x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in minute

Romania in minute

04 Mar 2005   •   00:00

5 martie 2005

Consiliul Local la televizor

Sedintele Consiliului Local dintr-o comuna a judetului Alba vor fi transmise la televizor prin intermediul retelei de TV prin cablu. Prima "emisie" a fost aseara, cand s-a transmis inregistrarea sedintei din luna februarie. Initia0tiva apartine primarului Daniel Irimie, in varsta de 22 de ani.

Accident - Un mort si trei raniti din cauza unei depasiri

Un barbat a murit si alte trei persoane au fost grav ranite ieri in urma unui accident de circulatie care s-a produs pe DN 1, la iesirea din municipiul Alba-Iulia, din cauza unui autoturism care a vrut sa faca o depasire intr-o zona unde nu avea voie. Masina, un Volkswagen Golf, s-a izbit de un autocamion si a fost distrusa in proportie de 90%. Unul dintre ocupantii masinii a murit pe loc, iar ceilalti trei pasageri au fost internati la Spitalul Judetean Alba in stare grava. (Lucian Dobrater)

Radio - Despre masini, pe limba tuturor

De astazi, la Radio Total debuteaza o noua emisiune auto. Cu o abordare neconventionala a subiectului, intr-un limbaj foarte accesibil, prima editie a emisiunii "Automotive" aduce dezvaluiri in exclusivitate despre modul in care producatorii auto se adapteaza la oferta guvernamentala "30 de milioane pentru o rabla". La "volanul" emisiunii ce se va difuza in fiecare sambata dupa stirile de la ora 10:00 se va afla Iulian Senos. "Acum vorbim despre calitatea serviciilor. Despre cum cumparam masini in conditiile in care a aparut o specie numita "omul de vanzari"", spune realizatorul emisiunii, Iulian Senos. (C.O.)

Extradare - Turc cautat pentru terorism, prins in Romania

Ministerul Justitiei a sesizat ieri Parchetul Curtii de Apel Bucuresti cu cererea de extradare a unui cetatean turc cercetat pentru furnizare de arme si bani catre organizatii teroriste. Mahmut Gundogdu are in Turcia un mandat de arestare emis pe 1 noiembrie 2004 si a fost depistat ieri in Bucuresti de politistii de la Directia de Investigatii Criminale. Potrivit legii privind extradarea, Curtea de Apel este autoritatea care va decide arestarea cetateanului turc in scopul trimiterii lui in tara natala, unde risca detentiunea pe viata. (Miruna Pasa)

Braila - Un primar PSD a accidentat un om si a fugit

Primarul comunei brailene Visani, Neagu Caraman, a lovit un om cu masina institutiei pe care o conduce si apoi a fugit de la locul accidentului, iar politistii au stabilit ca edilul era baut cand s-a produs accidentul. Caraman a incercat sa paraseasca localitatea, joi noapte, dupa accident, dar a fost prins de politisti ieri-dimineata. Victima, un tanar de 20 de ani, a fost internata la Spitalul Judetean cu mai multe contuzii. Pe linie de partid, presedintele PSD Braila, senatorul Aurel Simionescu, sustine ca primarul va fi sanctionat si ca se va merge pana la exluderea sa din formatiunea politica. (Nicoleta Butnaru)

Prahova - Subcomisar de politie acuzat ca a luat mita

Procurorii anticoruptie de la Ploiesti au retinut un subcomisar de la Inspectoratul Judetean de Politie sub acuzatia de luare de mita si l-au prezentat ieri judecatorilor pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva. Potrivit PNA, Daniel Secara a fost prins in flagrant pe 21 ianuarie in timp ce primea 4 milioane de la denuntatorul sau pentru a nu-i face acestuia proces-verbal de contraventie. Anchetatorii sustin ca in perioada iulie 2003-ianuarie 2005 subcomisarul ar mai fi primit, in acelasi scop, spagi de 74 de milioane de lei de la 10 administratori de firma. (Miruna Pasa)

Mehedinti - Au stat blocati in lift sase ore

Patru persoane au ramas blocate in lift timp de sase ore, in noaptea de joi spre vineri, si au fost intr-un final descarcerate de Pompieri, la Drobeta Turnu-Severin, informeaza Rompres. Liftul blocat s-a defectat de cel putin sapte ori de la inceputul acestui an si alte cinci persoane au trait experiente asemanatoare. "De peste 20 de ani la aceste lifturi nu s-a mai executat nici un fel de revizie, asociatia de locatari motivand ca nu exista fonduri pentru astfel de lucrari", a declarat, pentru Rompres, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean pentru Interventii de Urgenta, colonel Dorel Petrescu.

Gorj - Fals preot, prins cand tinea o "slujba"

Un hot care furase vesminte preotesti la sfarsitul lunii ianuarie din biserica satului gorjean Pojogeni a fost prins de politisti in timp ce, imbracat in odajdii, oficia o slujba religioasa de pomenire, transmite Rompres. Hotul a fost prins in timp ce tinea o slujba pentru un defunct, in satul Cerat. Marius S., de 42 de ani, este urmarit penal, in stare de libertate, pentru furt calificat si uzurpare de calitati oficiale.

Guvern - Politia pietelor se desfiinteaza

Guvernul a abrogat joi prevederile referitoare la constituirea si functionarea politiei pietelor din HG nr. 661/2001 si din HG 348/2004. "Mentinerea politiei pietelor nu se mai justifica, in conditiile in care autoritatile administratiei publice locale pot solutiona pe plan local, cu sprijinul Politiei comunitare, problemele legate de ordinea si disciplina comerciala in pietele agro-alimentare", se arata intr-un comunicat al Executivului.

Biblioteca Nationala - Fostul director a fost repus in functie

Fostul director general al Bibliotecii Nationale, Dan Ion Erceanu, suspendat din functie in decembrie 2002, dupa ce a fost inceputa urmarirea penala impotriva sa in cazul Codex Aureus, a fost repus in functie prin ordin al ministrului Culturii si Cultelor. La preluarea mandatului, Mona Musca i-a cerut Procurorului General al Romaniei sa-i comunice situatia dosarului Erceanu. "Dosarul a primit solutia de neurmarire penala" a fost raspunsul lui Ilie Botos. Biblioteca Nationala face acum parte dintr-un proiect mai amplu al MCC, dedicat lecturii. (Raluca Grintescu)

Plonjon - Cu masina in Dambovita

Un tanar de 22 de ani a plonjat ieri dupa-amiaza cu masina cu tot in apele reci ale raului Dambovita. Gheorghe Mileseanu conducea un Jeep Grand Cherokee, proprietatea patronului la care era angajat, dinspre Grozavesti spre Eroilor. Cand a ajuns in dreptul CET Grozavesti a pierdut controlul masinii, a sarit bordura, a rupt un copac in doua, dupa care a spulberat gardul de protectie al raului si a ajuns cu masina in apa. Soferul a iesit din masina pe geamul din stanga spate si, dupa ce s-a imbaiat, a dat declaratii politistilor.

Tsunami - Trei miliarde de lei donati de angajatii MAI

Personalul Ministerului Administratiei si Internelor a donat, ieri, peste 3,2 miliarde de lei pentru ajutorarea victimelor dezastrului din Sud-Estul Asiei. Ministrul Vasile Blaga i-a inmanat cecul de 3.245.000.000 lei lui Pierre Poupard, reprezentantul UNICEF in Romania. Pierre Poupard i-a felicitat pe toti angajatii pentru generozitatea de care au dat dovada. "Pana in prezent in conturile UNICEF Romania s-au strans peste 300.000 de dolari, iar donatiile continua", a declarat Pierre Poupard. (Eduard Pascu)

Verificari - Politisti anchetati pentru legaturi cu Camatarii

Conducerea Politiei Romane a declansat o verificare interna privind presupusa implicare a unor politisti in activitatile ilegale ale clanului Camataru, urmand sa ceara procurorilor care ancheteaza gruparea datele ce ar putea fi de folos in cercetare. IGPR s-a autosesizat in acest caz, in urma informatiilor aparute intr-un cotidian central, cu privire la presupusa complicitate dintre politisti cu functii de conducere si membri ai clanului Camataru. Ziarul citeaza dintr-o stenograma ce ar contine delaratii ale unui membru al clanului Camataru - Laurentiu Roman (zis "Relu").

Suspendare temporara - Traficul pe Ploiesti Vest - Buda, deviat

CNCFR SA va opri circulatia trenurilor pe relatia Ploiesti Vest - Buda in perioada 19 martie, ora 6:30, si 20 martie, ora 10:00, din cauza unor lucrari la calea de acces rutier peste Magistrala CF Bucuresti - Brasov, se arata intr-un comunicat al societatii. Ca urmare a lucrarilor care vor avea loc pe drumul national 72, intre Bucuresti si Brasov (la km 65+309), trenurile de calatori care circula pe aceasta relatie vor fi deviate pe rute ocolitoare, iar trenurile de marfa vor circula doar la solicitarea operatorilor de transport de marfa, tot pe rute ocolitoare. Trenurile deviate pe rute alternative vor avea intarzieri cuprinse intre 10 si 30 de minute. (Mediafax)
×
Subiecte în articol: observator