x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-au dat banii!

S-au dat banii!

de Lucian Florea    |    01 Sep 2007   •   00:00
S-au dat banii!
Sursa foto: Gabi Boholt/

Căştigătorul premiului de peste 10 milioane de euro pus in joc la extragerea 6/49 de duminica trecută a venit in mare taină la Loteria Romănă să işi ridice banii alături de familia sa. Preşedintele Loteriei, Li-liana Ghervasuc, i-a protejat anonimatul, şi spune că ar boteza un copil al norocosului milionar in euro.

Biletul căştigător a fost validat la sediul Loteriei Romăne joi, in jurul orei 13:00. Din măna norocosului care a ghicit toate cele şase numere extrase duminică, bucăţica de hărtie a fost pusă la păstrare in seiful instituţiei.

Jucătorul a primit in schimb CEC-ul care il transformă in milionar in euro. Informaţia a fost ţinută secretă, pentru că bărbatul a dorit să işi păstreze anonimatul. Totuşi, un zvon privind prezentarea marelui căştigător a "scăpat" către unele instituţii de presă, iar jurnaliştii s-au inghesuit ieri-dimineaţă la conferinţa organizată de Liliana Ghervasuc. Milionarul din Călăraşi a intervenit prin telefon pentru căteva minute şi a răspuns la trei intrebări puse de ziarişti aleşi aleatoriu dintre cei care apucaseră să intre in sală.


ANONIM. După reţinerea impozitului de 25%, bărbatul a rămas cu 7.880.967 de euro. "Premiul este prea mare pentru a lua o hotărăre rapidă", a spus el. Este un om obişnuit, din clasa socială medie, are datorii la bănci, pe care vrea acum să şi le plătească. Este din Călăraşi, are peste 30 de ani şi vrea să muncească in continuare. Adaugă că are incredere in Loterie, că joacă in fiecare săptămănă şi că a ales "combinaţia imposibilă" de numere la intămplare. Acestea au fost puţinele date pe care marele căştigător le-a făcut publice. La final, preşedintele Loteriei a dezvăluit că jucătorul este "aşa cum şi l-ar fi dorit" ea. "Poate o să merg să-i botez şi un copil!", a spus in incheiere Liliana Ghervasuc.


STRATEGIE. Cursa pentru premii substanţiale a inceput din nou in răndul jucătorilor la 6/49. Loteria a suplimentat premiul categoriei I cu un milion de euro şi estimează că fondul de căştiguri pentru această categorie va ajunge măine la circa 1,3 milioane de euro. Din septembrie, biletele se scumpesc, astfel că alegerea unei variante simple va costa 5,2 lei. Conducerea Loteriei Romăne afirmă că incearcă astfel să atragă impătimiţii şi spre jocul 5/40, unde biletul este mai ieftin, dar şi valoarea premiilor scade proporţional. Preşedintele instituţiei, Liliana Ghervasuc, a mai anunţat că spre sfărşitul lunii septembrie va avea loc şi o extragere aniversară, in condiţiile in care Loteria implineşte 101 ani.

×
Subiecte în articol: observator