x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    17 Aug 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: ©Ciprian STERIAN/

Sute de sticle pline cu bere s-au imprăştiat ieri la intersecţia drumului naţional E 85 cu DN 10, in imediata apropiere a Fabricii de Bere din oraşul Buzău.

BUZĂU. Sute de sticle pline cu bere s-au imprăştiat ieri la intersecţia drumului naţional E 85 cu DN 10, in imediata apropiere a Fabricii de Bere din oraşul Buzău. Şoferul unui tir nu a adaptat viteza intr-o curbă, iar incărcătura s-a dispersat pe carosabil. Traficul rutier a fost perturbat o jumătate de oră.

10:46 - TRAFIC BLOCAT
ALBA.
Drumul care face legătura intre Alba-Iulia şi Blaj a fost blocat intre Mihalţ şi Cistei din cauza unui TIR care s-a răsturnat.
BUCUREŞTI. Un incendiu la un tramvai care circula pe Şoseaua Mihai Bravu a fost stins de pompieri. Nu s-au inregistrat victime.

10:51 - STRĂMUTARE
GALAŢI. Un bărbat a murit in timp ce căuta deşeuri feroase in halda de zgură a combinatului Mittal Steel pentru a le comercializa, după ce malul acesteia s-a surpat peste el. Corpul neinsufleţit al bărbatului a fost adus la spital de poliţişti, care au găsit cadavrul după mai multe ore de căutare.
TRANSFER. Dosarul in care preşedintele CJ Botoşani, Constantin Conţac, fiul acestuia şi un administrator de firmă sunt acuzaţi că au făcut afaceri cu bani publici va fi judecat la Tribunalul Braşov, după ce instanţa supremă a admis solicitarea strămutării cazului. Strămutarea a fost solicitată de DNA.


OTOPENI - Coadă de 8 km din cauza unui accident
Un grav accident rutier a avut loc iei pe DN 1, in dreptul localităţii Otopeni din judeţul Ilfov, după ce şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi a lovit alte două maşini. In urma incidentului au fost rănite 4 persoane. Pe sensul de mers spre Ploieşti circulaţia pe DN 1 a fost blocată, la faţa locului formăndu-se o coadă de cel puţin 8 kilometri. Traficul blocat a dat peste cap planurile celor care voiau să ajungă pe Aeroportul Otopeni.


PROBLEME TEHNICE - Cursă charter anulată la Timişoara
O cursă charter Timişoara - Antalya cu 158 de pasageri la bord a fost anulată ieri din cauza unor probleme tehnice ale aparatului de zbor. Leontin De-Maio, directorul adjunct al Aeroportului Internaţional Timişoara, unde s-a petrecut incidentul, a declarat că, la pornirea motoarelor, piloţii au observat că era fum in cabina pasagerilor şi au decis oprirea zborului şi evacuarea de urgenţă a pasagerilor. "La deschiderea toboganului de evacuare din spatele aeronavei o femeie a căzut, iar din primele estimări se pare că a suferit o entorsă la picior", a precizat De-Maio.

CONCERT - Memorial Elvis in Capitală

The Theacers Orchestra va susţine sămbătă, 18 august, la clubul Coyote Café din Capitală, un concert cu străngere de fonduri. Evenimentul caritabil, reunit sub titlul "Memorial Elvis", este dedicat Casei de Copii Sfănta Maria din Sectorul 5. Repertoriul trupei - ce interpretează rock&roll de tip big band, va cuprinde atăt piese din repertoriul lui Elvis, căt şi piese compoziţie proprie. Printre invitaţi sunt Daniel Iordăchioaie şi Aurelian Temişan.

DATA ALEGERILOR - Tăriceanu cheamă la consultări
Abia intors din concediu, primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu a invitat ieri liderii partidelor parlamentare la consultări pentru stabilirea datei alegerilor pentru Parlamentul European. Tăriceanu ii aşteaptă la Palatul Victoria pe şefii de partide la 20 august. Invitaţia vine in contextul in care unele partide, precum PD, PLD sau PIN, ceruseră tot mai vehement stabilirea datei scrutinului, iar PSD a avansat chiar data de 9 decembrie. (M.I. Apostol)


CRAIOVA - Fiu de judecătoare, trafic de droguri
Fiul unei judecătoare din Craiova a fost reţinut miercuri seară de poliţiştii BCCO, pentru trafic de droguri, asupra sa fiind găsită o cantitate de 60 de grame de haşiş. Potrivit actului de sesizare a instanţei formulat de procurorii DIICOT, Dan Sprănceană, fiul Danielei Sprănceană, magistrat la Judecătoria Craiova, a adus drogurile din Maroc. Tănărul a fost prezentat ieri după-amiază judecătorilor, cu propunerea de arestare preventivă 29 de zile. (Mediafax)


DE 68 - Circulaţie blocată intre Deva şi Arad
Traficul rutier pe Drumul European 68, intre Deva şi Arad, a fost blocat ieri timp de peste o oră, iar timp de alte şase ore s-a circulat numai pe un sens, după ce un TIR a intrat in curtea unul imobil şi a blocat o bandă de circulaţie, transmite Mediafax. Accidentul in urma căruia s-a produs blocajul rutier a avut loc ieri-dimineaţă, in jurul orei 5:00, pe E68, in localitatea hunedoreană Leşnic. In urma impactului, şoferul TIR-ului a fost rănit uşor, fiind dus la Spitalul Judeţean din Deva, pentru a i se recolta probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.


ACCIDENT RUTIER - Viteza face victime la Constanţa
Doi bărbaţi din Constanţa au murit ieri-dimineaţă, după ce maşina in care se aflau a intrat intr-un copac de pe marginea Drumului Naţional 2A Constanţa - Hărşova, in apropierea localităţii Nicolae Bălcescu. Ancheta poliţiştilor in acest caz este in derulare. Primele cercetări arată că şoferul Gheorghe Tutună, de 52 de ani, din Constanţa, circula cu viteză mare şi se presupune că ar fi adormit la volan.


KOGĂLNICEANU - Astăzi incepe Joint Task Force-East
Un număr de 120 de militari americani au sosit miercuri noapte la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, pentru a participa la operaţiunea militară Joint Task Force-East, care va incepe astăzi şi al cărei comandament este instalat la aerobaza din Mihail Kogălniceanu. Reprezentantul Forţelor Terestre Romăne, maiorul Gabriel Pătraşcu, a declarat ieri, pentru Mediafax, că la operaţiunea militară Joint Task Force-East participă in total 600 de militari romăni, americani şi bulgari. Operaţiunea militară de la Kogălniceanu se va incheia la 22 octombrie.


PROGRAM - Vacanţe mai ieftine pe Litoral
Cei care nu au apucat incă să meargă la mare o pot face acum la preţuri reduse. Patronatele din Turism au relansat programul "O săptămănă la mare" in perioada 1-15 septembrie, punănd la dispoziţia turiştilor 1.500 de locuri de cazare. Pachetele turistice includ şase nopţi de cazare, fără masă, la hoteluri de o stea, două sau trei stele. Un sejur la un hotel de o stea costă 109 lei, la două stele costă 139 de lei, iar la hotelurile de trei stele preţul este de 169 de lei de persoană. (E.S.)


REŢINERE - Trafic de persoane pentru Grecia
Procurii DIICOT au cerut arestarea preventivă a lui Gheorghe Ungureanu, 57 de ani, din Paşcani, sub acuzaţia de a fi traficat 50 de persoane pe care le-a dus la muncă in localităţile greceşti Livadia şi Aghios Dimitrios, la cules de portocale. Ungureanu, ajutat de cei patru fii ai săi şi de un amic, promitea oamenilor că vor fi plătiţi cu 70 de euro pe zi, plus masă şi cazare, in schimbul unui comision de 600 de euro. In schimb, aceştia erau puşi la o muncă grea şi primeau doar 28 de euro pe zi. Cele 50 de victime cer despăgubiri cuprinse intre 400 şi 4.000 de euro. (Cristinel C. Popa)


SUPLINITORI - Chiul in masă la examen
O treime din persoanele care s-au inscris la concursul de suplinire pentru a ocupa un post in invăţămăntul bistriţean a absentat ieri la examenul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Inspectorul şcolar general, Mihai Mureşan, a declarat joi că au fost 117 absenţi din cei 328 de candidaţi care s-au inscris la concursul de suplinire. "E un fel de modă, mai nou, să te inscrii peste tot şi să nu te prezinţi. Seamănă cu situaţia dinainte de 1989, cănd te aşezai la cozi lungi, fără să ştii exact ce vrei să cumperi. Dacă era coadă, era clar că se dă ceva", a spus Mihai Mureşan, nemulţumit de situaţia creată.


"NOROCOS" - Şofer descarcerat de nevastă
SMURD Iaşi a fost chemat să intervină pentru a salva victima unui accident rutier petrecut in localitatea Cristeşti. Dr. Diana Cimpoeşu a spus insă că la faţa locului nu au găsit decăt un autoturism distrus şi nici un rănit. "Am mers la şofer acasă şi l-am găsit in pat. Fusese scos din maşină nu de vreo echipă de descarcerare, ci de soţie", a spus medicul, care a mai precizat că scoaterea victimei din maşină fără ajutor specializat putea să provoace o tragedie. (Cristinel C. Popa)

×
Subiecte în articol: observator