x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sanitas, despre testarea personalului nevaccinat pe propriii bani: MS renunță la actul normativ

Sanitas, despre testarea personalului nevaccinat pe propriii bani: MS renunță la actul normativ

16 Aug 2021   •   19:48
Sanitas, despre testarea personalului nevaccinat pe propriii bani: MS renunță la actul normativ
Sursa foto: Victor Stroe

Sindicaliștii din cadrul Federației Sanitas spun, luni, că argumentele și presiunile exercitate la Ministerul Sănătății au dat rezultate și personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze pe banii proprii.

Federația Sanitas din România arată, luni seara, pe pagina de Facebook, că argumentele și presiunile exercitate la Ministerul Sănătății au dat rezultate.

„Personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze periodic pe banii poprii! Ministrul Sănătății renunță la actul normativ pe care îl propusese guvernului, în acest sens, cu două luni în urmă”, arată Sanitas.

Pe 9 august, Federatia Sanitas a făcut publice rezultatele primei evaluări reale a situației vaccinarii salariaților din Sănătate. Potrivit Federației Sanitas din România, 60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare - în cazul lor - poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol.

În luna iunie, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că testarea personalului medical care nu dorește să se imunizeze nu va fi suporatată nici de unităţile sanitare şi nici de minister.

×