x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii se pot programa la vaccinare prin telefon

Românii se pot programa la vaccinare prin telefon

22 Apr 2021   •   21:26
Românii se pot programa la vaccinare prin telefon
Sursa foto: Lucian Alecu

Românii se pot programa la vaccinare prin telefon, fără să se mai înscrie în platformă, anunță coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. Totodată, la sate ar putea exista posibilitatea ca oamenii să meargă la vaccinare direct, fără programare.

Valeriu Gheorghiţă anunță la Digi24 că există posibilitatea programării directe, prin telefon, la vaccinare. Sunând la 021.414.4425, operatorul se ocupă de programare și îl anunță pe apelant când este programat, la ce vaccin și unde.

„Facilitatea aceasta funcționează deja, dar este insuficient exploatată. Beneficiarul nu mai este nevoit să își creeze un cont în platformă. Operatorul programează direct și transmite când trebuie să meargă să se vaccineze”, spune Gheorghiţă.

De asemenea, autoritățile doresc, în special pentru sate, înființarea unor ghișee de programare în primării.

„Suplimentar, pentru mediul rural ne dorim să existe și posibilitatea de programare directă, adică să dedicăm un interval orar în a doua parte a zilei în care oamenii se pot prezenta direct la vaccinare, în mod deosebit persoanele peste 60 de ani”, spune coordonatorul campaniei de vaccinare.

Această variantă este încă în analiză, pentru că specialiștii vor să evite dezordinea din centrele de vaccinare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: programare vaccinare prin telefon