x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    27 Iul 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Nava Histria Gida a fost botezată ieri la Şantierul Naval Constanţa.

CONSTANŢA. Nava Histria Gida a fost botezată ieri la Şantierul Naval Constanţa. "Naşa" a fost Elena Sandu, soţia preşedintelui federaţiei Romăne de Fotbal, Mircea Sandu. "Histria Giada" are capacitatea de 41.000 tdw (tone dead weight) şi face parte dintr-o serie de zece tancuri de produse petroliere şi chimice construite in şantierul constănţean. (Emilia Sava)

11:01 - INTERDICŢIE
Ajutor.
Municipiul Sfăntu Gheorghe sprijină cu un transport de apă minerală localnicii din oraşul doljean Bechet.
SCĂLDATUL INTERZIS. Turiştii aflaţi ieri pe litoralul romănesc nu au avut voie să intre in apă din cauza unei furtuni pe Marea Neagră.


11:06 - AUTOSTRADA
DĂMBOVIŢA
. Un incendiu a izbucnit ieri la kilometrul 79, in apropiere de Autostrada Bucureşti - Piteşti, pănă la intervenţia pompierilor arzănd zece hectare de mirişte. Focul s-a produs la limita dintre Morteni şi Petreşti şi a fost stins de două echipaje a detaşamentului de pompieri din Găeşti.
MĂSURĂ. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romănia (CNADNR) a ridicat ieri restricţiile de circulaţie impuse vehiculelor de peste 7,5 tone pe drumurle naţionale. Măsura survine scăderii temperaturilor sub cele din ultimele zile şi dispariţiei condiţiilor de caniculă.


ARGEŞ - Microbuz răsturnat la Lunca Corbului
Un pasager al unui microbuz a murit, iar alţi opt au fost răniţi, după ce maşina s-a răsturnat joi după-amiază pe marginea Drumului Naţional 65, in localitatea argeşeană Lunca Corbului. Microbuzul transporta 17 persoane, de la Bucureşti la Craiova. Circulaţia rutieră nu a fost intreruptă. (E.C.)


Sondaj - Bucureştiul, o capitală nepopulară
Atena, Bucureştiul şi Londra sunt cele mai nepopulare capitale din Uniunea Europeană, in opinia locuitorilor lor, se arată intr-un sondaj citat de Reuters. Nemulţumirile sunt legate de poluarea ae-rului, a spaţiilor verzi şi a parcurilor. La acestea se mai adaugă reproşurile referitoare la transporturile publice şi lipsa spaţiilor verzi, iar aproape toţi cei intervievaţi au declarat că este foarte greu să găsească locuri de muncă satisfăcătoare. Aceştia se plăng şi de serviciile medicale şi de modul in care sunt cheltuite fondurile publice.



VALEA CERNEI - Incendiu in Parcul Naţional Domogled
Un nou incendiu a izbucnit miercuri seara in Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei, flăcările manifestăndu-se la o altitudine de 800 de metri, iar intervenţia pompierilor este foarte dificilă din cauza văntului puternic, transmite Mediafax. Incendiul a cuprins versantul estic al Masivului Domogled. Parcul Naţional Domogled a mai fost afectat de un incendiu puternic şi la inceputul lunii mai, cănd au ars peste 17 hectare de litieră şi pădure de pin negru. (D.S.)


GALAŢI - Regulă in Palatul de Justiţie
Gălăţenii nu mai au voie să poarte pantaloni scurţi, şlapi sau adidaşi in Palatul de Justiţie, clădire in care se află Judecătoria şi Curtea de Apel, un afiş care atrage atenţia asupra vestimentaţiei fiind postat in faţa fiecărei săli de judecată. Astfel, doamnele sunt sfătuite să poarte un taior, iar domnii un costum adecvat. Regulile afişate sunt de cele mai multe ori ignorate, atăt de cei care vin la tribunal in calitate de martori, invinuiţi sau părăţi, căt şi de unii avocaţi. (Daniel Mihalaşcu)


DEVA - Sticlă de suc, cu impuşcături
Un poliţist a tras in noaptea de miercuri spre joi şase focuri de armă in plan vertical pentru a opri un hoţ care furase, alături de altul, căteva bidoane cu suc, transmite Mediafax. "Unul dintre cei doi, care s-a dovedit că furase bidoanele de la un chioşc, a simulat că ii este rău, apoi a fugit. Poliţistul l-a somat verbal să se oprească, apoi a executat şase focuri de armă, in plan vertical, iar suspectul s-a oprit", a declarat subcomisarul Magda Popa de la cabinetul şefului IJP Hunedoara. (M.H.)


TIMIŞ - Canabis cultivat in podul unei case
Poliţiştii timişoreni au prins doi tineri care cultivau canabis in podul unei case din oraş. Cei doi au procurat seminţele din Olanda şi, pentru a asigura dezvoltarea rapidă a plantelor şi obţinerea unei producţii corespunzătoare de canabis, au achiziţionat instalaţii pentru asigurarea luminii, umidităţii şi temperaturii optime. Comercializarea către consumatori a canabisului obţinut din cele două cicluri de producţie le-ar fi adus tinerilor un profit de aproximativ 6.500 de euro. (Magda Colgiu)


Loto 6/49 - Potul depăşeşte cinci milioane de euro
Premiul la categoria I a ultimei trageri din seria Specialelor Loto 6/49 ale Verii, care va avea loc duminică, va fi de peste 5,2 milioane de euro, a informat Loteria Romănă. Pentru fiecare din cele cinci trageri speciale Loto 6/49 din iulie, Loteria a suplimentat fondul de căştiguri al categoriei I cu 500.000 de lei. Pentru ultima tragere specială Loto 6/49 din aceasta serie este estimat un fond de căştiguri la categoria I in valoare de peste 5,2 milioane euro.


JURNALIŞTII RĂPIŢI - Se cer martori noi in cazul Munaf
Avocaţii jurnalistului Ovidiu Ohanesian au cerut ieri instanţei care il judecă pe Mohammad Munaf pentru terorism să admită ca probă audierea sirianului Omar Hayssam. Un alt martor propus este şi ambasadorul romăn la Bagdad, Mihai Stuparu. Omar a fugit din ţară după ce a fost eliberat, pe motive de sănătate, din arestul preventiv. Deşi urmărit internaţional şi condamnat la 20 de ani de inchisoare, Omar a luat legătura cu mass-media din Romănia şi a susţinut că se află undeva in Libia. (M.P.P.)

×
Subiecte în articol: observator