x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Salarii - Senatorii plang de mila ministrilor

Salarii - Senatorii plang de mila ministrilor

22 Feb 2005   •   00:00

Ieri, in timpul dezbaterilor asupra Ordonantei 9/2005 privind salarizarea bugetarilor, din cadrul Comisiei senatoriale pentru munca, s-a nascut o problema: de ce presedintele CNSAS, cel al Autoritatii Electorale Permanente sau al Consiliului Concurentei au salarii de ministri.

DORINTA. Dan Mircea Popescu ar vrea bani mai multi
"De ce trebuie sa aiba asta salariu de ministru, nu stiu. Sunt altii carora le crapa capul de munca...", s-a lamentat vicepresedintele comisiei, senatorul PSD Dan Mircea Popescu, referindu-se la Gheorghe Onisoru, seful CNSAS, care ceruse sa se precizeze ca functiile detinute de membrii Colegiului sunt asimilate celei de ministru. Desi s-au aratat nemultumiti si dornici sa indrepte "anomaliile", senatorii nu au avut si parghiile necesare, intrucat asimilarea acestora cu membrii Executivului este facuta prin legile de functionare a acestor institutii, si nu prin Ordonanta 9/2005.

MARIRI. In privinta salariilor demnitarilor vizati de aceasta ordonanta, senatorii au facut o singura modificare: au marit leafa viceliderilor si secretarilor de grupuri parlamentare, care erau platiti ca simpli parlamentari. De asemenea, au avut grija si de seful cancelariei primului-ministru, care fusese scapat din ordonanta si care trebuie sa primeasca salariu de ministru. Conform ordonantei, pana in octombrie 2005, salariul unui ministru va ajunge la 52.375.000 de lei, al premierului, la 60.410.000 lei, al presedintelui Romaniei, la 65.469.000 de lei, iar al unui parlamentar, la 47.912.000 lei. De soarta demnitarilor s-a ingrijit in special senatorul PRM Gheorghe Funar, care a propus, dar fara succes, ca si demnitarilor sa li se acorde spor de vechime si ca salariul presedintelui sa ajunga la 82 de milioane de lei. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: observator