x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Doamne Ajută! Cât de credincioşi sunt românii?

VIDEO Doamne Ajută! Cât de credincioşi sunt românii?

de Redacția Jurnalul    |    16 Dec 2022   •   09:50
VIDEO Doamne Ajută! Cât de credincioşi sunt românii?
Sursa foto: Hepta

Conform unui studiu, peste jumătate dintre românii de peste 25 de ani susțin că postesc. În plus, mulți recunosc că sunt persoane religioase. Există și categoria celor care spun des, "Doamne ajută!", dar nu participă niciodată la slujbe.

Pentru români, religia este un lucru important, iar acest fapt a fost confirmat de un studiu realizat recent. Astfel, peste 90% dintre români cred în Dumnezeu, iar 81% confirmă că se roagă, merg la biserică și țin post, informează Antena 3 CNN.

Dintre românii care se declară religioși, 26% merg o dată pe săptămână într-un lăcaș de cult, 16% o dată pe lună, iar restul doar de sărbători, evenimente de familie sau deloc.

Rugăciunea face parte din viața multora dintre noi, astfel încât peste jumătate dintre cei intervievați recunosc că se roagă zilnic, dar nu spun neapărat o rugăciune din cărţile bisericeşti.

Sunt și câteva lucruri pe care oamenii le așteaptă de la biserică. Foarte mulți ar vrea ca această instituție să se ocupe mai mult de ajutorarea bolnavilor.

Din 2020, până în 2022, religiozitatea a scăzut cu aproximativ 10%. Chiar şi participarea la slujbe a scăzut.

Cu toate acestea, în limbajul cotidian al românilor sunt folosite des expresii care invocă divinitatea, precum "Doamne ajută!", "Doamne ferește!" sau "Să ne ajute Dumnezeu!".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: românii credincioși biserica post religie