x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    13 Aug 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Ovidiu Dumitru Matiu/

Peste 40 de artişti din Belgia au defilat de la picioroange de un metru pănă la unele de patru metri in centrul municipiului Sibiu, in acorduri de muzică flamandă, spre incăntarea sutelor de turişti şi localnici.



SPECTACOL PE PICIOROANGE LA SIBIU. Peste 40 de artişti din Belgia au defilat de la picioroange de un metru pănă la unele de patru metri in centrul municipiului Sibiu, in acorduri de muzică flamandă, spre incăntarea sutelor de turişti şi localnici.

11:45 - ILEGAL
AMENDĂ
. O ucraineancă a fost amendată cu 3.000 de lei, după ce a incercat să introducă in Romănia 4.173 de pachete de ţigări.
ITALIA. Părinţii celor patru copii rromi morţi in incendiul de vineri, izbucnit intr-o tabără aflată la periferia localităţii Livorno, au fost arestaţi.

11:50 - INAUGURARE
DOSAR PENAL.
Un tănăr din Republica Moldova care a traversat Prutul inot, cu intenţia de a ajunge in Italia pentru a-şi găsi un loc de muncă, a fost depistat de poliştii de frontieră ieşeni. Tănărul nu avea documente de identitate, iar poliţiştii i-au intocmit dosar penal.
SEDIU NOU. In Calea Vitan, nr. 242, din Sectorul 3 al Capitalei, a fost inaugurat noul sediu al Biroului de tamponări uşoare. Măsura a fost luată după ce, numai in anul in curs, in acest sector s-au inregistrat peste
6.000 de tamponări.


TULCEA - 500 kilograme de peşte confiscate
Un bărbat din Tulcea a fost surprins ieri transportănd cu autoturismul personal, pe faleza oraşului, peste 500 kg de peşte. Acesta a fost văzut de jandarmi in timp ce descărca peştele, neputănd justifica insă cu acte legale provenienţa kilogramelor de peşte pe care le avea in maşină. Cantitatea de crap şi somn in valoare de circa 5.000 de lei a fost confiscată. Bărbatului i s-a intocmit dosar penal.


BUZĂU - Drumul 10 Buzău - Braşov, deblocat
Drumul Naţional 10 Buzău - Braşov a fost ieri redeschis circulaţiei, după ce lucrătorii Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au lucrat mai bine de zece ore pentru curăţarea stăncilor şi aluviunilor ce au blocat drumul la kilometrul 81. Mihai Burducea, directorul Companiei de Autostrăzi Buzău, a declarat că in prima fază utilajele nu au făcut faţă, motiv pentru care drumul naţional a fost inchis. In zona barajului Siriu au lucrat cinci utilaje, drumarii reuşind să deblocheze circulaţia.


DAUNE - Case inundate in zona Cotroceni
Peste 12 case din apropierea Palatului Cotroceni din Capitală au fost inundate ieri-dimineaţă, după ce o conductă Apa Nova s-a spart. In zonă, circulaţia a fost oprită, iar Apa Nova incearcă să remedieze situaţia in cel mai scurt timp. De asemenea, reprezentanţii Apa Nova au declarat că vor discuta cu oamenii ale căror case au fost afectate de inundaţie şi vor incerca să le plătească daune.


VRANCEA - Impuşcat in cap de un poliţist
Un tănăr de 20 ani, din comuna vrănceană Garoafa, a fost impuşcat in cap sămbătă noaptea de un poliţist din localitate. Conform biroului de presă al IJP Vrancea, in jurul orei 3:20, agentul de poliţie Bogdan Lăduncă a vrut să aplaneze un scandal intre două grupuri. Cănd agresorii s-au apropiat la trei-patru metri distanţă, agentul a scos pistolul şi a tras intăi două focuri de avertisment, iar apoi in plan vertical. Glonţul l-a lovit in cap pe Florin S. Poliţistul a raportat evenimentul şi a sunat la Ambulanţă. Procurorii au demarat o anchetă in acest caz.


POLIŢIE - Informaţii in sistem Call Center
Incepănd de azi, cetăţenii care vor suna la secţiile de poliţie vor primi informaţii, in funcţie de solicitările acestora, la un sistem robotizat de telefonie. Pentru informaţii legate de eliberarea unor documente vor apăsa tasta 1; pentru programul de audienţe al secţiei - tasta 2; pentru informaţii privind reexaminările şi tamponările uşoare - tasta 3. Se poate opta insă şi pentru legătură telefonică cu un poliţist, prin apăsarea tastei 4, iar pentru reascultarea mesajului, apăsănd tasta 9. Pentru a sesiza un eveniment urgent, cetăţenii vor putea apela in continuare 112.


LOCOTENENŢĂ - Slujba, oficiată de Mitropolitul Daniel
Slujba de ieri de la Sfănta Catedrală a fost oficiată de către Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Daniel, acesta deţinănd locotenenţa patriarhală după decesul Prea Fericitului Părinte Teoctist. Slujba de pomenire, la 40 de zile de la trecerea in veşnicie a Patriarhului Teoctist, va fi oficiată la 11 septembrie. Alegerea noului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romăne va avea loc la 12 septembrie, la ora 17:00, după Şedinţa Sfăntului Sinod, in care vor fi desemnaţi candidaţii şi care se va desfăşura in dimineaţa aceleiaşi zile.


INTERVENŢIE - Circulaţie reluată la Moeciu
Circulaţia a fost reluată in totalitate pe Drumul judeţean 112 F, intre localităţile Moeciu de Jos - Moeciu de Sus, traficul derulăndu-se in momentul de faţă pe ambele sensuri. In urma intervenţiei autorităţilor locale, sub coordonarea Prefecturii, au fost efectuate lucrări de degajare a carosabilului, reuşind pănă la urmă să se facă legătura intre cele două localităţi.


STATISTICĂ - Podurile feroviare sunt depăşite
Din cauza lipsei banilor, foarte multe poduri feroviare sunt in paragină. Circa 3.000 de poduri feroviare din ţară, adică 17% din total, au durata de utilizare expirată, iar 60% necesită reparaţii urgente. Anul acesta se vor investii numai 20 de milioane de lei pentru reabilitarea a 27 de poduri şi tunele chiar dacă, in această situaţie sunt căteva sute de poduri. "Sunt in curs de pregătire procedurile de achiziţie publică pentru atribuirea contractelor de execuţie de lucrări de reparaţii la celelalte poduri şi tuneluri", conform CFR infrastructură.


×
Subiecte în articol: observator