul Loteria, in care fostul vicepremier George Copos este judecat pentru că ar fi prejudiciat statul cu un milion de euro va fi reluat după cinci luni de suspendare. Curtea Constituţională a respins excepţia invocată de avocaţi cu privire la un articol de lege care stabileşte competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie. (M.P)

Nou val de furtuni  in ţară

Mai multe localităţi din judeţele Mureş şi Maramureş au fost afectate ieri seară de un nou val de furtuni. Văntul puternic a provocat intreruperea curentului electric pe căteva străzi din localitatea Moreşti şi a smuls mai mulţi copaci in oraşul Tărgu-Mureş, care au spart geamurile cătorva autoturisme şi apartamente. De asemenea turla de zece metri inălţime a unei biserici din lemn, aflată in construcţie in oraşul Vişeu de Sus, a fost doborătă de vănt şi distrusă in totalitate.

DOLJ - Accident rutier cu cinci victime
Două persoane au murit şi alte trei au fost rănite ieri pe drumul european 70 Craiova - Severin, după ce o maşină de teren a intrat frontal intr-un autoturism Dacia care a ieşit dintr-o benzinărie fără să se asigure. In urma impactului, o altă maşină aflată in trafic a fost avariată de la părţile componente care s-au desprins din Dacie. (M.G.)


SERVICII PUBLICE - "E o catastrofă" la Direcţia Permise

Premierul Tăriceanu a anunţat ieri că Guvernul a luat unele măsuri pentru eficientizarea sistemului de servicii publice. Astfel, programul de lucru cu cetăţenii va fi extins, dacă cererile acestora nu pot fi rezolvate in timpul orarului normal, iar la ghişee vor fi amplasate anunţuri privind reducerea termenelor de eliberare a unor documente precum paşaportul şi permisele auto. Tăriceanu a amintit că numerele de inmatriculare auto sunt eliberate in două ore, iar permisele de conducere noi in 24 de ore. Doar in Capitală, potrivit premierului, este "o catastrofă". (M. R.)



POEZIE - Vagabonzi pe plaiul mioritic
Poetul Adrian Păunescu şi-a lansat volumul de versuri "Vagabonzi pe plaiul mioritic", a zecea carte din ciclul "Zi de zi". Majoritatea poeziilor au fost scrise in toamna lui 2004, an in care "drama de viaţă s-a intălnit cu o anumită disperare de a-mi scrie toate experienţele. Eram atunci nu pesimist, ci foarte trist. E ca un testament", conchide poetul. "Asta ni-i porecla potrivită/ O purtăm la bine şi la greu:/ Vagabonzi pe plaiul mioritic,/ Cei mai trişti orfani de Dumnezeu", sună ultima strofă din poem. (C.D.)


OPERAŢIUNE - Traficanţi de persoane arestaţi
O grupare de crimă organizată formată din 35 de persoane care se ocupau cu traficul de persoane dinspre estul spre vestul Europei a fost anihilată in urma unei acţiuni comune a poliţiştilor maghiari şi romăni. Traficanţii işi racolau clienţii mai ales din Ucraina şi Moldova, ii treceau fraudulos in Ungaria şi ii călăuzeau pănă in Italia şi Franţa. "Tariful" era de aproape 3.000 de euro pentru fiecare persoană transportată. Şase traficanţi au fost deja arestaţi. (Mara Răducanu)


VRANCEA - Primar acuzat de fals şi abuz
Primarul comunei vrăncene Mera, Gheorghe Săraru (foto), a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat de abuz, fals şi sustragere de inscrisuri oficiale. Edilul este cercetat in mai multe dosare penale legate de retrocedări de păduri, transmite Mediafax. Săptămăna trecută, mai multe echipaje de Poliţie au făcut percheziţii şi au ridicat documente de la locuinţele lui Săraru şi de la Primărie. Soţia acuzatului susţine că dosarele care il vizează pe acesta nu sunt decăt răzbunări politice şi vendete ale unor afacerişti portocalii din Vrancea. Primarul a fost prezentat ieri instanţei cu propunere de arestare preventivă, dar magistraţii au decis eliberarea lui Săraru.

×
Subiecte în articol: observator