x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    30 Iul 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Ovidiu Dumitru Matiu/

A 10-a ediţie a Festivalului Internaţional Moto Crazy Bike Party s-a incheiat ieri la Sibiu.

MOTO CRAZY BIKE PARTY. A 10-a ediţie a Festivalului Internaţional Moto Crazy Bike Party s-a incheiat ieri la Sibiu. Festivalul, care s-a desfăşurat in Pădurea Dumbrava, in perioada 27-29 iulie, a reunit peste 4.000 de bikeri din ţară, dar şi din străinătate.


14:09 - SECETĂ
VRANCEA.
Numărul localităţilor in care au fost introduse restricţii la furnizarea apei in sistem centralizat a crescut de la 17 la 19.
BUCUREŞTI.
Un tănăr de 22 ani care conducea un scuter a fost ieri grav rănit intr-un accident, cauzat de lipsa de experienţă şi de neatenţie.

14:14 - DRUMURI BLOCATE
A1. Traficul rutier pe Autostrada Bucureşti - Piteşti (A1) se desfăşoară cu mare dificultate in zona km 36, in ambele sensuri, din cauza lucrărilor care se execută la podul de peste Răul Argeş. Pentru evitarea aglomeraţiei, Poliţia Rutieră recomandă folosirea rutei: DN7 - Bucureşti - Titu - Găeşti - Piteşti.
DN 1. Drumul Naţional 1, pe sensul Sibiu ş Mediaş, a fost blocat ieri pe un sens, pentru căteva ore, din cauza unui accident rutier. Un autotren, condus de un tănăr de 22 de ani, s-a răsturnat la intrarea in localitatea Ruşi. Accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum.



ACCIDENT SIBIU - Autocar cu copii tamponat pe DN1

Un autocar in care se aflau 48 de copii şi profesori a fost implicat ieri, in jurul orei 12:30, intr-un accident rutier petrecut pe DN 1, in judeţul Sibiu, după ce autovehiculul a acroşat un autoturism al cărui şofer a virat brusc la stănga. Accidentul s-a soldat cu moartea unei persoane şi cu rănirea altor trei aflate in autoturism, nici unul dintre pasagerii autocarului nefiind rănit.


MEHEDINŢI - Alt incendiu in Valea Cernei

Un alt incendiu a izbucnit sămbătă noaptea in Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei. Flăcările s-au propagat pe un perimetru de circa şase hectare şi există riscul să se extindă şi in sectorul forestier de foioase al Ocolului silvic din Băile Herculane. Acesta este al treilea incendiu provocat de un foc lăsat nesupravegheat in mai puţin de cinci zile in Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei.


Loto 6/49 - Ghinion la categoria I

Nici unul dintre cei care şi-au incercat norocul şi au jucat ieri la loto 6/49 nu a avut noroc pe deplin, astfel că marele premiu a rămas necăştigat. Numerele extrase au fost: 43, 19, 13, 46, 38, 42.La categoria a II-a au existat 20 de căştigători, care s-au imbogăţit cu 38.809,48 RON, iar norocoşii categoriei a III-a au in buzunar mai mult cu 811,34 RON. Numărul de la Noroc a fost 6366216. Fondul total de căştiguri a fost de 18.610.958,60 RON




CLUJ - Primarul din Jucu a fost arestat
Primarul comunei Jucu a fost arestat pentru 29 de zile, după ce a fost prins in flagrant in timp ce lua mită. Procurorii l-au surprins vineri seară pe acesta in timp ce primea 10.000 de euro de la o persoană, in schimbul promisiunii că va retroceda un teren vechiului proprietar. Terenul se află in zona viitorului parc industrial, unde se va construi fabrica Nokia. Petre Coste este membru PD. Conducerea partidului a anunţat că va lua in considerare excluderea lui, numai după ce instanţa va da o sentinţă.


CONSTANŢA - Salvare pe Marea Neagră
O navă sub pavilion Antigua, incărcată cu cherestea, a cerut ajutor autorităţilor romăne. Vaporul a plecat sămbătă din Portul Constanţa cu opt marinari la bord. După căteva ore, căpitanul vasului a transmis că are probleme cu incărcătura, iar autorităţile romăne au trimis o navă in ajutor, care a reuşit să aducă cargoul la mal. Ofiţerii Căpităniei Zonale Constanţa spun că vasul s-a inclinat din cauza incărcăturii de cherestea care nu a fost bine echilibrată. (Emilia Sava)


BOTOŞANI - Export de ţigări in Italia cu sacoşa
O femeie din comuna Manoleasa, din judeţul Botoşani, a fost prinsă in timp ce incerca să ducă ilegal in Italia o geantă cu ţigări de contrabandă. Botoşăneanca a fost descoperită exact in momentul in care a urcat intr-un autocar pentru a merge in Italia. Poliţiştii au descoperit in bagajele acesteia 350 de pachete de ţigări pentru care nu existau documente legale. Turista a declarat poliţiştilor că intenţiona să ducă ţigările la rudele sale aflate la muncă in Italia, acolo unde preţul ţigărilor este mult mai mare.


Garda de Mediu - Posibile sancţiuni pentru Protan
Reprezentanţii firmei Protan din Popeşti-Leordeni - cel mai mare incinerator de cadavre de animale din Romănia - ar urma să fie anchetaţi penal, iar compania amendată cu pănă la 775 de milioane de lei vechi de Garda de Mediu pentru tentativa de a ingropa aproape 50 de tone de cadavre lăngă Răul Argeş, informează Mediafax. Trei camioane de la Protan, incărcate cu deşeuri animale, au fost depistate sămbătă de poliţişti, inainte ca acestea să fie descărcate pe malul Răului Argeş.




IAŞI - Concursul Zmeul Zmeelor
Iaşiul a găzduit la sfărşitul săptămănii trecute un inedit concurs de zmee. Desfăşurată sub genericul "Zmeul Zmeelor", competiţia i-a reunit pe toti cei interesaţi să construiască şi să işi testeze propriile creaţii. Printre premiile acordate se numără "Zmeoconstructor", familia de "Zmeoconstructori", cel mai sofisticat "Zmeomobil", cel mai frumos "Zmeomobil".

×
Subiecte în articol: observator