x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    03 Aug 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Nava de lux "Swiss Gloria", ce efectua o croazieră pe Dunăre pe relaţia Viena - Giurgiu, a fost nevoită să-şi intrerupă călătoria din cauza bancurilor de nisip

CĂLĂTORIE INTRERUPTĂ. Nava de lux "Swiss Gloria", ce efectua o croazieră pe Dunăre pe relaţia Viena - Giurgiu, a fost nevoită să-şi intrerupă călătoria din cauza bancurilor de nisip de pe sectorul Gruia - Salcia. De căteva zile, nava se află ancorată in portul Drobeta Turnu Severin, iar cei 135 de pasageri din Germania, Olanda, Luxemburg, Austria şi Franţa vor fi transportaţi cu autocarele la aeroportul din Bucureşti. (D.S.)

09:11 - TEMPERATURI MICI
DECIZIE. Conducerea Gărzii Naţionale de Mediu l-a suspendat ieri pe şeful Comisariatului Regional de Mediu, Adrian Căşuneanu.
MIERCUREA-CIUC. Termometrul arăta ieri 3,1 grade C, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură inregistrată aici in această vară.

09:16 - ACŢIUNE CULTURALĂ
BOTOŞANI. Un grup de deţinute din PMS a vizitat Galeriile "Ştefan Luchian". Conducerea penitenciarului susţine că va incerca să ducă deţinutele lunar la o acţiune culturală, considerănd că atitudinea şi comportamentul acestora se modifică in bine, in urma acestor manifestări.
INSTANŢA SUPREMĂ. Magistraţii au amănat pentru data de 9 august judecarea recursului procurorilor impotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti (CAB) privind ridicarea interdicţiei de părăsire a localităţii in cazul Vadim Benyatov, acuzat de spionaj in dosarul privatizărilor strategice.


UMANITAR - Un băieţel de 7 ani are nevoie de ajutor
Andrei Popa, băieţelul colegei noastre Cătălina Popa (dir. executiv marketing ANTENA 3) are nevoie de ajutor. Copilul, care a fost diagnosticat cu leucemie, are nevoie de sănge, grupa B3 pozitiv. Andrei este internat in Spitalul Fundeni - Secţia Pediatrie. Săngele trebuie donat numai dimineaţa, fără să se fi consumat alimente sau lichide, la Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională Bucureşti, din Str. Constantin Caracas nr. 2-8, Sector 1, in spatele Spitalului Filantropia, menţionănd datele lui Andrei. Cont ROL: RO 96INGB0000999900633466 Cont EUR: RO 69INGB0000999900633467.

LĂCAŞ SFĂNT - Teren la schimb in nordul Capitalei

Anunţul primarului general Adriean Videanu, potrivit căruia piatra de temelie a Catedralei Neamului va fi pusă pănă la sfărşitul mandatului său, a aruncat in aer piaţa speculanţilor in imobiliare, mai ales după ce s-a aflat care ar fi soluţia oferită: 20 de hectare de teren pe DN 1. Terenul ar urma să fie dat in compensaţie celor care revendică pămănt in zona Palatului Parlamentului, unde va fi construită Catedrala Neamului.

IAŞI - Grupă bilingvă pentru copiii romilor
O grupă de grădiniţă cu predare bilingvă pentru copiii romi va fi infiinţată in anul şcolar 2007-2008, in comuna ieşeană Ciurea, transmite Rompres. Grupa, susţin reprezentanţii IŞJ Iaşi, va avea peste 20 de copii, cu vărste cuprinse intre 3 şi 5 ani, şi va fi special infiinţată pentru copiii romi din comunitate care nu sunt cuprinşi incă in invăţămăntul preşcolar.


MANGALIA - Patru morţi intr-un accident rutier
Patru tineri au murit ieri-dimineaţă, la intrarea in Mangalia, după ce au intrat cu autoturismul intr-un microbuz de călători ce circula din sens opus. Şoferul şi doi pasageri aflaţi in microbuz au suferit diferite traumatisme şi au fost spitalizaţi. (Emilia Sava)


IAŞI - Asistentă rănită in timpul misiunii

O asistentă care lucrează la Serviciul de Ambulanţă din oraşul Tărgu-Frumos a fost adusă in stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Iaşi, după ce ambulanţa in care se afla a fost implicată intr-un accident rutier, transmite Rompres. Ana Maria Cerbu este cel de-al treilea asistent medical de la Serviciul de Ambulanţă accidentat in timpul misiunii şi tratat la UPU a Spitalului Clinic de Urgenţe. Accidentul a avut loc in localitatea Bălţaţi. (Magda Colgiu)


LOTO 6/49 - Premiu-record de 6 milioane de euro
Loteria romănă precizează că marele premiu in valoare de 6 milioane de euro pus in joc la extragerea de duminică de la 6/49 ar putea fi "cel mai mare din istoria Loteriei Romăne" dacă va fi căştigat. Pănă in prezent, recordul era deţinut de căştigul obţinut in urma tragerii Loto 6/49 din data de 1 ianuarie 2006, in valoare de 17.730.355,67 lei, urmat de căştigul din data de 5 iunie 2005, in valoare de 17.381.610,04 lei. Ultima dată premiul categoriei I a fost obţinut la 6 mai anul acesta.


LACUL CINCIŞ - Bărcile cu motor şi ski-jet-urile, interzise
Circulaţia bărcilor cu motor şi a ski-jet-urilor a fost interzisă pe lacul de acumulare Cinciş, după ce autorităţile au decis că acesta poate fi o sursă alternativă de apă potabilă pentru municipiul Hunedoara, transmite Rompres. Interdicţia este adusă la cunoştinţa turiştilor prin panouri de avertizare, dar şi prin intermediul angajaţilor unei firme specializate in activităţi de pază. Lacul Cinciş este situat la opt kilometri de Hunedoara şi se intinde pe o suprafaţă de 867 de hectare. (Monalise Hihn)


BACĂU - Impuşcături in plin centrul oraşului
Un tănăr de 23 de ani, din Bacău, a fost impuşcat cu gloanţe de cauciuc miercuri noapte, la ora 22:30, in plin centrul municipiului, informează Mediafax. Cătălin Garmacea il acuză pe Costel Ifrim, un vechi prieten, că ar fi autorul agresiunii. "Eram in maşină. Mi-a spus să cobor să ne batem. Am coborăt şi m-a şi lovit in faţă. Atunci am incercat să protestez, şi el a scos pistolul. M-a impuşcat in găt de la jumătate de metru. Am luat-o la fugă şi el a tras după mine. M-a lovit in spate, in braţ, in mănă", a declarat Garmacea. Operat imediat, tănărul e in afara oricărui pericol. (Mirela Romaneţ)


GURA OCNIŢEI - Bani pentru familiile victimelor tragediei
Consiliul Judeţean (CJ) Dămboviţa a alocat 10.000 de lei pentru ajutorarea familiilor celor opt persoane decedate in accidentul de la Gura Ocniţei, petrecut la data de 22 iulie, transmite Rompres. Banii au fost acordaţi in urma unei solicitări primite din partea Primăriei comunei Valea Lungă, localitate unde locuiau victimele. In urma accidentului, 13 copii au rămas orfani, cinci dintre aceştia de ambii părinţi.

×
Subiecte în articol: observator