x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rudel Obreja, reţinut pentru 24 de ore

Rudel Obreja, reţinut pentru 24 de ore

04 Feb 2014   •   20:33
Rudel Obreja, reţinut pentru 24 de ore

Procurorii DNA au dispus, marţi, reţinerea pentru 24 de ore a lui Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, urmărit penal pentru trafic de influenţă. Unele televiziuni au avansat ideea că denunţătorul în acest caz ar fi omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Obreja va ajunge astăzi în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile..

Deşi Rudel Obreja este anchetat şi în cazul "Gala Bute", în care este acuzat de de deturnare de fonduri europene, reţinerea sa de către procurori s-a produs pentru un alt dosar, în care este învinuit de trafic de influenţă.

DNA susţine că în perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, Obreja a solicitat unei persoane suma de un milion de euro, pretinzând că are posibilitatea de a obţine, prin influenţa pe care o are la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o sentinţă favorabilă într-un proces.
Obreja se angajase să obţină o hotărâre favorabilă într-un proces în care se judeca recursul împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsă cu închisoarea.

Citeşte COMUNICATUL DNA

Pentru a avea credibilitate, Obreja a susţinut în faţa persoanei în cauză că factorii de decizie în această speţă i-au transmis că cea mai bună modalitate de a obţine rezultatul scontat este solicitarea amânarii cauzei pentru o dată ulterioară intrării în vigoare a noului Cod Penal. 
Recursul a fost soluţionat anterior acestei date, fiind respins, sentinţa de condamnare la pedeapsa cu închisoarea rămânând definitivă, iar persoana lezată l-a denunţat pe Obreja.

Pentru serviciul pe care se angajase să-l facă, Obreja a solicitat un milion de euro, în două tranşe: 200.000 de euro înainte de pronunţarea hotărârii, iar diferenţa de 800.000 euro, după obţinerea soluţiei favorabile.

×
Subiecte în articol: rudel obreja