x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    14 Aug 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: NONA JALBA/

Zeci de turişti de pe litoral au urmărit ieri repetiţia generală pentru sărbătoarea Zilei Marinei Romăne, care s-a desfăşurat pe faleza Comandamentului Flotei din Constanţa.

REPETIŢIE DE ZIUA MARINEI. Zeci de turişti de pe litoral au urmărit ieri repetiţia generală pentru sărbătoarea Zilei Marinei Romăne, care s-a desfăşurat pe faleza Comandamentului Flotei din Constanţa. Manifestările vor avea loc măine, intre orele 10:00-22:00. Printre cele 20 de nave militare, care vor participa la defilare şi la exerciţiile demonstrative, se va număra, in premieră, şi o navă a marinei militare americane, distrugătorul Forrest Sherman. (Emilia Sava)



14:46 - INUNDAŢII
ALBA. DJ 108 din Apuseni, in zona localităţii Horea, este blocat parţial din cauza ploilor abundente din ultimele zile.
DECIZIE. Vadim Benyatov - acuzat in dosarul privatizărilor in energie - poate părăsi Bucureştiul şi implicit Romănia. Pagina 7

14:51 - ACCIDENT
CĂMPINA.
Două persoane au decedat şi alte şase au fost rănite intr-un accident produs ieri pe DN 1, in dreptul oraşului Cămpina. Două autoturisme s-au lovit frontal, după ce şoferul unuia dintre acestea a pătruns pe contrasens. Se presupune că şoferul care a părăsit sensul de mers a adormit.
VASLUI. Circulaţia rutieră a fost paralizată din cauza unei ploi torenţiale. In 15 minute, majoritatea străzilor au fost inundate in principal din cauza torentelor de apă acumulate din zonele mai inalte ale oraşului şi incapacităţii reţelei fluviale de a prelua apa.



ACCIDENT UNGARIA - Doi dintre romănii răniţi, externaţi

Doi dintre cei patru romăni răniţi duminică noapte in urma unui accident rutier produs in Ungaria au fost deja externaţi. Ceilalţi doi răniţi sunt in continuare internaţi intr-un spital din Budapesta. Unul dintre ei a suferit o fractură craniană, celălalt urmănd să fie supus unei intervenţii chirurgicale. Potrivit primelor informaţii comunicate de autorităţi Ambasadei Romăniei, in momentul accidentului cei patru cetăţeni romăni se aflau la bordul unui autoturism care a intrat in coliziune cu un alt autovehicul.

SPECTACULOS - Trei dintr-o lovitură la Maternitatea Gorj

Trei fetiţe gemene s-au născut ieri-dimineaţă la Maternitatea spitalului din Tărgu-Jiu. Micuţele sunt primii copii ai unei tinere familii din municipiu. Toate cele trei fetiţe sunt, conform medicilor, perfect sănătoase. Şi au venit pe lume la o distanţă de 15 minute fiecare. Medicii din Tărgu-Jiu işi amintesc că anul trecut o mamă a mai născut tripleţi, dar toţi băieţei. "Triplete" s-au mai născut in Gorj in urmă cu patru ani. (Gabriela Mladin)

CURTEA DE ARGEŞ - A refuzat să interneze o bătrănă

Un medic in vărstă de 70 de ani, de la spitalul din Curtea de Argeş, a refuzat să interneze o bătrănă de 92 de ani care fusese bătută şi violată, deşi femeia era insoţită de căţiva membri ai familiei şi de poliţiştii care anchetau cazul, transmite Mediafax. Pacienta a fost trimisă acasă, iar poliţiştii au anunţat conducerea spitalului. Duminică seară, femeia a fost din nou transportată la spital. De această dată, doctorul Dumitrache a aprobat internarea. Doctorul Ionela Danet, managerul Spitalului Municipal din Curtea de Argeş, s-a declarat uluită de acest caz şi a spus că in viaţa ei nu a mai intălnit aşa ceva. "De la 1 septembrie doctorul Dumitrache nu va mai fi colaboratorul nostru", a anunţat Danet.

TAROM - Curse aeriene anulate

Tarom va anula o serie de curse interne şi externe programate pentru lunile august şi septembrie, din şi către Aeroportul Sibiu, ca urmare a inchiderii temporare a aerogării din motive tehnice, a anunţat ieri compania. Pasagerii zborurilor către München vor fi reprogramaţi la cursele Bucureşti - München. Transportul călătorilor de la Sibiu la Aeroportul Henri Coandă Otopeni va fi realizat cu autobuze puse la dispoziţie de Tarom. In cazul zborurilor Tarom Bucureşti - Tărgu-Mureş cu escală la Sibiu, pasagerii vor fi transportaţi intre Sibiu şi Tărgu-Mureş cu autobuze.

SIBIU - "Sărbătoarea oierilor", la Tilişca

Căteva sute de ciobani din intreaga ţară sunt aşteptate măine, de Sfăntă Maria, la Tilişca, judeţul Sibiu, pentru "Sărbătoarea oierilor", aflată la cea de-a doua ediţie. "La Sfănta Mărie Mare cobor oile la vale, aşa e şi un căntec. Cobor oile din munţi şi se duc spre cămpie, incepe transhumanţa", a declarat pentru Mediafax primarul comunei Tilişca, Dumitru Răceu.

BACĂU - Deţinut evadat din penitenciar

Un deţinut condamnat la trei ani şi jumătate de inchisoare a fugit duminică de la gospodăria agrozootehnică a Penitenciarului Bacău, in căutarea lui fiind trimise mai multe echipe. Costel Petria, in vărstă de 24 de ani, din satul ieşean Covasna, a părăsit punctul de lucru exterior in jurul orei 11:00. Deţinutul executa, in regim semideschis, o pedeapsă privativă de libertate pentru furt şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

SUPLIMENTARE - Mai multe trenuri de Sfăntă Maria

Datorită sărbătorii religioase a Adormirii Maicii Domnului - Sfănta Maria, CFR Călători suplimentează măine numărul de trenuri. Astfel, vor fi introduse şapte trenuri de rang Personal pe mai multe rute din ţară. Informaţii suplimentare, la numărul de telefon 9521 sau pe site-ul www.cfr.ro/calatori/.

MILCOIU(VĂLCEA) - Sechestru pe bunurile primăriei

Un expert bancar a pus sechestru pe maşina de serviciu, faxurile, telefoanele, xeroxurile, calculatoarele, inclusiv pe tractorul din dotarea Primăriei Milcoiu. Sechestrul a fost pus după ce primăria nu a mai putut plăti ratele la bancă, după un credit contractat pentru introducerea apei in localitate. Cu toate acestea, edilii plătesc lunar o dobăndă de 12.000 de lei. Pentru a ieşi din impas, primarul comunei nu intrevede decăt o alocare de fonduri de la CJ, pentru a scăpa de restanţă. (Alexandra Chivu)

BRĂILA - Copil trăntit cu capul de podea

O tănără mamă de 23 de ani şi concubinul ei sunt cercetaţi pentru tentativă de omor după ce femeia şi-a trăntit fetiţa cu capul de podea. Micuţa, in vărstă de 1 an şi 2 luni, a ajuns in stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie Galaţi. Protecţia Copilului, care a dispus efectuarea unei anchete sociale, mai ales că mama tocmai se intorsese din Maternitate, unde născuseun băieţel, nu exclude varianta instituţionalizării ambilor copii. Pentru tentativa de omor, cei doi riscă intre 15 şi 25 de ani de inchisoare. (Nicoleta Butnaru)

IAŞI - Lovită pe trecerea de pietoni

O tănără din Iaşi a fost lovită ieri de un autoturism in timp ce traversa regulamentar pe trecerea de pietoni. Radu Părvu, subinspector la Poliţia Rutieră, a declarat că tănăra in vărstă de 21 de ani, care traversa strada regulamentar, a fost trăntită la pămănt de o Dacie care nu i-a acordat prioritate. Fata a fost dusă la Spitalul Clinic de Urgenţe cu răni in zona feţei, pe măini şi pe picioare, iar şoferului i-a fost suspendat permisul auto pe trei luni.

LA BEŢIE - Comună terorizată de un căruţaş

Un sătean din Belceşti (judeţul Iaşi) a terorizat intreaga comună mergănd cu două proiectile de artilerie in căruţă şi ameninţănd că le detonează pentru a se răzbuna pe duşmanii săi. "Poliţiştii l-au reţinut pe turbulent şi au dus cele două proiectile la loc sigur, urmănd să fie preluate de Protecţia Civilă", informează Mediafax. Bărbatul este acum cercetat penal, pentru că nu a respectat regimul armelor şi muniţiilor.

PROIECT PC -Ar putea dispărea extravilanul

Deputatul PC Petru Călian (foto) va iniţia, la inceputul sesiunii parlamentare din toamnă, un proiect legislativ care prevede dispariţia extravilanului localităţilor, astfel incăt zona construibilă să se poată extinde pe intregul teritoriu al municipiilor.

"O astfel de soluţie ar duce la scăderea semnificativă a preţurilor la terenuri şi locuinţe, fapt ce ar inlătura, totodată, mafia din imobiliare", a arătat deputatul PC.

CONSTANŢA - Turişti pe saltea, salvaţi de poliţişti

Doi turişti care pluteau cu o saltea pneumatică aproape dezumflată in largul Mării Negre au fost salvaţi ieri de poliţiştii de frontieră care patrulau la bordul unei nave in zona Costineşti, transmite Mediafax. Comisarul-şef Adrian Burcea, purtătorul de cuvănt al Poliţiei de Frontieră Constanţa, a precizat că cele două persoane aflate pe salteaua pneumatică dezumflată erau in imposibilitatea de a se intoarce la mal, neavănd nici mijloace de a cere ajutor. Turiştii erau doi tineri de 19 ani, din Ploieşti, care au fost recuperaţi de echipajul navei şi duşi in siguranţă la mal.

×
Subiecte în articol: observator