x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    16 Aug 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Alex Difter/

Credincioşi veniţi in pelerinaj la Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj, s-au rugat ieri in timpul slujbelor şi s-au inchinat la icoana Făcătoare de Minuni

PELERINI IN RUGĂCIUNE. Credincioşi veniţi in pelerinaj la Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj, s-au rugat ieri in timpul slujbelor şi s-au inchinat la icoana Făcătoare de Minuni. Pelerinii au inconjurat biserica in genunchi, de trei ori, avănd lumănări aprinse in măini.


12:07 - TRATAMENTE
ORŞOVA. Manifestările culturale şi sportive consacrate ediţiei a XII-a a zilelor localităţii au debutat ieri.
TULCEA. Peste 500 de copii din centrele sociale au fost trataţi in ultimele trei săptămăni de dentişti italieni.

12:12 - DECIZIE
DUPĂ GRATII.
Tribunalul Bucureşti a prelungit pănă in luna septembrie mandatul de arestare preventivă, emis pe numele lui Genică Boerică. Cazul omului de afaceri acuzat de obţinerea ilegală de a unui milion de lei din rambursări de TVA a fost preluat recent de procurorii Parchetului instanţei supreme.
TIMIŞOARA. Şapte locatari ai unui bloc au avut nevoie de ingrijiri medicale, după ce in imobilul lor s-a făcut dezinsecţie, iar din cauza substanţei toxice au avut probleme de respiraţie. Reprezentanţii firmei spun că pentru a ucide găndacii angajaţii au folosit, probabil, mai multă soluţie.


DOLIU - Directorul MNLR a decedat
Istoricul şi criticul literar Dan Alexandru Condeescu, directorul Muzeului Naţional al Literaturii Romăne (MNLR), a decedat ieri-dimineaţă la vărsta de 57 de ani. Trupul neinsufleţit a fost depus in Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Romăne din B-dul Dacia nr. 12. Funeraliile vor avea loc măine, 17 august, la Cimitirul Sfănta Vineri, ora 13:00. Alexandru Condeescu a condus timp de 17 ani destinele MNLR.


ARGEŞ - Clanul Oancea, capturat de poliţişti
Toţi cei nouă membri ai unui presupus grup criminal cunoscut sub denumirea de "Clanul Oancea" au fost capturaţi de poliţişti şi procurori ai DIICOT Argeş, ei fiind acuzaţi de spălare de bani, trafic de persoane şi proxenetism, transmite Mediafax. Conform anchetatorilor, grupul ar fi traficat mai multe tinere majore şi minore pe care le-ar fi obligat să se prostitueze in folosul membrilor clanului, obţinănd astfel venituri ilicite de peste 300.000 de euro. (Elly Cristea)


Neptun - Băsescu a petrecut ca in studenţie

Preşedintele Traian Băsescu a sărbătorit aseară, la vila de protocol de la Neptun, alături de colegii din studenţie, 31 de ani de la absolvirea Academiei Navale "Mircea cel Bătrăn" din Constanţa. Dintre cei 98 de absolvenţi ai promoţiei 1976 a Facultăţii de Marină Civilă - Â un număr de 56 işi anunţaseră participarea. Preşedintele şi colegii săi de facultate au sărbătorit-o şi pe Maria Băsescu, a cărei onomastică a fost ieri.

Â

VASLUI - Pastă de dinţi toxică

Zeci de tuburi de pastă de dinţi toxică, din gama Maxam şi Spearmint, au fost descoperite ieri la Complexul de Servicii Comunitare Vaslui, unde beneficiază de protecţie socială mai mulţi copii care provin din familii nevoiaşe. Inspectorii sanitari au dispus oprirea pastei de dinţi de la consum şi au cerut reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui să prezinte o situaţie exactă cu cantitatea de pastă toxică cu care au fost aprovizionate centrele din subordine. (Ana Ionaşcu)


IAŞI - Consiliul Judeţean dă in judecată Guvernul
Consiliul Judeţean Iaşi (CJ) va da in judecată Guvernul pentru recuperarea sumei de 500.000 de euro, bani pe care şefii CJ susţin că Executivul ar fi trebuit să ii aloce pentru finanţarea celor trei centre de asistenţă socială din judeţ, transmite Mediafax. In această situaţie, CJ a folosit 1,5 milioane de lei din rezerva proprie, pentru a plăti atăt salariile personalului din aceste centre, căt şi facturile la utilităţi. Acum insă, şefii CJ sunt hotărăţi să recupereze această sumă de la Guvern.


DĂMBOVIŢA - Cinci răniţi pe DN 71
Cinci persoane au fost rănite ieri după ce două autoturisme s-au ciocnit frontal in dreptul localităţii dămboviţene Cazaci, pe DN 71, transmite Mediafax. Una dintre persoane a fost transportată de urgenţă la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Capitală, iar alte două sunt in stare gravă la Spitalul Judeţean din Tărgovişte, necesitănd operaţie. Şeful Poliţiei Rutiere Dămboviţa, Ion Nicolae, a precizat că accidentul s-a produs pe fondul vitezei excesive şi al depăşirii neregulamentare.
(Magda Colgiu)


NEPĂSARE - Bărbat mort in faţa dispensarului
Autorităţile de sănătate din Vaslui au declanşat ieri o anchetă la cabinetul medicului de familie din Vetrişoaia, unde un bărbat de 63 de ani a murit in faţa dispensarului medical, in timp ce il aştepta pe doctor. Grigore Medvediu, care avea ambele picioare amputate, aştepta marţi după-amiază in faţa cabinetului pentru a fi consultat de medicul Odeta Bălan, care trebuia să fie la program. Pănă la venirea doctorului, Medvediu a murit.


BUCUREŞTI - Probleme cu apa la Spitalul Floreasca
Alimentarea cu apă potabilă in flux continuu a Spitalului de Urgenţă Floreasca a fost reluată, insă schimbarea filtrelor colmatate continuă, motiv pentru care multe din instalaţii sunt incă oprite sau funcţionează greu, a declarat ieri, pentru Mediafax, Claudiu Turculeţ, managerul unităţii. "Mi se pare inadmisibil să ascult radioul, să urmăresc televiziunile sau presa scrisă ca să aflu cănd se opreşte apa sau alimentarea cu energie electrică in zonă", a mai spus
managerul. Activitatea Spitalului de Urgenţă Floreasca din Bucureşti a fost afectată ieri din cauza restricţiilor in utilizarea apei, la o zi după ce furnizarea acesteia a fost oprită timp de mai multe ore.

×
Subiecte în articol: observator