x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    25 Iul 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: DAN PAIC/


Doi pui de tigru siberian şi doi pui de leu sunt cei mai noi "locatari" ai Parcului Zoo din Pădurea Gărboavele.

GALAŢI. Doi pui de tigru siberian şi doi pui de leu sunt cei mai noi "locatari" ai Parcului Zoo din Pădurea Gărboavele. "Este un adevărat miracol ceea ce se petrece la Grădina Zoologică. Am anunţat ceva mai tărziu naşterea puilor de tigru siberian pentru că nu aveam certitudinea că vor supravieţui după naştere", a declarat şeful Secţiei Zoo din Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Liliana Stancu.


14:31 - INEDIT
BRAŞOV. In Piaţa Sfatului a fost instalat un automat care furnizează hrană pentru porumbei. Columbofilii pot cumpăra un pachet cu 1,5 lei.
GALAŢI. O explozie, urmată de un incendiu, s-a produs la o fabrică de uşi. O singură persoană a fost rănită uşor. (D.M.)


14:36 - JUSTIŢIE
"JAFUL SECOLULUI". Petre Nica, singurul inculpat care se află incă in arest in dosarul "Furtul secolului", ar putea fi pus in libertate, după ce Tribunalul Bucureşti a revocat mandatul de arestare preventivă emis pe numele său. Nica rămăne in arest pănă la judecarea recursului la Curtea de Apel.
COPIL ABANDONAT. O tănără de 16 ani din judeţul Bacău şi-a abandonat bebeluşul de numai nouă luni pe o uliţă din localitatea vasluiană Puieşti. Micuţul a fost găsit de o bătrănă şi apoi preluat de asistenţi sociali. Poliţiştii au stabilit că mama nu este căsătorită, dar mai are un copil de doi ani.


MARAMUREŞ - Un tănăr a murit in maşina furată
Un adolescent de 17 ani din Borşa a murit după ce a furat maşina patronului său, pentru o plimbare, şi a intrat cu ea intr-un gard din beton, informează Mediafax. In accidentul rutier care s-a petrecut luni noapte pe o stradă din oraşul maramureşan a mai fost rănit şi un prieten al tănărului. Accidentul s-a produs din cauza vitezei şi a lipsei de experienţă la volan. (V.D.)


DROGURI - Gerald Gorduna, trimis in Germania
Curtea de Apel Bucureşti a hotărăt ieri predarea omului de afaceri Gerald Gorduna către autorităţile germane, care il acuză pe acesta de trafic de stupefiante. Organizatorul jocului de intrajutorare Gerald a fost arestat preventiv in Bucureşti la data de 5 iulie, in baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din localitatea germană Cotbus. Sentinţa de ieri poate fi atacată cu recurs. (M.P.)


"MATEI BALŞ" - Alte şapte cazuri de meningită
La Institutul de boli infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti au fost transportate in ultimele 24 de ore alte şapte cazuri de meningită, anunţă prof. dr Adrian Streinu Cercel, directorul ştiinţific al institutului. Săptămăna trecută, Ministerul Sănătăţii anunţa că sunt 154 de persoane suspecte de meningită. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Prahova, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov şi in Bucureşti. (Magda Marincovici)


TRAGEDIE - Inmormăntări la Valea Lungă
Sute de localnici din satul dămboviţean Gorgota, comuna Valea Lungă, i-au condus pe ultimul drum pe cei opt oameni care şi-au pierdut viaţa intr-un accident rutier duminică, in timp ce veneau de la o nuntă. La slujba de ieri au fost prezenţi şi căţiva supravieţuitori ai accidentului. In acest caz, anchetatorii au deschis dosar penal pe numele şoferului, decedat şi el in accident, după ce autocarul pe care il conducea a fost lovit de un tren. Pe lăngă cei opt morţi, alte 25 de persoane au fost rănite.


Bucureşti - In plin cod roşu, şi-a dat foc la casă
Un incendiu a izbucnit aseară, la o casă din spatele magazinului Cocor din Bucureşti, după ce o persoană care locuieşte la parterul imobilului şi-a incendiat locuinţa, flăcările intinzăndu-se pănă la acoperiş. Incendiul a fost anunţat in jurul orei 20:30, la numărul unic de urgenţă 112. La faţa locului au fost trimise cinci autospeciale cu apă şi cu spumă şi o autospecială pentru descarcerare. Ulterior, din cauza focului puternic, au mai fost trimise şi alte maşini care au luptat cu flăcările pănă tărziu.




RECHIZITORIU - Director de bancă acuzat de fraudă
Directorul unei sucursale din Bucureşti a BCR şi doi membri ai Comitetului director au fost trimişi ieri in judecată de procurorii DNA pentru fraudarea băncii cu 3 milioane de euro. Ileana Keita, Andrada Christian şi Claudia Ungureanu Maier sunt acuzate de abuz in serviciu, pentru că in perioada august 2002 - iunie 2003 ar fi acordat ilegal credite la cinci firme din Bucureşti. Şi administratorii firmelor beneficiare vor fi judecaţi pentru folosirea cu rea credinţă a creditelor. (M. Pasă Petru)


CONSTANŢA - Aterizări de urgenţă pe Kogălniceanu

Două avioane militare americane de tip C-130 E au aterizat forţat pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu ieri după-amiază, la un interval scurt de timp, din cauza unor probleme tehnice. Ofiţerii americani care se află in zonă pentru un exerciţiu aerian la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu au spus că aparatele de zbor vor fi verificate. Ei consideră problema semnalată la sistemele hidraulice ca fiind una minoră, avănd in vedere că aeronavele sunt construite in anii ’60. (Emilia Sava)

×
Subiecte în articol: observator bucuresti